Bildbomb!

Idag tog min syster massor med vårbilder på mig och Blixen på ängen. Först tänkte jag rida utan hjälm men jag vet av erfarenhet att Blixen brukar bocka i varje galopp så det hade varit tryggast att ha hjälm. (Det gjorde han även) Därför ser det lite roligt ut, men who cares? ;)
//Anna

Valborgsblogg!

Nu kör vi igång med en "Valborgsblogg". Det ända du behöver göra är att kommentera att du är med (hur många gånger som helst) sen skriver jag in ditt namn och hur många gånger i en slumpgenerator. Vinnaren presenteras imorgon kväll och får en fet länkning och dessutom en kort text vad jag tycker om din blogg! Lets go everybody! :D

//Anna

Dö-snyggt!

Något jag alltid tyckt har varit snyggt är kingslandtröjor med ärmlappar som är rutiga. Det var för något år sen som kingsland hade en kollektion med massor av fina sånna. Då var tyvärr jag tyvärr och köpte massor med andra saker. Fy blää på mej! Nu har jag iaf bestämt mig att om jag ser någon sån tröja begagnad eller ny SKA jag iaf försöka köpa den! ;) Så har någon av er en sån här tröja tillsalu kan ni skriva en kommentar här eller mejla mig, hihi!
Finns även i vit, hittade dock ingen bild :(
//Anna

Leo



Finaste

// Astrid

Fail a la Anna & Blixitrixi!

Varför hoppa när man kan flyga??




///Anna


Mysig dag!

Idag har det varit en sån där superbra och chill dag! Vaknade vid halv 9 och sedan var jag ute och solade, det var jättevarmt väder. Sedan gick jag ner till stallet och mockade och fixade allt för Blix. Sen efter det red jag ut med syster och Sandra. Blix skötte sig galant som vanligt, ingen nyhet lixom? ;)
'
Sen efter det lät vi ponnysarna beta lite, jag skrittade med grimma & grimskaft till gräsmattan och sen satt jag kvar på och lät han äta lite gres, hihi! Sen släppte vi ut dom i hagen igen och snart ska vi gå ner till stallet och ta in dom. Kram!
//Anna
Ni måste bli bättre att kommentera!!! :D

Tävlingen

Ingen lyckades gissa nära över huvud taget på hur Leo är, vad spännande!
Leo är den gladaste ponnyn man kan få tag på. Om man leder honom vill han busa, petar jag honom på mulen, så nuddar han min hand med överläppen, så kan vi hålla på hur länge som helst. Om man går längre nafsar han i armen, och när man tittar på honom tittar han bort xD
Han är jättesnäll att dusha, och dricker gärna ur slangen. När man skor honom vill han gärna vara med och hjälpa till, peta av kepsen på hovslagaren ungefär 500 gånger ;-)
När man borstar och lindar ben är han ALLTID med med mulen där man är och borstar, alltid! 
När man rider är han jättesnäll, inte vrång på något sätt. Han kan bocka innan han har blivit riktigt varm, men efter framridningen tuffar han på och är superfin och sjukt rolig att rida 
Han lästar sig själv om han har ludd i öronen. Om man lägger grimskaftet över halsen traskar han in helst själv, samma när man lastar ur. :-D

'
Då vet ni hur Leo är, och det var lite lustigt att ingen lyckades gissa riktigt rätt :-)



// Astrid

Ny bloggdesign!

Nu har jag äntligen fixat en ny bloggdesign till bloggen! :) Jag vart supernöjd med den! Kan ni inte se den är det bara att klicka f5.
Så vad tycks nu då? :)

//Anna

Fälttävlan

Idag hoppade jag och Leo. Inte vilka hinder som helst, egenbyggda :-)
Jag byggde dom på ungefär 1 timme, allihoppa, och Leo tyckte att det var riktigt roligt!! :-)


Sugna på mer bilder? :-)

// Astrid

Bloppis!

Skrittäcke storlek 115 Showmaster - Fint skick. Som nytt. Fleecefoder på insidan och vattentätt material på utsidan. Reflexer i kantbander och på märket. 100 kr. Är ni intresserade kontakta [email protected] så ska jag svara så snabbt som möjligt!
//Anna

Mer bilder från gårdagen!

Mina armbågar ska bak, jag vet (;







Någon frivillig som vill ha en puss? :* (Blixiiii tyckte jag var frivillig..........)

//Anna

För varje dag kommer du närmre och närmre mitt hjärta ♥

Mer bilder kommer ;)
//Anna

New in my closet!

Idag hade Glada Hästen typ klubbdag så nu på eftermiddagen var jag, mamma och Linnea där. Som planerat fick jag med mig hem dom älskade Mountain Horse chapsen som jag tittat ut ett tag nu. Dom kommer vara mina tävlings och träningschaps sen kommer jag ha mina andra som typ slit och släng chaps. Jag är iallafall supernöjd med mitt inköp och dom ska premiärridas i nu i eftermiddag!
//En glad Anna
hjärta, hjärta, hjärta ♥♥♥

På väg

Nu är vi på väg till Björkliden på tävling. Jag startar klockan 14.30 och 15.30, så ni får uppdatering efter det :-)
// Astrid

En fråga till er!

Vi funderar på att göra en ny bloggdesign till bloggen, men vi vill ha hjälp av er vad ni tycker så snälla rösta "Ja!" eller "Nej!" :)

Tycker ni vi ska byta bloggdesign?



Godkväll alla fina!

Hej! Förlåt för den dåliga uppdateringen ikväll, sånt som händer! Idag har jag i vilket fall varit i skolan, sista lektionen vart inställd, härligt! Efter det var jag med Ida och vi var även ute hos hennes häst. Det var superskoj!
'
Nu ska jag dra mig ner till stallet och pyssla lite med världens bästa! Hihi, Blixen alltså för er som inte förstod det. Blir nog att stå och mysa massooooooor med honom för han är alltid så himla mysig på kvällarna när han inte är så jättehungrig. Sen blir det väl TV - kväll med familjen, gött!
'
Nu ska jag iallafall gå, ha det bäst, ingen protest!

//Anna

Rundsytt!

Jag har börjat gilla rundsydda träns mer och mer nu när det har kommit lite mer rundsydda träns. Dessa träns ifrån Hööks är lite to die for! Jag tror Blixen skulle passa kanon i det då han är lite av den nätta modellen! Dock har dom en tendens att se dressyriga ut, men vad gör det? ;)
'
Vad tycker ni om rundsydda träns?
//Anna

Mina framtidsplaner

Tänkte berätta lite hur mina framtidsplaner ser ut. Jag tänker på Strömsholms eller Lilleruds gymnasium med hästinriktining, sälja Leo när han är 12 - 13år, och har gått SM. När jag sålt honom ska jag köpa ett föl ifrån Christian Hansson, som fött upp min tränares och hennes systers hästar Frans TH och Eros TH, utbilda det tillsammans med min tränare, och samtidigt rida och tävla andras ponnyer.
Denna plan har jag och min tränare kommit fram till i bilen på väg till Högbo, spännande va? :-)


// Astrid

Tävling om en länk

Den som först gissar närmast rätt på hur Leo är att pyssla med (ex. Dusha, lasta, sko, klippa, borsta, leda osv.) och rida vinner en länk ;-) Hoppas att så många som möjligt vill vara med!


KOM IGEN, HUR TROR NI ATT LEO ÄR? :-)

// Astrid

Regnigt!

Hejsan! Förlåt att jag inte bloggat något idag, har varit i skolan och varit med en kompis idag. Vet inte om det blir ridning för min del idag, det regnar och är pissväder ute, men eftersom att Blix ska stå imorgon får det nog bli en liten uteritt eller ett barbackapass, mysridning det vill säga!
'
Imorgon är det fredag, sen är det helg, måndag och tisdag har jag ledigt så det kommer bli bra med bloggning från min del. Härligt! :)
'
Jag är riktigt taggad på bloggen nu, det går underbart bra för oss nu! Fortsätt såhär, vi lovar att vi ska fixa en överraskning som ni kommer att uppskatta, we promise that! Förresten så får ni inte glömma att skicka in er outfit till outfit-tävlingen! Skicka bara bilden till [email protected] så kanske du vinner en länk + en utvärdering om just DIN blogg! ;)
Förresten så har Blix fina bucas-täcke gått sönder(det på bilden) så igår fick han ett nytt bucas-täcke i korallrött som han fick inviga idag! Han var så stilig så! ;)
//Anna

Vilodag idag

Idag får Leo vila, imorgon blir det ett dressyrpass, och på lördag åker vi till Björkliden på tävling. Vi startar både LA:1 och LA:2, klockan 14.30 och 15.30. Under lördagen kommer kanske som ni redan märkt en dålig uppdatering från min sida, vi har långt till Björkliden, och åker rätt tidigt och kommer hem sent.


Vad ska ni göra resten av veckan då?

// Astrid

Lyx!

Någonting jag absolut inte skulle tacka nej till är denna inredning till vår sadelkammare som vi snart ska börja bygga.




Vad tycker ni?
Igår pajade datan, men nu är min händiga pappa lagat den igen, så nu kommer uppdateringen ligga på topp!

// Astrid

Jag har den bästa ponnyn någonsin

Allvarligt, har ni sett någon finare?! :-) Leo är min ögonsten, han är mitt allt, världens bästa ponny! <3


// Astrid

joossanna.blogg.se/

Vinnaren utav en länk blev ingen mindre än http://joossanna.blogg.se/!

Tack alla som ville vara med, fler liknande tävlingar kommer såsmåningom :-)

// Astrid

Travsporten!

Jag kan gissa att inte jag är den enda som inte tycker så värst mycket om travsporten. Först föder man upp ett jättegulligt litet föl, sen säljs det t.ex. på auktion när det är 1 - 2 år. När dom är 2 - 3 år börjar man träna dom och redan när dom är  3 - 4 år är dom ute på tävlingar. (Vid den åldern börjar man rida in ridhästar). Sedan fortsätter dom på tävlingsbanorna och redan när dom är 5 - 6 år har dom oftast gjort sitt.
'
Då har dom förstört benen eller så har dom något annat fel. Då säljs dom för en billig peng och om ingen vill ha dom skickas dom till slakt. Är det inte helt sjukt? Så fina djur. Har dom tur kanske dom hamnar hos någon snäll djurvän som tar hand om dom, men det är inte många som får det så bra.
'
Jag blir ledsen när man ser så många fina hästar på hästnet, som är 5 år gamla och har förstört benen. Oftast står det något om slakt i annonsen, usch! Jag kommer aldrig spela på hästar!
'
Dock finns det ju undantag, för jag tycker det är riktigt gulligt med ponnytrav för dom hästarna slits oftast inte lika mycket. Jag skulle mer än gärna köpa ett russ som gått på travet och rida in.
//Anna

Vill DU ha en länk?

Bara för skojjs skull tänkte jag att alla som vill ha en länk inför alla våra underbara besökare kommenterar detta inlägg, sedan, senare idag kommer jag att lotta ut en vinnare som får en länk i ett egen inlägg! :-)

// Astrid

Ni har väl inte glömt?

Nu kör vi igång en outfittävling, skicka gärna in en bild(eller flera) på din snyggaste ridoutfit. Vinnaren får en länk för alla våra underbara läsare! Märk gärna mejlet med "min outfit" eller liknande och skicka det till [email protected].
/Anna & Astrid

Rekomenderas

Alla har väl varit med om usla svansborstar, detta är den bästa borsten till svansen. Den är riktigt tålig, inte minsta lilla felet eller repan efter drygt ett år. Riktigt bra, snygg och skön att hålla i.

Den finns att köpa för endast 39kr här: http://www.gobridsport.se/h%C3%A4st/h%C3%A4stv%C3%A5rd/borstar/man-och-svansborste


Någon mer som har en sån här?

// Astrid


Något jag saknar enormt!

Sommaren 2011 - Lätt den grymmaste sommaren ever. Jag var i stallet nästan varje dag, jag och Pernilla åkte ut dit vid 10 på morgonen och åkte hem vid 8 på kvällen, vi hade mysiga hoppkvällar i stallet, jag saknar allt jättemycket! Dessutom var jag en hel del med kompisar, var i stugan och var även på ridläger. Sen sista veckan på sommarlovet fick jag veta att jag skulle byta skola, men som tur var vart allt det jättebra! Det kommer nog inte gå att uppleva en sån här bra sommar igen, aldrig! Sitter och skriver med Pernilla nu, gud vad jag saknar henne! ♥
'
Får hoppas att denna sommar blir lika bra, jag har ju Blixen som kommer göra allt superawesome!
//Anna

Mysig skogstur!

Idag red jag och Linnea ut med ponnysarna. Dom var riktigt taggade och när du svängde in på vägen låg det visst en stock där så vi skuttade över  den, ponnysarna uppskattade det jättemycket. I början förstod inte riktigt Blix vad det var men sen taggade han rejält, sötis!
'
Sen på vägen tillbaka klev Blix ner i en lerpöl och det verkligen skvätte upp massor med lera på mig och på hela hans bog. Så nu har jag nyss lagt ner alla kläder i tvätten!
//Anna

Glad!

Idag klockan halv fyra hämtar mamma sakerna som vi beställde ifrån Hööks i helgen, snacka om snabb leverans!? :-D Längtar verkligen, har nästan glömt vad jag köpte, hihi.
Ni kommer säkert att märka på nyare bilder att lite smått och gott kommit på Leo och mig, samt några åsiktsinlägg också! :-)



// Astrid

Hiss!

Dagens hiss går till Antares, deras saker är alltid superfina och jag tror inte dom gjort något som inte jag fallit för. Tyvärr har jag inget där ifrån men funderar starkt på att köpa deras marinblå schabrak, eller något annat! ;) Helst av allt skulle jag ha allt, men tyvärr är inte prisen att leka med...

Vad skulle ni välja?

//Anna

Dagens dressyrpass på Blixen

Idag red jag dressyr på plutten, hade ju tänkt prova rida på kimblewichet som Lelle lovade att jag fick låna, men sen när hon åkt ringer hon och säger att hon tog med det, så jag red på tränsbett istället. I början jobbade jag honom i lång och låg form och red lätt, sedan satte jag mig ner och kortade upp honom, i höger varv var han superfin, men i vänster var han inte lika lösgjord, så då gjorde jag mycket skänkelvikningar, åttor, fram och bakdelsvändningar och sånt. Då lossnade han och då fortsatte jag lite med skänkelvikningar, sånt är alltid bra att träna på. Han var verkligen kanonduktig idag, min lille dutt! ♥

//Anna

Hjärtat mitt!

Alltså jag vet inte hur mycket denna häst betyder för mig, han är den som finns för mig när inget funkar. Han är världens finaste, sötaste och gulligaste häst. Han drar upp mitt självförtroende, gör så jag känner mig duktig, han betyder väldigt mycket och ingen kommer någonsin förstå hur mycket han betyder för mig. Jag älskar honom och kommer alltid göra, han är den finaste skapelsen på hela jorden! ♥
//Anna

Diss

Diss till Dyon från mig. Dyon har riktigt fula saker enligt mig, varför ska dom sticka ut hela tiden? Jag hatar Dyon!
Många kanske tycker att jag är konstig, alla gillar väl Dyon?! Men inte jag, jag gillar verkligen inte deras saker.
Jag vet att det är "skonsamt" mot hästen, men riktigt fult enligt mig!




Vad tycker ni?

// Astrid

Dagen!

Idag går jag till fyra i skolan, segt! Men sen när jag kommer hem ska jag ta ett dressyrpass på Blixen. Hade tänkt prova rida han på Kimblewick-bettet bara för att se hur han är på det. Sen blir det väl att mysa massor med han, hihi! Han var så duktig i lördags lille pållen! Så så kommer min dag att se ut, dessutom har jag massor med plugg så lite tid ska väl gå åt till det ;)
Kram!
//Anna

Me wantie!

Har nästan börjat fundera på om jag ska köpa ett par snygga chaps istället för ett par ridstövlar. Jag har tittat ut ett par på Hööks som verkligen är TO DIE FOR, men sen har jag även sett ett par dy'on och ett par mountain horse, åhh! Jag vet inte vad jag vill! ;)
//Anna

Dagens ridpass

Idag hoppade jag och Leo tillsammans med A och Bruna! Det gick otroligt bra, Leo var riktigt jäkla duktig! Vi hoppade enstaka hinder på 80 - 90cm, bla i en kombination :-) Det är roligt när dom väl hoppar och tycker att det är roligt, men dressyr är mycket roligare! :-D

Till helgen (på lördag) blir det tävling i Björkliden, LB och LA, bara för att jag ska rida fram honom ordentligt, ska blir riktigt roligt :-D



// Astrid

Dyrt?

Hittade en T-shirt för 990kr idag, lite dyrt kanske?


Rätt snygg, eller? :-)

// Astrid

@TV:n

Sitter bankad framför TV:n och tittar på finalen av hästhoppningen, självklart håller jag på Rolf-Göran Bengtsson som nu ligger på plats 9. Får hålla alla tummar och tår för att han tar hem det, han är ju sjukt grym, dessutom har han en grym häst! I wish him Luck! :D
//Anna

High welsh River & Blixen


ouff, cooling!

//Anna

Outfit-tävling!

Nu kör vi igång en outfittävling, skicka gärna in en bild(eller flera) på din snyggaste ridoutfit. Vinnaren får en länk för alla våra underbara läsare! Märk gärna mejlet med "min outfit" eller liknande och skicka det till [email protected].
/Anna & Astrid

Wooh!

Igår va statestiken uppe i taket! Det ska den vara varje dag, om ni fortsätter i samma stil lovar vi fixa en utlottning med fina priser för vi har saker på g. Dessutom har ni blivit grymma på att kommentera, kärlek till er! ♥

Förresten har jag tänkt fixa en ny header till bloggen, Astrid har så många fina bilder på sig och Leo, men jag har typ inte några alls på Blix och mig så ska be någon fota oss någon dag! :)

Helt sjukt alltså!

Alltså denna häst, hur snygg är den inte! Den var med på VM på tv:n idag och den heter Rafalca. Den är i vilket fall sjukt snygg och den skulle gärna kunna få stå i vårt stall, mer än gärna! ;)
//Anna

Roligt!

Tidigare idag satt jag och tittade på en dressyrponny för 300.000 kronor på YouTube. Mammas första kommentar när hon kom och tittade, "vart har du fått den där ifrån?". Jag fattade ingenting, sen insåg mamma att det inte var jag på filmen, så Leo är så fin? Kul att veta ;-) // Astrid

Svar frågestund Del 1

Följer du min blogg?
Anna: Jag gör det!

Vad tycker ni om hööks sadlar/träns mm?
Anna: Jag har inget emot Hööks träns, dock gillar jag inte sadlarna då man inte kan åka dit och prova ut.
Astrid: Jag har aldrig gillat Hööks och är absolut inget jag hade köpt. Jag har min Equip, och kommer aldrig byta ut den mot något annat märke! Jag har däremot ett pullarträns till Leo från Hööks, rätt dålig kvalité på lädret, annars är Hööks bra!

Hur länge har ni ridit?
Anna: 6½ år
Astrid: 7 år

Favoritmärke på hästsaker?
Anna: Kingsland & Mountain Horse
Astrid: Equipe och Pikeur

Favoritgodis?
Anna: Rolla & sura winegum
Astrid:


Vad gjorde att ni började med just hoppning och dressyr?
Anna: Jag vet inte, jag föll mest för det och sen gillar jag fart, men eftersom Blix har lite "talang" inom dressyren ska jag tävla honom i det också.

Astrid: Jag gillar utveckling och att kämpa mot ett och samma mål. Det var nog mest min tränare som gjorde att jag gick in på dressyren, och det är jag glad för! Dressyr är det roligaste som fins, jag älskar det! Det finns så mycket att finslipa på, och man kan alltid tävla mot sig själv på tävlingarna, tex få lite högre % än förra gången osv.



Vad kostade era hästar?
Anna: Tar inte upp sånna priser på bloggen.
Astrid: Svarar samma som Anna, det är väl lite personligt? ;)

Mål med ponnysarna 2012?
Anna: Tävla LC hoppning och LB:1 dressyr, sen kanske jag kommer längre i hoppningen, men jag vill iallafall ha tävlat LC.

Astrid: SM och Nationell!

har inte följt denna blogg så jätte länge så jag har inte så stor koll på vilka klasser ni tävlar i och vad ni har för mål med ponny tiden? :)
Anna: Jag tävlar just nu på LD - nivå(80cm) i hoppningen, snart ska jag och Blix debutera LC.(90cm)
Astrid:Jag tävlar LA- FEI dressyr! Mitt stora mål med Leo är väl att rida EM, men först tar vi SM, och kanske någon Kur :)

Hur länge har ni ridit?
Astrid: 7 år
Anna: 6½

Är det era egna hästar i headern?

Ja det är det! :)

glass/godi?
Anna: hmm... Både och, glass är gott på sommaren och godis på vintern!
Astrid: Godis tror jag, Chips är gott :-)

Tv/Dator
Anna: Dator
Astrid: Dator

Bio/Dvd?
Anna: Jag gillar inte känslan av att gå på bio, så DVD.
Astrid: DVD

sova/vaken?
Anna: Vaken efter 8 på morgonen och sova efter 11 på kvällen.
Astrid: Somnar halv 10 på kvällen, vaknar 07 på morgonen, så vaken!

Om du fick en million, skulle du slösa dem fort?
Anna: Ja, fast, om det är så mycket skulle jag ju absolut inte slösa dom på bara en månad lixom.
Astrid: Ja, som Anna :D

På vad skulle du slösa dem på?
Anna: Antingen en ungponny eller ett ridhus, haha! ;)
Astrid: Ha hästen inhydr på en stor gård, samt spara till min framtida häst. Jag och min tränare har stora planer :D

Iphone?
Anna: Nej! ;)
Astrid: Nix!

1. Hur många besökare har ni per dag?
2. Vilken är eran favoritfärg på hästar?
3. Hur många gåner har Astrid ramlat av?
4. Hur många gånger har Anna ramlat av på ett hinder?
Hur många besökare har ni per dag?
Alltså det beror på, bloggar vi bra har vi kanske runt 60 - 70 unika, men om vi bloggar lite mindre ligger det kanske runt 50/60. Sen ibland får vi ju mer besökare och ibland mindre.

Vilken är eran favoritfärg på hästar?
Anna: Gulbrun som min förra pownie!
Astrid: Brun

Hur många gåner har Astrid ramlat av?
Kanske 20? Vet inte riktigt :D

Hur många gånger har Anna ramlat av på ett hinder?
Jag har gjort det en gång på min förra ponny.

Angående designer!

Nu har jag fixat iordning det här med designer lite när det är många som frågar. Jag kan fixa en bloggdesign till dig och om du endast vill ha en header kostar det 10kr och om ni vill ha en hel kodad bloggdesign kommer det kosta 40kr. Är ni intresserade så får ni skicka iväg ett mejl till [email protected] så ska jag försöka fixa det så snart som möjligt. Jag kan bara fixa det under helger, lovdagar eller lov för vardagar har jag hand om både hästen och dessutom har jag plugg.
//Powerponys

Vad jag köpte ifrån Hööks

Om ni är nyfikna på vad jag köpte ifrån Hööks igår, så tänkte jag visa er, kommer inte att komma ihåg allt men jag tar med det jag kommer ihåg :-) Fick ju pengar av mormor att handla för, så jag plockade i lite småsaker, eller mycket småsaker! :-D

Produktbild ProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbildProduktbild

// Astrid

En rosett rikare!

Idag gick det ganska bra! I början när jag skulle hoppa upp var han dunderpigg och ville typ inte stå still, samma sak var det på framridningen, han var superpigg och så. Sen väl inne på banan vart han faktiskt lite seg, men inte så jätte. Kom lite fel på några hinder, men annars är jag supernöjd! :) 0 fel.

//Anna

Taskos

Taskos är en jättebra "Att göra" lista. Den finns att ladda ner till Android. Jag använder den när jag åker på tävling så att alls helt säkert kommer med. Man skriver ner alla saker man ska ha med sig, och stryker helt enkelt över det man packat ner. Superbra!


TESTA, det är värt!

// Astrid

Hiss / Diss?

Lackat blir mer och mer populärt inom hästvärden. Jag tycker att det är för mycket, stövlar som är hellackade är snyggt, ingenting annat, ingenting!

 

 

Vad tycker ni om lackat?

// Astrid

Shooooopping!

Idag svängde vi förbi Hööks och jag fick med mig lite saker hem. En sadelgjord, en tävlingsmapp och en nummerbricka. Nu ska jag ner och prova sadelgjorden, ni får hålla alla tummar och tår för att den passar! :D
//Anna

Dagens ridpass

Idag var det nöstorm, jag red på ridbanan, hade två små hinder som jag använde för att flytte in honom, hoppade och flyttade ut igen, på en långsida :-) En fantastisk övning, hästarna uppskattar att jobba med hinder ibland! :-D
Det gick riktigt bra, fräste mest på så snön sved i ansiktet, obehagligt.. :-)


Hoppas ni haft en bra dag!
Ps. Nu kan jag lova er bättre uppdatering!! :-)

// Astrid

Något jag inte vet om jag skulle vilja göra...

Det är att rida en galopphäst i fullt race, visst skulle det vara en upplevelse men jag är 100% att jag skulle ramla av, haha! Nej, men tänk lixom att den springer kanske 2 gånger så fort som Blixenrejs, dessutom ska man stå i lättsits i en sadel med 1cm:rs långa stigläder, usch, fegis som jag är!
Bild: http://anniehoppryttarinna.blogg.se
Hoppas det var ok att jag lånade den! :)
//Anna

Dagen

Nu har jag äntligen slutat! :D Nu under eftermiddagen ska jag göra klart alla inlämningar och efter det ska jag gå ner till stallet och mocka och fixa maten. Senare under kvällen ska jag göra rent Blixens ben och svans och sedan borsta honom jättefin, imorgon blir det ju somsaggt tävling. Hoppar endast LD denna gång då min tränare tyckte det var bra första lokala starten. Så det är det jag kommer sysselsätta mig med under kvällen! :D Är astaggad till imorgon!
Trevlig helg bästa Läsare!

//Anna

Diss

Måste verkligen dissa schabrak med en insvängd linje framtill. Jag tycker att det är bland det fulaste man kan sätta på hästryggen. Men det lustiga är, att om jag ser ett sånt på någon häst på bild, reagerar jag ingenting. Men ett sådant schabrak är nog det sista jag skulle köpa :-P

Vad tycker ni?

// Astrid

Jag tror jag dör...

Alltså, nu blir detta inlägg inte så hästrelaterat, men iaf!! Jag och bästa Elin och Linnea var på Erik Saade ikväll. Alltså först tänkte jag typ, äh, jag gillar inte han men kul att gå på konsert, sen när jag kom dit, OMG! Han var helt OK lixom, och jag rörde han, & Linnea också för den delen, snacka om att vi typ fick andningssvårigheter efter det, dessutom tror ja inte att jag kommer kunna prata imorgon, fick typ dricka 7 glas mjölk och äppeljuice för att inte vara hes, äh, snygg var han iaf! :*
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
//Anna

Uppdatering

Tänkte slänga in en snabb uppdatering om vad jag fått i persent idag! Jag har fått ett Spotify konto, En "pippitröja", ett presentkort på Hööks för 1000kr av min kära mormor!, Massor av receptböcker, då jag älskar cupcakes, har fått tre olika böcker om cupcakes, och en kokbok med billig mat tills jag flyttar, eh, två halsband, muffinsformar, en smörgås av min bästis och stigläder + sadelsmörja till min Equipesadel, av märket equipe allts. Det sista visste jag att jag skulle få, och jag fick det igår, men iallafall! :-)
Vad jag kan komma på nu så är det ingenting mer, jag är en jättenöjd 14åring nu! :-D
Leo vilar ju idag, men i övrigt önskar jag er en sjukt bra fortsättning på dagen :-)


Önska mig grattis, hihi!? :-D

// Astrid

Charlotte Duijardin

Charlotte Duijardin, endast 26 har satt nytt världsrekord i dressyrklassen Grand Prix Special. Förra rekordet hade Edward Gal och Totilas, på 86,458%, men det ändrade den unga brittiska Charlotte och hennes häst Valegro på i Söndags. Dom fick till en kanonritt som räckte till seger, och nytt världsrekord i Grand Prix Special. Procenten blev hela 88,022!
Detta kommer att bli ett otroligt spännande ekipage för framtiden, och OS i sommar! :-)


Otroligt vacker häst har hon också, eller vad säger ni?

// Astrid

Nytt från Hööks!

Hur snygga var inte dessa saker ifrån Hööks? ;)
//Anna

Dagens ridpass

Som jag varnade er för igår så har det varit en sjukt stressig dag, och en sjukt stressig vecka. Idag hoppade iag på Solis också vilket gick galant! Leo skötte sig jättebra, nästan lika bra som igår han låg lite väl mycket i bettet bara. Imorgon blir det ingen ridning för mig, för då är det min födelsedag! :-) ska försöka klämma in bilderna jag lovade er tills idag imorgon för jag hinner verkligen inte nu..:-( Måste också ursäkta för usel uppdatering, har Vart borta hela helgen ju, och inte hunnit med några tidsinställda alls :-( Men tack så otroligt mycket alla kära läsare för att ni står ut med mig, ush, jag skäms verkligen... // Astrid

Uteritt med Blixen

Idag tog jag en uteritt med lilla Blix. Pappa följde med och gick med hunden. Blixen skötte sig exemplariskt, dock spände han upp sig lite vid fåren, men det är ju klart man blir rädd för dom, haha! ;) Imorgon ska någon av mina systrar ta hand om Blixen då jag ska iväg på konsert.
//Anna

Happyyyy!

Jag fck bara för mig att prova lite nya effekter i movie maker och eftersom jag har så många filmer på Blixen gjorde jag en på River, jag tycker själv det vart coolt! me ♥ the video!
//Anna

Gårdagens ridpass

Igår red jag Blixen dressyr. Det gick faktiskt superbra, han var mjuk och fin, lyssnade bra för skänkeln och så. Tränade mycket på att han skulle bära upp sig i vänster varvet. Eftersom jag rider sämre i det varvet påverkar det ju han, men på slutet fick jag till det super. Detta är ett sånt ridpass jag kan ha som flashback, att det verkligen kan gå så bra, världens bästa ponny!! :D ♥
//Anna

Lyx vs Budget

Denna gång är det Veredus Olympic och Börjes-skydden.
Veredus olympic - framskydden kostar 999kr och bakskydden 799kr
Börjes BT jump - Framskydden kostar 249kr och bakskydden 238kr
'
Själv skulle jag välja Veredusskydden då jag  tycker att dom är mycket snyggare, men Börjes skydden är ganska snygga dom med för att vara kopior.

Har någon av er dessa, isåfall vilka är bäst?
Skulle vara kul att veta då jag funderar på att köpa några av dessa! ;)

Dagens ridpass

Idag tränade jag dressyr på ridbanan, som igår. Och han var precis lika fin idag också, gud vilken ponny jag har alltså! Mamma fick några riktigt fina foton, men dom spar jag på tills imorgon :-) Imorgon blir det lite bloggning för mig, kommer hem ifrån skolan halv tre, efter det rida på Leo, och klockan fem ska jag vara framriden och klar på en klubbhäst, vid ridklubben som ligger 3 mil här ifrån, så jag kommer hem gör halv 8 ungefär, kanske hinner blogga från mobilen :-) // Astrid

Dom bokstavligt hatar mig...

Mina knän suger! Jag vet att när jag böjer dom för mycket knäcks dom typ asmycket och det gör såhär f*****g ont, sen idag på idrotten hade vi friskis och svettis, då var det ju massa sånna där knäsaker som gjorde att knäna knäcktes asmycket! Nu ska jag rida, och knäcka knäna ännu mer, jag känner mig så positiv! :D I vilket fall SKA jag spara till dessa NU! då menar jag, NU, NU, NU, NU OCH NU!


¨


//Anna

Hur Blixen egentligen är!

Det var egentligen bara 1 person som fick till det riktigt hur Blixen är, men alla som gissade skulle ju få en länk så istället för att länka alla här och nu länkar jag en i varje inlägg så fler folk kikar in på era bloggar!
'
Denna beskrivning stämde bäst in på hur Blix är.
Jag tror att han är en pigg o glad ponny med mycket livsglädje. Jag tror inte att han tar så illa upp av bettet men känslig för skänkeln. Sen är han nog väldigt snäll i hanteringen.
Skrivet av Erika

'

Hur han är:

Blixen är väldigt pigg när man hoppar, rider ut eller är på nya platser. I dressyren är han dock inte lika pigg, men bara man jobbar väldigt ordentligt så kan han bli på tårna där oxå. Han går lätt ner på tygeln(tycker jag) och är känslig i munnen och för skänkeln. I hanteringen finns det inte någon snällare ponny, han står alltid still och om man åker iväg brukar jag kunna fixa honom helt själv, Blixen kommer lära mig massoooooor! ;)

Foto: Yohanna Andersson

 

//Anna



Superdag

Gud vad jag är på gott humör nu! :-) Som jag skrev tidigare, allt går så bra nu. Skolan bara flyter på i en jäkla fart, och idag var sista lektionen inställd, vilket betydet att jag är hemma flera timmar tidigare än vanligt, skönt!!
Idag ska jag rida ett dressyrpass, som ska gå minst lika bra som igår, och be mamma fota. Och efter det ska vi åka och hälsa på min morbrors hundvald Louie, underbart!


Hoppas ni haft en bra dag!

// Astrid

Åhh, give me!

//Anna

Vill bara upplysa!

Det är ganska många som kommenterar som inte har blogg, sen kan man få superduperfina kommentarer, så jag vill bara säga, ni kan gärna fylla i er e-post så mejlar ja ett svar tillbaka! :)

//Anniee! :*

Dagens ridpass

Fy fan vad fin ponny jag har! (Ursäkta svordomarna) Han är verkligen bästbästbästbäst, kan inte gå bättre nu, det går så jäkla bra för oss nu, och jag bara längtar ihjäl mig tills nästa ridpass! :-)
Jag red fram lugnt, jag har lärt mig efter Nan under helgen ;-) Och det gav verkligen betydelse, kan inte säga någonting negativt, otrolig bjudning och perfekt form! :-D



// Astrid

Allt är toppen nu!

Fan vad allt går bra för mig just nu! Jag är i full gång med Leo, han är finare än han någonsin har varit, vi är verkligen på gång nu! :-D Tävlingssesången har precis börjat, och vi är i full gång, Leo tycker det är riktigt roligt att träna och tävla, det märks verkligen på honom. Det är ljusare på dagarna, och varmare vilket jag verkligen älskar!!
Jag har jättemycket underbara vänner, och superbra tränare som jag ofta tränar för, och det bästa av allt: Jag har allting som jag behöver nu, jag känner lixom inte att det är någonting som måste köpas in!
Åh, fasen vad skönt!


Har ni också känt så här förut?

// Astrid

Kingsland in my ♥


Blixens veckoplanering v. 16

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppträning?
Torsdag: uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Tävling
Söndag: Uteritt
//Anna

Rida utan hjälm!

Gud, jag tycker verkligen det är ett måste att rida med hjälm om man rider ORDENTLIGT, det vill säga ett ridpass. Sen kan jag tycka att man inte behöver det om man ska ta t.ex. fina sommar eller vinter bilder, iallafall. Men endel dressyrryttare på hög nivå rider utan även när dom tränar, det tycker inte jag är så bra. Om hästen får för sig att dra, då kan man få sån där härlig hjärnskaning eller liknande, nej! Rid med hjälm istället, en ganska billig livförsäkring! :)
Mathias Rath och Moorland Totilas
Edward Gal och Moorlands Totilas
//Anna

Mycket Svenskt i topp

Såhär ser rankningen ut just nu i dressyrvc!

1 (1) Adelinde Cornelissen/Jerich Parzival, Holland 2729
2 (2) Carl Hester/Uthopia, Storbritannien 2526
3 (3) Laura Bechtolsheimer/Mistral Höjris, Storbritannien 2506
4 (4) Matthias Alexander Rath/Totilas, Tyskland, 2471
5 (5) Charlotte Dujardin/Valegro, Storbritannien 2395
6 (7) Ulla Salzgeber/Herzruf´s Erbe, Tyskland 2356
7 (8) Patrik Kittel/Watermill Scandic HBC,  Sverige 2340
8 (6) Steffen Peters/Ravel, USA 2312
9 (9) Isabell Werth/El Santo NRW, Tyskland 2305
10 (10) Helen Langehanenberg/Damon Hill NRW, Tyskland 2242

19 (18) Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello 1998
21 (20) Tinne Vilhelmson Silfvén/Favourit 1929
22 (24) Patrik Kittel/Toy Story 1910
52 (51) Tinne Vilhelmson Silfvén/Divertimento 1705
70 (74) Minna Telde/Deinhardt 1594
77 (84) Cecilia Dorselius/Lennox 1544
81 (130) Michelle Hagman/TSF Rudi's Memory 1537
86 (88) Rose Mathisen/Bocelli 1044 1522


Adelinde och Parzival är nog minst sagt svåra att slå!

// Astrid

Lyx vs Budget

Tänkte börja med lyx vs budget. Kanske kommer bli uppskattat, vi får se?
Frågan är vad ni skulle välja mellan dessa ridstövlar från Horze, och de fantastiska Tretorn Advance?

Dessa är ifrån Horze, kostar 2199kr
Helt okej från mig, gillar inte foten så mycket, så smal och "slimmad".
Stövlar m/ snörning
Tretorn Advance finns att köpa på bla. Stablestore.se för 2999kr
Jag har tretorn Advance, fantastiska stövlar enligt mig. Behöver inte ridas in, är jättemjuka och går att ställa in efter sina egna ben. Jag får dock lite skavsår vid hälen, om jag inte sätter lite silvertape på sömmarna som står rakt ut mot hälen.


Inte så stor prisskillnad, men vad skulle du välja?

// Astrid

Godmorgon bästa läsare!

Hejsvejs! Idag ska Blixen få en uteritt, blir troligtvis en skrittur då vi galopperade ganska mycket förra gången.
Sen kan det vara skönt också.
'
Nästa helg så ska jag tävla så jag ska ta och prova mina ridbyxor idag om jag kan ha dom för det blir ju inte så kul om jag kommer på att mina är för små på fredag, haha! ;) då blir det nog *KAOS*. Sen ska jag också kanske med mamma till Maxi och handla, jag tycker faktiskt det är ganska skojjigt, och ja, jag vet jag är konstig(!!).
'
Men ni får ha det dunderbäst så ska göra något skojjsigt, Kram!
Exakt såhär kommer vi se ut på tävlingen + att jag kommer ha min ridväst, min hjälm och mina stövlar, sen ska han ha sin sadel, sin martingal och sitt träns! :D
//Anna

Somrigt från Schockemöhle

Tröja Janis från Schockemöhle
Vårjacka Aidan från Schockemöhle sport
Dynamic allroundschabrak 2012 från Schockemöhle
Dynamic allroundschabrak 2012 från Schockemöhle
Flughuva från sommarkollektionen 2012 – Schockemöhle
Jag lär ju inte vara den ända som tycker att denna kollektion är urläcker, inte något jag skulle tacka nej åt! ;)
//Anna

Blix?

Jag tänkte fråga er läsare hur ni tror att Blixen är att rida och att hantera? :)
Det skrivs ju ändå ganska mycket om honom så lite lär ni ju veta iallafall, alla som gissar får en länk för alla våra besökare!
//Anna

Dagens ridpass + dagens outfit

Idag tog jag ett dressyrpass på Blixen eftersom han reds ut senast. I början gick absolut ingenting, jag bara satt och red urkasst. Sedan bestämde jag mig för att skärpa till mig, fokuserade bätte. Då gick han nästan som en klocka, bra i formen och ja, amazing! Kunde lixom ha lite lösa tyglar och han gick i ärlig form, det var sån här WOW-känsla som man inte får så ofta. Han var i vilket fall superduktig! :D



Dagens Outfit:
Jag
Hjälm: Charles owen wellington
Fleece: CRW
Handskar: CRW
Ridbyxor: Catago
Stövlar Mountain Horse
'
Han
Träns: Ihopplock
Sadel: Ideal
Schabrak: Equi-theme
Ljusblå lindor: Jump tec
Bruna lindor: Showmaster
Spö: Globus
'
Erkänn fräckt med både ljusblå och bruna lindor, haha! ;)
//Anna

RÄVEN SÅLD

Malin Baryard Johnsson har sålt en av sina bästa hästar, H&M Reveur de Hurtebise, till fransmannen Kevin Staut. Det är Stauts sponsor Haras des Coudrettes som köpt 11-årige Räven.
Jag tror att Malin har gått i förlust nu, dom var bra tillsammans. Inte för att jag tycker att Malin är den bästa ryttarinnan, men dom var bra tillsammans. :-(
Men det ska bli riktigt spännande att se vart det tar vägen med Kevin på ryggen :-)

Såhär säger Malin:
- Det är så klart blandade känslor. Jag har lagt ner mycket tid på Räven och vi har nått många fina framgångar, speciellt det senaste året. Men ibland kommer ett läge som gör det väldigt svårt att tacka nej. Allt har gått väldigt fort och Räven kommer till en av världens absolut skickligaste ryttare som säkert kommer att utveckla hästen ännu mer, säger Malin.


Tråkigt, eller vad säger ni?

// Astrid

Jag saknar dig! ♥♥

Åhh, hittade en film jag gjorde precis när mitt hjärta hade sålts, började nästan gråta, satan vad jag saknar den lille muppsen! ♥♥ Kanske lägger upp den här sen, får se!
//Anna

Grattis världens bästa!

Idag fyllde vår ponny River nio år. Vi köpte honom när han var sex år, tiden går helt enkelt fort när man har roligt! Han är en så speciell ponny som alltid gör en glad, nästan! ;)
Bebis! ♥
//Anna

Totilas gör sin Come Back i april

Nu är det inte länge kvar, snart gör Totilas Come back på tävlingsbanorna, då gäller det för Adelinde att se upp :-)
Totilas senaste start var under EM i höstas, så det kommer att bli otroligt spännande att se honom igen!

De rapporterar att den planerade årsdebuten för det omdiskuterade ekipaget Matthias Alexander Rath och Totilas skjuts på framtiden. Nu är planen att ekipaget ska vara tillbaka i rampljuset först till utomhussäsongen i slutet av april på tävlingarna i Hagen. Tidigare har det sagts att han skulle göra sin comeback efter den skada han fick i höstas denna helg i Dortmund.

Ekipaget deltog nyligen i en träning bakom stängda dörrar i Wahrendorf tillsammans med övriga i tyska landslaget och rapporteras vara i god form.

 

Källa: Tidningen ridsport

// Astrid

Skillnad?

//Anna

Herrstövel från Tretorn

Har ni spanat in Tretorns nya stövel enbart för herrar? Jag tycker att den var riktigt tråkig, men ganska stilren? Tur att jag är en flicka, det finns så mycket mer saker åt kvinnor än åt herrar tycker jag :-)


Vad tycker ni?

// Astrid

Hiss till Hippson!

Jag måste verkligen ta och hissa Hippson. Där kan man hitta massor med roliga nyheter och superbra övningar, jag funderar på att skriva ut några övningar och sen när vi byggt paddocken sätta upp dom där så kan man kolla ibland! En övning som jag brukar rida är denna på bilden nedanför, superbra övning. Dock brukar jag göra om den lite, hehe! ;)
Hippson.se/ridovningar
//Anna

Sctolleriet

Nu har jag äntligen blivit klar med all tyska, har nämligen prov imorgon -.- Nu ska jag bege mig ner till stallet för en uteritt med syster och ponnysarna! Hoppas ni haft en fin dag så uppdaterar jag er senare! :D
//Anna

Kittels nya häst

Sezuan är namnet alla pratar om nu. Det är nämnligen Patrik Kittels nya häst. Kanske "the next Totilas"? Den var fantastiskt snygg iallafall, vilket sjukt steg!





3år, helt sjukt!

// Astrid

Pikeurs Next Generation

Pikeur har precis lanserat en ny kollektion, Pikeurs Next Generation. Denna gång är det Glansigt och frägglatt som står högst på listan. Många saker passade precis mig i smaken, andra inte.









Vad tycker ni?

// Astrid

Förvarning

I helgen kommer jag ju att vara borta, utan dator. Jag kommer att kunna blogga lite från min mobil, men då fungerar det inte att bifoga bilder ifrån arkivet, och jag kan inte fota då jag inte har något minneskort på mobilen. Jag kommer bara ge er lite små uppdateringar, mest på kvällarna, sen kanske Anna får fixa lite bilder i mina inlägg, för hon är så snäll! ;-)
Kameran följer självklart med, och ni kommer att få se mycket fina bilder när jag kommer hem på söndag kväll eller på måndag eftermiddag.


Hoppas att det är okej, och att ni överlever iaf, hihi :-D

// Astrid

Flyingeknoppar

Vad tycker ni om dom? - själv älskar jag dom verkligen! ;)
//Anna

Efter uteritten

Efter uteritten idag blev benskydden väldigt lortiga. På bilden har dom hängt på tork i ungefär 5 timmar :-)
Iallafall så var det spöregn, verkligen spöregn när vi red. Hästarna var riktigt taggade, och uppsattade verkligen att få komma ut en sväng. Det blev väldigt mycket klättring, och väldigt mycket galopp, och kanske mest av allt blev det väldigt mycket skratt! En superdag verkligen! :-)

Har ni också haft regnigt idag?

// Astrid

Före / Efter

Städade mitt hästskåd igen, konstigt att det blir stökigt så himla fort. Iallafall så får ni se före och efterbild :-)


FÖRE

Jag älskar mitt skåp!

// Astid

To die for!

Åhh, jag vill ha brun utrustning till Blixen! Då skulle jag typ kunna ha massor med brun utrustning, om jag någongång ska köpa ny sadel, då ska den tammefasigen vara brun! ;)
//Anna

Gårdagens ridpass

Hann inte uppdatera er om hur det gick att rida igår. Jag red ute, i spöregnet, vilket gick skitbra! Jag la ut två bommar brevid varandra vid "X". Sedan flyttade jag in honom i galopp, hoppade bommen, och flyttade ut igen. Toppenövning! Sen fick han busa och hoppa lite på slutet ;-)
Som ni kanske listat ut så fotade mamma inte, eftersom att det regnade så väldans.

Idag ska jag rida ut med A och hennes häst, halv 10. Blir inga bilder då heller, då mamma jobbar.. :-) Dock kan jag gå ut och plåta Leo i hagen efter ridningen! :-)


Vad ska ni göra idag?

// Astrid

Mina favoritblogg!

Johanna Grant Boklund - Jag älskar hennes blogg, mycket utrustningsinlägg och mycket bilder dessutom, det är nog en av dom bloggar som finns kvar nu som jag följt längst, en superbra blogg som ni verkligen borde kolla in om ni inte redan gjort det!

//Anna

Söten!

Idag har det verkligen varit urkasst väder här hos oss! Regnat jättemycket, dock märkte jag det inte så mycket när vi va med skolan på nån typ utflykt(ute), hehe! Sen när jag ska gå ner och mocka ser jag att hela Blix är blöt, så mockade superfort och sen var det bara att ta in honom(och River). Han tyckte verkligen inte om vädret, det dissade Lilla Blix. Sen när han fick på sig fleecetäcke med hals njöt han verkligen. Jag har världens sötaste ponnii! :) ♥

//Anna

Astrids tränare

Tänkte berätta lite för er om min tränare!
Hon heter Marianne, kallas Nan och rider upp till Falsterbo, STG och Breeders på sina 2 underbara hästar Frans och Salsa. Frans är en 7årig Valack efter Rubinrot och Good Future, en utav de mest framgångsrika avkommorna, tillsammans med Nans systers valack Eros.
Salsa är en 9årig valack efter Collin och Highlight som inte är helt normal i vettet. Han är en underbar häst, som inte alltid är fullt pålitlig. Han är sjukt lättlärd, jag har lärt honom "vacker tass" ;-)
Salsa Chateau och Frans TH var namnen.

Här har ni bilder från Equipe.nu:
http://webshop.equipe.com/?utf8=%E2%9C%93&q=Marianne+westberg&x=0&y=0#

FILM FRÅN BREEDERS:
http://webshop.equipe.com/digital_clips/new?video_id=1151

Hittar tyvärr inga bilder på Salsa, kan fixa det under helgen som jag helt kommer att spendera tillsammans med dessa!

Hoppas ni uppskattar sådana inlägg!

// Astrid

Gästbloggning Isabella Bergh

Hej alla powerpony läsare!


Jag heter Isabella Bergh och är 15 år och bor i norrlands huvudstad, Sundsvall! Bott här hela mitt liv på en travstall går då min pappa är travtränare (Robert Bergh). Men jag har iallafall 2 hästar just nu, en c-ponny som heter Sturevallens Caskad (även kallad Casse) som är en 16 årig valack som jag hoppar msv a hoppning på och satsar på SM :) Ska dock sälja honom till sommaren då jag börjar bli för stor... Har även en storhäst som jag inte har haft så länge, han är väldig pigg och speciell och vi har haft de tufft tillsammans men nu börjar all träning äntligen ge resultat och vi hoppar 120 nu och ska debutera 130 till sommaren :) 
Just nu är jag i Florida i USA men när jag kommer hem så ska jag börja rida Tilda Sjölinder's Kimberley (känd från ponnyakuten) och så småning om även tävla. Tilda kommer också tävla men de är mening att jag ska hoppa dom lite större klasserna. Men så fort dom båda börjar känna sig säker inne på banan så kommer dom gå långt! :) Jag har ridit kimsen 1 gång på en träning och de gick helt okej, men eftersom de var första gången och hon är speciell och vi kände inte varandra så kan man inte begära så mycket men de kommer nog gå fin fint. Nu vet ni lite om mig, kul att jag fick gästblogga här! :D

Tack tjejer för en bra blogg med fina bilder och bra inlägg! Fortsätt kämpa och ni kommer gå långt! :D 

Kramar Isabella Bergh - www.Isabellabergh.blogg.se


Fråga

Är det någon av er läsare som ska till Högbo och titta på de Regionala och Nationella dressyrtävlingarna på fredan lördag eller söndag? Jag kommer att vara där från fredag till söndag med min tränare! Hoppas att vi ses där :-)

Är det någon som ska ner till Högbo till helgen?

// Astrid

NI HAR VÄL INTE GLÖMT?


Ni har väl inte missat frågestunden?! Ni hittar den genom att klicka HÄR!

Hur en blogg för mig ska vara!

- Inte blanda för mycket svenska och engelska, gärna ordentligt skrivet så det nästan skulle kunna stå i Bibeln, haha! Nej, men inte typ ett inlägg som är såhär "Idag var jag med mamma in the city, nice or what?"

- Varierande inlägg, inte bara "Idag gjorde jag, de,de,de,de och de! Utan mycket bilder, outfits, dagens ridpass & åsikter.
- Inte irriterande för liten text, eller för stor text eller skrivstil i inläggen. Det blir jobbigt att läsa tycker jag.

- Inte använda samma bilder hela tiden. Variera mycket och ha en bild som hör ihop med inlägget, inte till exempel "Idag tricktränade jag min hund" och sen en bild på en häst.
- Smileysar i inläggen, man ska bli glad av att läsa, inte bara depp!
Tycker du att din blogg stämmer in på det där får du gärna kommentera för då har du en ny läsare, haha! ;)

//Anna

Drömstall i Florida till salu

Kanske någonting att åt minstonde fundera över? Nej. Tyvärr är det nog alldeles för dyrt, 202 boxplatser, bara det! Titta och dröm er bort.






Rätt fint va?

// Astrid

♥♥♥♥

I min värld finns det inget finare, för i min värld är du den finaste! ♥
//Anna

Hemma igen

Nu är jag hemma från tävlingen! Såg att det gått sjukt bra för Anna, GRATTIS!
För mig gick det dåligt. Red på ynka 60%, Leo var jättenervös, vilket betyder att han blir väldigt seg. Då kryper han ner i formen och gömmer sig, med det blir bättre. Hade fått 10% mer om han gått fram riktigt. På framridningen är han superfin, alla som tittar säger det till mig eller mamma, att han är överlägsen där.. Synd bara att han inte går så på banan :P Men det är bara att öva fram, Leo är iallafall bäst! Tyvärr så åkte vi ifrån kameran hemma, men nu vet ni ju iallafall hur det gått för oss också!


Vad har ni gjort idag?

// Astrid

Resultat + bilder

Nu är jag hemkommen från en väldigt lyckad dag, Blixen har skött sig finfint och hoppat kanonbra!

70 cm - I den klassen var han ganska stark och hoppade mig ur sadeln i nästan varje språng, haha! Men sen på dom allra sista hindrena hoppade han bra, vart nolla i den klassen vilket betydde att jag fick min allra första rosett med bästa hästen - 0 fel.
'
80 cm - Försökte verkligen att få honom att inte hoppa mig ur sadeln och så försökte jag även få honom mindre stark. Han taggade till ordentligt och gasade mot ganska många hinder, så söt! Han var inte i en enda bom vilket betydde att vi fick 0 fel.
Bilder från 70 cm:
Bilder från 80cm:
Nu har jag nollat 70 cm 3 gånger vilket betyder att jag ska börja hoppa 80 - 90 nu :D
//Anna

På väg mot tävlingen!

Nu står Blix i transporten på väg till tävlingen, wish me luck! ;) Mer uppdatering senare, då får ni troligtvis resultat + bilder, Kram! :*
//Anna

Tävlingsdags

Imorgon blir det bara uppdatering ifrån min mobil. Hinner inte skriva så mkt nu heller, kan iaf berätta att ridpasset idag gick sjukt bra! Taggad som fasan till imorgon.
SES VI I RÄTTVIK?



// Astrid

Blixen igår

Eftersom att inte Blixen hade fått vila något denna vecka så fick han göra det idag, eller jag tog rättaresagt en promenad med honom för han tycker det är dötrist att bara stå. Vi gick först ett varv runt gården och sen gick vi en bit på en väg och sedan vände vi och gick tillbaka hem. På den lilla korta promenaden fick vi syn på fem rådjur och en katt, haha! När jag tog fram kameran hade nämligen Blixen öronen framåt(som han nästan aldrig har när jag tar fram kameran) så då tog jag ett kort och sedan såg jag att det visst var fem rådjur typ tio meter ifrån oss, haha! Töten! ♥
Min bebis! ♥
//Anna

Blixens v.15

Såhär kommer Blixens vecka att se ut:
Måndag: Klubbtävling
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Uteritt
Fredag: dressyr/uteritt
Lördag: Dressyr
Söndag: Uteritt
//Anna

Löshoppning

Nu ska jag snart åka med min granne och hennes häst på löshoppning. Det ska bli jätteroligt, kameran följer självklart med! Efter det ska jag äta, åka till Nan och bada + rida Leo, och imorgon ska jag åka till Leksand och tävla!



Föresten, är det någon av er som ska till Högbo och titta på hästdressyren lördag och söndag? Jag kommer att vara där med Nan, min tränare och hennes hästar från fredan till söndag. Hoppas att vi ses där :-)


// Astrid

Diss!

Jag måste faktiskt dissa ett par av mina bakbenskydd. Jag vet faktiskt inte varför jag köpte dom, ett impulsköp. Lelle hade tappat mitt ena Eskadron-benskydd i skogen och då var jag i behov av ett par nya. Dagen efter jag köpt dessa hittade jag dom igen. Jag köpte dom i November och har använt dom max 3-4 gånger om ens det. skyddet åker åt alla håll och kanter och benskyddet är inte ens 1cm tjockt, DISS!
'
Dock verkar framskydden vara bra, så dom kanske jag ska testa! ;)

//Anna

Spooks in my ♥

Hur snygga är inte dessa saker, speciellt kavajen och västen, mumsi! 
Skulle mer än gärna äga dessa saker, men tyvärr skulle det svida lite i plånboken då... ;)
//Anna

Glad Påsk!

Nu startar pappa ett program på datan, eller han sätter i en äkta Windows skiva, som gör att datan funkar bättre. Detta kommer att ta några timmar, så det blir ingen bloggning från mig som jag hade hoppats. Vill iallafall önska er en riktigt glad påsk så hörs vi imorgon! // Astrid

Glad Påsk!


Blix och Jag önskar er en Glad Påsk! :) Nu ska vi ut och leta påskägg, men Blix ska få sitt ikväll!

//Anna

Dressyrövning

Övningen: En utav mina bästa övningar som jag gör varenda dag när jag värmer upp Leo i galoppen är hörnlinjen. Överlägset bra för rakriktning samt att hästen måste vara fokuserad på ryttaren.
Jag brukar växla tempot, lite fram och lite tillbaka på linjen, och det funkar superbra och är perfekt mjukgörande övning innan ett hårt ridpass.

Utförande: Man rider i tex. som på bilden i vänster varv. När galoppen flyter på bra där, rider man upp på medellinjen, galopperar där i ungefär 2 galoppsprång innan man flyter ut på en rak linje ut till hörnet på fyrkanten igen. Man kapar lixom av hörnen.

Tänk på att: Kom ihåg att ha kvar samma galopp när du vänder upp på medellinjen, det får inte gå saktare!
Kom även ihåg att hästen ska vara spikrak på Diagonallinjen.

När detta går bra: När detta flyter på bra kan du göra lite tempoväxlingar på diagonallinjen, inte när du vänder upp på medellinjen, då lär sig hästen att springa iväg, eller bromsa där, och det ger dig minuspoäng på tävling när du ska rida upp på medellinjen.
Variant nummer två är att flytta i sluta ut till långsidan. Se bara till att hästen absolut inte lägger av eller springer på. Samma tempo tills du ber den öka, eller bromsa.

Vill ni har mer övningar?
Glöm inte att fråga oss någonting under frågestunden, HÄR.

// Astrid

Transportskydd

Någonting som jag tycker är otroligt viktigt är att använda transportskydd när hästen åker transport.  Det förhindrar att hästen trampar sig på benen, eller slår i någonstans, telexempel på lämmen och den trampar snett.
Jag tycker att man ska ha långa transportskydd, inte korta som visas på första bilden. Däremot tycker jag väldigt mycket om mina egna transportskydd av märkel Amigo. De är jättebra, höga och perfekt passform. De är enkla att tvätta och borsta av, enkla att matcha till och sjukt snygga! (Bild 2 och 3).'

Amigoskydden finns att köpa på http://www.stromsbergsgard.se för 520kr


Vad tycker ni om transportskydd?
Glöm heller inte att fråga någonting på vår frågestund, den hittar ni
HÄR.

// Astrid

Frågestunden!

Ni får inte glömma att ställa frågor i frågestunden, kom igen! :)
Ni hittar den HÄR

//Powerponys

Dagens ridpass i bilder (För tränare)

På sista bilden smet han ut  från ridbanan, och ville inte in igen xD

Vilken är er favorit?

// Astrid

Mina hjärtan i hagen ♥

Gick ut till pållarna och fotade dom lite i det "fina vårvädret". Bilderna vart sådär, hade lite fel ISO på endel, men jag redigerade dom lite och då blev dom bra! Image Ready är verkligen ett superbra program, finns inget dåligt med det!
Världens finaste ponnysar, jag är så sjukt tacksam att jag har er, ni är bäst! ♥
//Anna

Besök

Hinner inte blogga så mycket idag, våra vänner från Stockholm ar här på besök, så jag är med dom hela dagarna. Imorgon lämnar de oss, då får jag tid över :-) // Astrid

Jag har en rolig nyhet till er!

På Måndag så ska jag på en klubbhoppning på Baståsen med Blixen, jag hoppar 70-80 cm och det ska bli superkul! Veckan efter ska vi debutera lokal LD och sedan är det tänkt att vi ska börja tävla LD - LC. Jag tänker verkligen inte stresstävla med Blixen, vi ska ta oss dit vi kan i den farten som passar oss bäst. Han betyder allt för mig och han ska tycka det är kul, det är det viktigaste! ♥
'
Dessutom ska jag be syrran fota mig och Blixen då så då får ni nya bilder, jag har verkligen bildbrist nu! 
Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar dig, när inte ens det finns ord så det räcker ♥ - love you!

//Anna

Frågestund!

Nu kör vi igång en frågestund, se till att bomba oss med frågor nu! :)
Avslutas 20 April :)

Lamicell

Jag är faktiskt inte helt såld på lamicell saker, men endel saker detta år/åren innan har dom verkligen lyckats med. Och eftersom att jag älskar schabrak är det bara schabrak nu, hehe! :P
//Anna

Länkbyte med Amy!

Har fixat klart Amy's header och bloggdesign ikväll så ni borde kika in på hennes grymma blogg, (klicka HÄR)
//Anna

All bloggs!

Nu ska jag kika in på era bloggar och kommentera lite, hehe! ;) Sen skulle jag även länka den som jag tyckte bäst om och den jag föll mest för var DENNA! :)
http://proffsponnyn.blogg.se/
http://proffsponnyn.blogg.se/
http://proffsponnyn.blogg.se/
http://proffsponnyn.blogg.se/
http://proffsponnyn.blogg.se/
http://proffsponnyn.blogg.se/
http://proffsponnyn.blogg.se/
http://proffsponnyn.blogg.se/
http://proffsponnyn.blogg.se/
//Anna

Dagens ridpass

Idag tränade jag dressyr i ridhuset på Leo. Det gick riktigt bra, han hade fantastisk energi och arbetsvilja. Jag red inte programmet, eftersom att det gick så bra iallafall. Jag red några öppnor, och några slutor vilket gick jättebra!
Imorgon ska min kompis följa med och fota, så då får ni se fram emot nya fina utebilder.




// Astrid

Dagens hoppträning

Idag vart det ett riktigt bakslag. Jag var trött och red väldigt dåligt, men han skötte sig bra som vanligt och var lika duktig som alltid. Han är nog världens bästa ponny! :) Vi hoppade en fjäder i studs och sedan hoppade vi en bana som gick ut på att dom skulle vara lösgjorda. Dem två första gångerna gick det piss, men sen så körde jag om och då hade jag mer jävlar annama i mig och då gick det kanon! Så ett bra slut på träningen, men absolut inte den bästa!
Detta är en bild från min och Blixs första Pay'n Jump. Jag var skitnöjd även fast det hade gått fort, okontrollerat och vart kaos inne på banan, men glad chey som var felfri, haha! ;)

Benpaddar

En läsare ville veta vad jag använder för benpaddar och vad jag kan rekomendera. Jag använder paddar ifrån Mias RS. Dom är jättebra, formar sig lätt runt benet, och skrynklar sig inte.
Dessa finns att köpa för 79kr på Charlies.nu.
BENPADD MED TEDDY LITEN 2-PACK MIAS RSBENPADD MED TEDDY LITEN 2-PACK MIAS RS
Hoppas att det var till nytta!

// Astrid

Läget just nu

Nu är jag äntligen hemma, och nu har vi Påsklov! Så skönt.
Igår vilade Leo, så idag blir det ett dressyrpass ute på banan, och troligen får jag med mig någon fotograf så att jag får visa er lite nya bilder sen.

Skrev inlägget så att ni skulle få veta varför jag inte bloggade om ridpasset igår, och vad som händer framöver.

// Astrid

Världens bästa pålle, nu laddar vi om för hoppträning imorgon!

Dagens ridpass gick kanonbra, Blixen skötte sig exemplariskt. Fortsatte att jobba med det jag tränade på i måndags lite, (ställa). Sedan tränade jag även formen i vänster varvet. Eftersom han inte har lika mycket muskler där tycker han det blir jobbigt när jag jobbar med formen och bakbenen i det varvet så han springer gärna iväg väldigt mycket för då tror han att han slipper, så jag tränade på att han skulle vara lugn och fin i formen och att han skulle trampa på bra. Det gick kanon, Love you!
//Anna

Länka era bloggar!

Skriv bara något som en kommentar så kikar jag in och slänger in en kommentar + att den finaste får en FET LÄNKNING för våra läsare! :)
//Anna

Bildbomb Cliff

Tänkte att jag kunde göra en bildbomb med bilder på min förra ponny Cliff, hur söt är kan man vara?!? ♥
'
'
'
'
'
'
Visst är han söt?
//Anna

Leo


Visst är han söt?

// Astrid

Sökes:

Är det någon som säljer en Pikeur Diana? Jag har letat rätt länge, och nu är ju tävlingssesången verkligen igång, och jag måste ha en snygg kavaj. Så är det någon som vet vart man hittar den (Gärna lite billigare), eller rent av säljer ni en?
Hör gärna av er via kommentar då!

Visst är dom snygga?

// Astrid

Mina ridstövlar

Tänkte om ni ville veta vad för sorts ridstövlar jag har. Jag har i hoppningen ett par bruna Tretorn Advance, och i dressyren ett par Cavallo Weltmaister. Båda stövlarna är jättesköna, dock får jag skavsår av Tretornen om jag inte tejpar med silverteip. En annan nackdel med tretornstövlarna är att nere på översidan av foten, där snörningen går är det "hål" in till foten. Så om man går i vatten eller snö blir man väldigt blöt.
Mina dressyrstövlar Cavallo Weltmaister går det inte att hitta någonting negativt med. Dom är underbara!

Vad har ni för stövlar?

// Astrid

Förlåt

Förlåt för min dåliga uppdatering, vi har mycket i skolan nu på slutet, men på torstag har vi lov, och då blir det bloggning, det kan jag lova er!


// Astrid

Godmorgon!

Hej! Blogg.se har laggat sönder under morgonen, därför har jag inte kunnat blogga :( Men nu kan jag det! Idag skal Blixen få ett dressyrpass och sen ska jag vara ute lite med familjen eftersom även mamma och pappa är lediga nu. Ha det bäst! :)
//Anna

Blixens veckoplanering v.14

Måndag: Dressyr
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Vila
Lördag: Dressyr
Söndag: Uteritt?
Gud alltså, jag tycker det är dötrist att jag inte har några bilder att visa er... Det blir inte så lätt när man varken har paddock eller ridhus hemma på gården, men till sommaren hoppas vi på att ha fixat en paddock! :)
//Anna

Två saker jag inte skulle klara mig utan...

Min älskade Charles Owen Wellington - Det finns ingen absolut skönare hjälm än den, min förra hjälm tryckte lite på mitt huvud men denna sitter på superskönt, jag kan nästan inte rida utan den, haha!
Världens skönaste ridskor från Mountain Horse - Jag älskar mina stallskor, eftersom vi bor på landet brukar jag till och med gå ut med hunden i dom, det finns inga skönare, även fast det är ludd på insidan så svettas man inte på sommaren! :)
//Anna

Dagens outfit

Idag tränade jag dressyr. Det gick sjukt bra, som det gjort alla dagar sen jag fått min sadel!
På måndag ska jag tävla med mitt lag i Rättvik, laddad som fan!

Outfiten
Träns: Knights
Pannband: Svarowski
Sadel: Equipe Bocelli
Schabrak: Equipe
Lindor: Horze
Paddar: Mias

Ridbyxor: Pikeur Ciara
Jacka: Utvecklings team dalarna
Hjälm: Charles Ownen Wellington
Stövlar: Cavallo Weltmaister

// Astrid

Underbar dag idag!

Hej!
Jag vet att jag inte uppdaterat er kanonbra idag, men jag har varit med Sofia nästan hela dagen, hon åkte hem nästan nyss så då har jag inte haft tid, men nu ska jag fixa tidsinställda till veckan. I morse tog vi en uteritt på ponnysarna i det fina vädret, det var riktigt skoj tyckte både dom och vi. Vid 4 kom ponnysarna in och vid 6 borstade vi dom och nu är dom ute i hagen igen, dom kommer väl kanske in vid 8 någongång, så skönt när dom kan vara ute länge.
'
Förresten har jag bestämt mig att jag ska skaffa mig en falabella, fast problemet är att det inte finns några tillsalu, men anna fixar! ;) Haha!
//Anna

Dagens ridpass i bilder




Vilken är eran favorit?

// Astrid

3 Bilder från dagen

//Anna

1 sak ni inte visste om mig

Jag har faktiskt pratat med Patrik Kittel. Det var under Göteborg Horse Show, när han kom till Back on Track montern för att skriva autografer. När han skulle skriva sitt namn på min jacka läste han "Utvecklings Teamet Dalarna", och så frågade han massa frågor om dalarna! Rätt coolt eftersom att han är min störtsa förebild inom ridsporten, och ja allt! :-)


Vem är eran förebild inom ridsporten?

// Astrid

51 årig häst!

Helt sjukt hur en häst kan blir såhär gammal! ;)
//Anna

Smart

Någonting att bygga för er med många rosetter?


Vad tycker ni?

// Astrid

Emelie Grönskog


Sverige toppade i finalerna av Baltic Cup på Grevagården i Skövde. Emelie Grönberg red hem segern i finalen  för  C-ponnyer med Orchids Depp. Emelie är en jätteduktig ryttare, hon är duktig på att rida, och enligt mig var hon en helt klart värdig vinnare!

Cornelia Rylen-Finja S 4 120401 RT
Grattis Emelie!

// Astrid

Källa: www3.ridsport.se

Dagens dressyrpass på Blixen

Idag red jag dressyr på ängen. Blixen skötte sig exemplariskt, dock hade han kunnat vara lite piggare, men alla dagar kan inte vara dom bästa. Tränade på att ställa honom inåt, utåt och att han skulle vara spikrak på böjt spår, så då flyttade jag även ut bakdelen. Det var väl det, vart ett kort ridpass 45 - 50 minuter.
Dagens outfit:
Blixen
Träns: Claridge Hause
Sadel: Ideal
Schabrak: Hööks
Benlindor: JumpTec
Boots: Equi Guard
Jag
Hjälm: Charles Owen wellington
Jacka: Mountain Horse
Ridbyxor: Cavallo
Vantar: CRW
Stövlar: Mountain Horse
//Anna


Rosa hästlastbil

Oj, det har har jag aldirg någonsin sett förut. Tyckte att den var riktigt ful, bara för mycket. Jag tycker att ett rosa schabrak är för mycket, så vad är inte det här då, en hel lastbil?!
Och vems är den då, jo det är Katie Pice´s lasbil. Hon gav sig in i hästvärlden för att hon inte tyckte att det räckte med bara rosa schabrak och lindor. Jag hade klarat mig lika bra, eller bättre utan hennes hjälp, haha.


Vad tycker ni om denna jääääääättefina lastbil? ;-)

// Astrid

Tada!

Jag lekte lite i photoshop och kom på att jag kunde göra en lista med de saker jag helst av allt vill köpa detta år, tada! :)
- Swarowski/strass pannband
- John Whitaker luva, samma modell som mitt nya schabrak
- Sprenger stigbyglar

Helst av allt vill jag ha stigbyglarna för jag får verkligen ont i mina fucking knän efter jag har ridit och många tipsar om dom så det är väl det mest nödvändiga. Sen om det då inte hjälper kan jag ha dom iaf för dom är snyggare än mina snodd-stigbyglar...
//Anna

Ny design på bloggen!

Som ni kanske ser har jag gjort om bloggen lite, fick bli lite rosa denna gång.Klicka f5 om ni inte ser den. Och som varje gång,hoppas denna design gör så att ni läser bloggen ännu mer/dag. Statestiken går uppåt för varje dag vilket är skojjsigt! Ha en bra kväll,Kram!
//Anna

Sjukt ridpass

Dagens Ridpass var helt sjukt. För det första red jag i min nya sadel för andra gången, och det gick skitbra. Leo var superfin och ja, har nog aldrig gått bättre! För det andra så när jag hoppade upp började världens snöstorm helt utan förvaring :-0 Och först när jag kom tillbaka hem slutade det att sjöar. Tajjmat, eller hur.. Men jag är trots allt jättenöjd med ridpasset, har aldrig gått bättre förut! :-)
Mamma tänkte fota, men vädret U Know xD


Vad har ni gjort idag?

// Astrid

Dagen!

Förlåt att jag har varit dålig att blogga idag, men nu gör jag ju det så det är bra! :) Blixen fick vila idag, jag vart helt depp av pissvädret så jag kunde helt enkelt inte, knasigt! Imorgon blir det att åka på stan på förmiddagen och på eftermiddagen/kvällen kommer Sofia hit. Jag ska fixa lite tidsinställda idag, men jag kommer ju blogga ändå.
Ni får ha det superbäst! Jag funderar på att fixa en ny header/bloggdesign under påsklovetså ska börja ikväll tror jag, Kram!
//Anna

Eskadron

Eskardron är ett fantastiskt märke enligt mig. Alla färger, det finns alltis någonting för alla. Jättebra kvalité och inte allt för dyrt. Så Eskadron får en solklar Hiss ifrån mig!

Vilken av alla dessa kollektioner är er favorit?

// Astrid


Uppladdning före träning / Tävling

Innan jag åker iväg för att träna eller tävla är det viktigaste för mig att få i mig riktigt bra mat. Jag brukar äta grovt bröd, som tar längre tid att smälta vilket gör att man inte blir hungrig lika fort + att det ger energi. Till det brukar jag äta fil eller yoghurt med havregryn i, och havregryn ger också lite energi.
Om jag äter en måltid med riktig mat innan brukar det bli pasta. Om jag bara rider hemma själv laddar jag inte upp någonting speciellt, dock äter jag inte pankaka! Äter man det, och rider på en gång efter kan jag nästan lova att ni får så ont i magen som ni aldrig haft, man kan inte rida, jag lovar!

Vad vill ni läsa om? Alla svarar!

// Astrid

Vojlock vs Schabrak

Om ni fick lov att rida med en utav dessa saker i resten av era liv, vad väljer ni då mellan vojlock och schabrak? För mig blir det ett väldigt enkelt svar, schabrak. Jag avskyr vojlockar, det är bara inte min smak riktigt.


Vad tycker ni?
Föresten Anna, jag gick på ditt aprilskämt.. xD Någon mer som gjorde det?

// Astrid

Spännande!

...Jag ska börja tävla western med Blixen istället. Pappa och mamma har gått med på det eftersom att Blixen är så lätt att svänga, stanna och orädd för djur. Funkar det inte börjar vi nog med voltige istället! :)
Den som gick på detdär har inte hållit koll på datumet, 1 April idag!

//Anna

Dagens ridpass

Eftersom att Blixen inte hoppats något denna vecka passade jag på att göra det igår när vi åkte till ridhuset. Först red jag igång honom och körde lite dressyr så han skulle bli mjuk, fram för skänkeln osv. Sedan hade jag tittat ut en övning så då var pappa snäll och ställde fram hinder till den.
Sedan när jag började hoppa först så hoppade han inte "ansträngande" så då tog jag spöet och rörde det på stöveln och sen gick han igång bra och kom rätt på hindrerna och lyfte på benen. Så höjde pappa lite i slutet och jag tror det låg på 95 cm när vi slutade. Jag är i vilket fall supernöjd över honom!
'
Men sen kan jag berätta för er nu, alla ridpass på Blixen går inte bra, men jag skriver inte om varje ridpass, vi vill variera inläggen lite och kanske skriva dagens ridpass när man t.ex. tränat eller ridit egenom ordentligt.

Dessutom provade jag nya schabraket på honom och det satt superbra och var supersnyggt på honom, men sen det mindre braiga. Jag tappade min sadelgjord någon stans så jag har ingen just nu, awesome!
//Anna

RSS 2.0