Tips!

Inatt klockan 01.00 kommer en riktigt riktigt kul sak upp på bloggen, ni MÅSTE behöka bloggen imorgon, ni kommer absolut inte att ångra det!
 
 

Min kamera

Det var några som undrade vad jag använder för kamera. Jag använder en Nikon D3000, en billig systemkamera, som är riktigt riktigt bra enligt mig! :-)
 

Sugna på en bildbomb?

Jag stylade upp Leo och mamma fotade flitigt, vilket gav resultat på några riktigt fina bilder.

Är ni sugna på en bildbomb?
 
En "bakom kulisserna-bild" :-)
 
 
 
 
 

Bildbomb

Gick ut och fotade Leo i hagen, till min förvåning låg han och sov när jag kom till hagen. Det är verkligen inte lik honom, men han reste sig runt och busade, som vanligt.. :-)
Jag testade att exprimera med kameran, fotade utan att titta hur bilden skulle bli. Såhär blev resultatet!
 
Vilken bild är er favorit?
 
Hoppas att ni gillade bilderna, för det här var bara 9 av 23st :-)
 

Sur

Hade tänkt beställa ett träns till hoppningen till Leo igår. Jag hade redan valt färg och träns och allt det där, och sen när jag ska klicka hem det är det slut :-( Så då valje jag det näst snyggaste (;-)), men såklart var ju det också slut.
Så nu funderar jag på ett träns med remontgrimma, men jag tycker att det är så sjukt fult :-S Jaja, jag får väl köra med mitt vanliga pullarträns :-)
 

Imorgon smäller det!

Kan någon gissa vad det kan vara? :-)
 

Hemma!

Nu är ja hemma från city-festivalen och jag har haft så himla skoj! Ätit sockervadd, vunnit gosedjur(nej jag växer aldrig upp), åkt världens läskigaste karusell och sett LOREEN! 
 
Dagen har varit minst sagt rolig. Imorgon ska Blix troligtvis ridas ut,  men det beror helt enkelt på vädret. Annars blir det väl kanske dressyr på vägarna. Det ser vi då! 
Ha det bäst! :D
 

Dagens ridpass i bilder

Det är så otroligt skönt att äntligen kunna göra det jag igentligen vill göra, hoppa. Vi köpte lixom Leo för att jag skulle hoppa med honom, men han vägrade. Nu, när vi köpt en dressyrsaden för över 30.000kr så börjar ponnyn hoppa! :-O Hur fan ska jag göra nu, jag vill ju hoppa!?
Jag och mamma har iallafall kommer överens om att om han fortsätter att utvecklas och hoppa allting, så ska jag börja tävla i hoppning också.
 
Nudu Anna, snart får du skriva två hoppryttare på våre headers istället ;-)
 
Vilken bild är er favorit?
 
 

Skogstur!

Idag reds Blixen ut i skogen. Red upp genom skogen och sedan bakom bommen och galopperade ganska mycket. Blix uppskattade det verkligen och la in gasen. Han älskar verkligen att vara ute och rejsa på grusvägar i skogen, det bästa han vet.
 
Denna vecka och veckan framöver ska det bli mycket uteritter så han får MYCKET bättre kondition, han har bra, men kan få bättre. Ska även klättra lite i skogen så han får fina bakbensmuskler och skritta ut någon lång runda. Denna sommar tror jag Blixen kommer gilla för vi ska göra det han tycker är SKOJ! :D
 
 
Provade rida med luva idag och han gillade det verkligen. Har hört att det är bra för insekter och sånt så det verkar ju kanon ^^

Godmorgon!

Godmorgon! Idag ska Blixen ridas ut, troligtvis på på dagen. Han ska galopperas ganska mycket fast på kort sträcka, dvs. Lite intervaller. Sen i eftermiddag/kväll ska jag iväg på Cityfestivalen med en kompis. Ska bli sjukligt roligt. Sen ska jag väl hinna umgås lite med familjen därimellan, sen måste jag ju hinna blogga lite också, haha!
 
Denna dag kommer bli så himla rolig, yeah! ;)
 

Blixen 28 Juni del 1

Här kommer del 1 av bildbomben. Provade ett par andra stigbyglar idag och dom var lite stora så därför åkte skänklarna fram lite så jag fick stolsits, bara så ni inte tror jag har så ful sits! 
HEJ STOLSITS! -.-
Del 2 kommer komma upp imorgon som tidsinställt, bara ni att ni vet lixom! :D

Min bloggdröm

Min dröm när det gäller bloggande är att ALLA som läser powerponys kommenterar! Om ni bara kunde fatta vad glad jag skulle bli om det skulle hända! :D Eller 10 kommentarer minst på varje inlagg, shit alltså. Vilken dröm!! Snälla, bli bättre på att kommentera!

Aviiiis!

Åh, jag är så himla avundsjuk på min systers catago silverboots. Jag vill också ha sånna! Även fast hon sagt att jag kanske får låna dom någon gång så är dom inte mina. Jag vill ha egna sånna i typ silver, guld och brons, meeeen, dom finns inte på Glada Hästen så kan inte typ köpa dom, men jag ska försöka få med mig mamma till Ullared då dom tydligen är billligare där och då ska jag köpa sånna i allaaa färger, hihi! 
 
Ni lär vi erkänna att Blix var snygg i dom! Han fick faktiskt låna dom förut, efter en stunds tjatande på syster, men man ska aldrig ge upp, tro mej! 
Om någon har sånna skulle det vara sjukt snällt om ni svarade, är dom bra kvalité? 

Dagens ridpass

Skrittade ut i skogen idag. Leo var som vanligt otroligt vrång, stod på bakbenen, backade ner i dikena, och sådana dumheter. Han har alltid vart så, men vi kämpar på och det bli sakta bättre.
 

Dagens ridpass!

Idag tog jag ett dressyrpass på Blix eftersom att han skrittades ut igår. Tanken var att bara rida egenom honom utan stora krav. Det gick väl helt OK idag. Har gått bättre, har gått sämre. Så är väl ganska nöjd ändå ^^
 
Först mjukade jag upp honom och ställde höger/vänster i båda varven, flyttade för skänkeln, red på böjt spår, you name it. Mycket lösgörande helt enkelt. Sen travade jag igång honom i lång låg form, Blix tyckte att inte det var så nödvändigt och var inte jättestadig i början, men lite senare blev han stadigare. 
 
Sen samlade jag honom och tränade lite på att ta skänkeln ordentligt, dvs. att jag började med att snudda honom och om han inte gick fram helt perfa gjorde jag halt och samtidigt som jag snuddade med skänkeln la jag på spöet lite löst, sen efter det provade jag utan spöet och då gick han redan fram bättre! :D
 
Tyvärr var det lite blött på ängen så fick galoppera på vägarna, men what ever? Ska bli skönt att få paddock nu! Troligtvis börjar vi kanske bygga nästa vecka, woohooooh! :D
 
 
MYCKET mer bilder kommer upp, tidsinställt å grejjer! 

Flashbacks!

Detta var första ridpasset hemma i höstas. Vi hade precis flyttat över ponnysarna och dagen efter red vi på ängen. Jag kommer ihåg att Blixi var dunderpigg och la massa backutsparkar och bockade även. Shit vad glad han var, jag med för den delen! :D
 
 
 
 
Sen efter det red jag även River på samma ställe. Det var under en period han var väldigt stark när man red på ängar så då var jag jätteglad att jag kunde galoppera utan att han skulle bli jättestark. 
 
Nu är River inte alls stark. Vi kan i princip rejsa på ängar och gräsmattor utan att han blir jättestark, underbara lilla ponny! 
 
Jag har massor med mer bildbomber från tillfällen för ungefär ett - två år sen, om ni vill se sånna är det bara att kommentera! :D
 

Så sant!

Be en Valack om att göra någonting l Fråga en hingst l Skicka in en ansökan i flera exemplar till ett sto

Föresten, jag har glömt att kategorisera mina senaste inlägg, jag ska absolut bli bättre på det nu!
 

Länkbyte med Erika!

Kika in på denna underbart fina blogg! Den är verkligen värd ett klick! :-D
http://eadressyr.blogg.se/

Länktävling

 Den av er som svarar rätt / närmast på dessa tre frågor först vinner en länk här på bloggen :-)
 
Om Leo:
Fullständigt namn l ålder l ras
 
Kom igen nu, chansa även om ni inte kan :-D
 
 

En dag

En dag ska jag få en OS medalj. Det har jag verkligen bestämt mig för!
 
Någon mer som kommer att kämpa in i "sista sekund"?

MÅSTE HA

Min måste ha liste just nu ser ut såhär:
 
  • Sadelskåp - då Leo blir mer och mer ridbar på tävlingarna, och vi har tröttnat på påsar.
  • Lädergrimma - Jag använder alltid lädergrimma när Leo åker transport. Men den går inte att ha kedjan på. Kedja = ett måste på Leo när man besöker nya platser.
Det ska väl inte vara så svårt att få tag på detta? Inte grimman iaf, det svåra är att få tag på pengar :-)
 

Läsarfråga

En läsare ville ha lite tips till sin häst som är hård i munnen och stänger av.
Som nummer ett hade jag kollat med en "tandläkare" så att den inte har några vassa kanter osv.
Till ridningen hade jag försökt att vara väldigt lätt i handen. Och beroende på om din häst är pigg och frammåt, eller lite mer tillbaka, eller om den är spänd och stressad eller helt enkelt lat så varierar det lite.
Men jag hade gjort mycket lösgörande arbeta. Flytta in och ut osv.
 
Leo stänger alltid av på utomhustävlingar, och gjorde det hemma i början också. Mitt bästa tips är att träna upp konditionen. Jag skrittade, och skrittar väldigt mycket i skogen med Leo. Det ger mycket muskler i bakbenen, och att hästarna får göra något annat än att gå på ridbanan.
Jag rider ut, eller skrittar ut VARANNAN DAG med Leo. Och jag kan verkligen intyga er alla om att det HAR LÖNAT SIG!
Leo har blivit mycket merarbetsvillig, mycket piggare, använder energin på rätt sätt, jag allt har blivit så mycket enklare sen jag började med det. Jag kände skillnad efter bara någon vecka!

Även om det är det tråkigaste som finns så är det värt det, jag lovar!
(Jag brukar galoppera överallt, utom i uppförsbackarna, där är det skritt som gäller. Detta tillsammans = Mer muskler, bättre kondition, och en mycket mer arbetsvillig häst)!
 

Tillbaka

Nu är vi äntligen till packa med allt pick och pack.
Första dagen gick riktigt bra. Leo var superfin, och vi gick igenom skolorna och det där ;-)
Andra dagen (i dag) var han ännu finare. Vi gjorde samma saker, och på slutet la vi till öppnor och slutor på medellinjen, vilket gick bra.
 
 
En väldigt konstig sak med Leo, är att högerslutan (undan vänster skänkel) går mycket bättre på en diagonal, än på rakt spår. Vänster sluta (undan höger skänkel) är tvärt om, den går mycket bättre på rakt spår, men går nästan inte allt på en diagonal?
Någon som har några teorier om detta?
 

Världens finaste ponnisar!

 
 
 

Godmorgon!

Godmorgon allesammans! Idag är det äntligen fint väder. Blixen ska skrittas ut idag hade jag tänkt, troligtvis ikväll.
 
Nu ska jag ut och sola i det finfina vädret, men jag tänkte även försöka städa ur mitt skåp och kolla om det finns något jag kan sälja. Isåfall kommer det ut på bloggen ikväll eller imorgon. 
 
Ni får ha en superbra morgon så ska jag uppdatera er under dagen med lite bilder kanske? ;)
Fina Fina Riverplutt! <3
 

Tråkigt!

Jag köpte ju två par stövelstrumpor under Strömsholmstävlingarna. Vet inte riktigt varifrån dom kom, men det var en farbror som sålde strumpor i massa färger och modeller. Tyvärr var dom inte så bra som jag trott. Mina går inte att använda typ. När man använt dom första gången gick dom ut sig och blev som uttöjda. Jättestora helt enkelt. Dom åker ner på benen och är väldigt jobbiga. Riktigt tråkigt eftersom dom var så sjukt snygga! :(
 
Får hoppas att dom går in sig lite nu. Annars får dom nog damma bort då dom är väldigt mycket förstora :(
 
 

Myser!

Har satt mig ner nu för kvällen. Nu sitter jag och myser i sängen och läser Häst&Ryttare och dessutom har jag fått hem Mountain Horse och Schockemöhles kataloger för våren/sommaren 2012. Älskar det! ♥
 
Hoppas ni läsare får en bra kväll ni med, för nu ska jag verkligen "chilla", haha! ;)
mobilbild osv. 
 
 

Ouups!

Vad är det för spännande som kommer upp på bloggen 1 Juli då, någon som kan gissa kanske? ;-)
 

Minishopping!

Hööks hade ju lite rea så vi svängde förbi där en liten kortis. Eftersom att mina "finhandskar" har gått sönder passade jag på att köpa ett par som jag tyckte var urläckra. Dom var svarta och hade strassstenar på sig. Tror dock inte att kvalitén är så bra, men förväntar mig inte så mycket då dom bara hade kostat 129 kr och jag köpte dom för 90kr. ;) Sen köpte jag även en tvättsvamp, men det är väl inte så fancy, haha!
 
Det var iallafall ett nödvändigt köp! :)
 
oskarpa bilder, men kameran ville inte sammarbeta!
 
 

Snart åker vi

Om en liten stund bar det av till Mockfjärd pa träningsmeeting :-) Jag jommer bara att kunna uppdatera er via mobilen, men mamma ska filma, och om det fungerar att få upp den på datan så får ni självklart se :-D

Veterinären!

Igår var vår veterinär ute och raspade tänderna på både Blixen och River. Blixen hade inget emot den där tandställningen eller nu vad man säger, men nu hade veterinärerna tydligen börjat slipa dom flesta hästarnas tänder  och nästan alla hästar brukade reagera på det så då fick han lite lugnande. Han var så söt när han stod och sov och underläppen hängde, bebis min! 
Såhär såg dom läskiga "tandställningarna" ut, dom ser dock inte lika konstiga ut i verkligheten. ;)

Idag

Idag åker jag och Leo som sagt till Mockfjärd på träning för Lotta Pettersson i två dar :-) Vi kommer att sova över där, precis som förra året. 
 

Jag har världens finaste ponnyplutt!

Åh, titta vad fin bild Sofia fick på mig och Blixen igår, bara för det borde ni kika in på hennes grymma blogg, hihi! :D 
 
 
           Sen ska vi inte prata om min otroligt snygga min över hindrena, den e asaaaaschnigg så, tsschhh! ;)

Dressyrhjälpen

Tänkte att ni som har något sorts problem med er häst i dressyren, eller i hanteringen får ställa era frågor till mig. Jag har haft flera ponnyer innan Leo, alla har vart problemponnyer som jag utbildat i dressyr. Jag kan inte svara på alla frågor, men jag kan alltid ge tips :-)
 
Ställ dina frågor nu!
 
 
 

Frågestund med Astrid

Eftersom att jag inte hann svara på förra frågestundens frågor (Anna svarade i ett videoinlägg) så tänkte jag ha en egen frågestund nu.
Fråga så mycket ni bara kan, alla som frågar över 5 frågor får en länk :-D
Kom igen nu, fråga!
 
 
 

Imrgon

Imorgon ska vi åka på träning i Mockfjärd 2 dagar. Jag och min bästa kompis med mammorna och hästarna åker. Det är utvecklingsteamet Dalarna som har träningen för Lotta Pettersson, dock är jag inte med i Teamet, jag var det förra året, men av någon skum anledning ville jag inte vara med iår. (Japp, jag ångrar mig!)
Sugna på att se helgens outfits?
 

Trött på bortskämda ungar

Är det någon mer än mig som verkligen har tröttnat på att se ungar som inte kan rida över huvud taget, som rider runt på oerhört fina ponnyer, med svindyr utrustning och verkligen förstör hästen. Ungarna gråter för att hästarna inte går på tygeln, föräldrarna skriker, och barnen är skitsura på hästen för att den inte gick på över 90%. Det spårar ur. Jag tycker det är grymt mot hästarna att stenrika föräldrar köper en FEI ponny för flera 100 tusen kronor, till ett barn som inte har någon erfarenhet.
 
Ursäkta, men jag avskyr det!
Har ni några åsikter? Håller ni med?
 

Dreaming ♥

Pannband: Swarowski
Tävlingspiké: Equiline
Hjälm: GPA
Ridbyxor: Mountain Horse
Schabrak: Kingsland
Stövlar: De Niro 
 

Fråga

Ni läsare verkar vara så duktiga på sånt här, vet ni varför man inte får rida med färgat schabrak i dressyr?
När man tävlar hoppning får man ju ha vad som helst för färg på schabraket, men i dressyren är det vitt som gäller.
 
Jag tror att det skulle bli väldigt oseriöst om vissa red runt med rosa schabrak på dressyrbanan. Jag skulle verkligen vara emot detta.
Men iallafall, vet någon av er varför?
 
 
 

Tillbaka

Nu fungerar vårt internet igen, och jag kommer tillbaka till bloggen :-) Det har hänt ganska mycket roliga saker den här veckan, så det ska bli roligt att berätta för er!
 
 

Grym powny!

Idag var vi som sagt och hoppade med en tjej från vårt förra stall. Det var verkligen asskojj och Blixen hoppade super idag trotts att ryttaren var mindre duktig i vissa lägen. Hon hade verkligen kommit på jätteroliga övningar, eller rättaresagt, superjätteskojroliga! :D
 
På slutet hoppade vi en bana på alla hinder och Blix hoppade allt, som vanligt, hihi! Han är så grym min lille dutt. Sen klarade vi faktiskt av en oxer på 1.10cm. Sofia fotade typ två halvsnygga bilder på mig och Blix, men såfort hon lägger ut dom på sin blogg kan jag lägga ut dom här! :D
 

Äntligen!

Nu är en magplatta införskaffad vilket betyder att jag kommer kunna rida med hoppsadeln oftare. Riktigt skönt att inte behöva hoppa av x-antal gånger varje ridpass för att flytta bak sadeln. Får hoppas att den är rätt längd nu! :D
Denna blev det, den andra fanns inte i hans storlek tyvärr! 
 

Anledningen...

...till att Astrid inte bloggar är att hon tyvärr inte har någon internetuppkoppling. Fick nyss ett sms av henne, men hon lovade att blogga när hon fått tillbaka sitt internet. :)
 
Så  medans det får ni stå ut med mig, haha! 
 
 

Blixen 23 Juni 2012

Igår tog jag ett barbackapass på Blixen. Dels för att jag var sugen på att rida barbacka, men sen så glider ju hans sadel med den sadelgjorden han har nu så då är det bättre att jag rider barbacka. 
 
I början jobbade jag mycket på att han skulle gå fram för skänkeln, men ändå inte bara springa högt med huvudet. Så då la jag ner händerna lite så han jobbade i låg form, shit vad han var fin då! 
 
Därefter plockade jag upp tyglarna och flyttade för skänkeln på medellinjen och även på volt. I början tog jag lite hjälp av spöet så han verkligen förstod att han skulle flytta mycket. Då kunde jag släppa spöet och så flyttade han lika mycket.
 
Formen var verkligen jättefin idag, Han var rund, mjuk och jättelätt att anpassa från lång, låg form till kort, kompakt form. Dessutom var han jättestadig. Någon måste filma nästa gång så får jag visa er min schnygging! ;)
 

Help mee!

Har ilandsproblem, vilken ska jag köpa? :P
 
 
 
Vilken ska jag köpa?


Free survey 

Diss!

Måste ta och dissa min sadelgjord jag har nu, den är inte bra kan jag säga. Det är som skumgummi-läder och dessutom böjer det sej så sadelgjorden blir typ 2 cm, ska verkligen inte köpa en till sån. Men den duger, dock ska jag skaffa en magplatta nu denna vecka(som det ser ut). 
Någon mer än mig som har denna sadelgjord? 
 
 

Godmorgon alla gla'a!

Hejhopp! Uppdateringen nu på sistone har varit ganska dålig, men jag tycker inte det är så kul att blogga när inte Astrid bloggar mycket alls. Det känns lixom så ovärt, för att det är ändå en blogg vi driver tillsammans, men vi får väl hoppas att hon börjar uppdatera bättre snart igen. Jag ska i vilket fall göra mitt allra bästa för att hålla igång bloggen. Dessutom kommer det komma upp en väldigt rolig sak snart på bloggen, så missa inte det! :D
 
 
Idag så ska jag fira min syster som fyller år. Så om ni vill vara riktigt snälla mot henne kan ni på in på hennes blogg och kommentera så blir nog hon glad! :D
Sen ska jag också ta ett barbackapass på Blixen.
 
Aja, konstigt inlägg, men Hejdååå! ;)
 

Glad midsommar


Dagen!

Förlåt att uppdateringen varit sämst, men jag har varit upptagen nästan hela dagen. Först på morgonen hjälpte jag till lite hemma, gick ut med vovven och så. Sen vid lunchtid åkte jag vidare till Elin. Det var superkul! :D 
 
 
Nu på kvällen har jag tagit ett dressyrpass på Blixen. Han var lite hård i början, men sedan  flyttade jag ut och in bakdelen samt red mycket åttor och volter så då vart han jättemjuk och fin. Tränade igenom LC:1an fast körde trav istället för galopp då det var lite blött i marken. Det gick kanon. Sen efter det var jag supernöjd så då gav jag mig nöjd som tusan! :)
 

Godmorgon!

Hej! Idag kommer inte uppdateringen vara på topp kan jag säga, ska iväg till en kompis. Ska inte tänka något på bloggen idag faktiskt. Bara lite ikväll. Ska verkligen ta sommarlov nu! :D

Kvällens blogg

Vill du bli kvällens blogg? Kommentera genast detta inlägg då! Kom igen nu och var med! :-D
 
 

Dagens ridpass

Idag tränade jag dressyr ute på åkern. Tänkte mig inte för och red när det var som varmast, typiskt mig. På grund av värmen var Leo inte med på hjälperna, och lite loj. Jag fick inte den reaktionen som jag vill ha, och brukar få. Men jag är iallafall jättenöjd, för att det var så himla varmt! :-)
 
 
// Astrid

Förlåt

Idag har våra kompisar från Stockholm kommit hit, och jag har vart med dom hela dagen. Nu på kvällen har vi varit vid ridklubben och käkat grillat och spelat kubb osv. Nu får jag äntligen lite tid till bloggen :-)

// Astrid

Hoppträning next!

Nu står hoppträning med bästa ponnyn på schemat! :) Ska bli riktigt roligt då jag inte har tränat hon på ett tag! Får hoppas att Blixen är på hugget och riktigt taggad, precis som jag! 
 
Kameran hänkar, få se om pappa vill filma, det ser vi då! :)
 

Tips?

Blixens svans är verkligen inte tjock, visst. Den har växt mycket nu på sistone så den är väl tjockare än den var i höstas, men den är långt ifrån tjock. Så då tänkte jag höra med er, har ni något tips på ett bra pälsglans som funkar bra mot sånt? :) 
 
Just nu använder jag sånt från Tobbe Larsson, men det börjar ta slut så tänkte att jag kanske kan prova något annat! 
 

Summerfeelings!

Nyss kommit hem från en cykeltur med syrran i solnedgången och fläktande sommarvindar. Hur härligt som helst!
 

Nu ligger jag och dunkar asbra sommarmusik på studsmattan och fixar massa tidsinställda till veckan! Ponnyn Gick förresten kanon idag. Vi red ut längs ån och galopperade utan krav. Åh, jag är helt förälskad i sommarlov måste jag säga. Underbaraste ever!

Nu ska jag fortsätta kvällen och baka, hejsvej! :D
 
 

Karlstad

Har varit med en vän till Karlstad och shoppat hela dan. Vila för Leo idag också :-)

Ps. Någon som ska till Bjorklidens nationella dressyrtävlingar i helgen? :)

// Astrid

Nyheter från Lamicell!


 
Måste säga att Lamicell verkligen hade lyckats med dessa benskydd. Lacken vid senan gjorde skydden utstickande och snyggare. Dessutom tycker jag faktiskt inte dom ser så härmade ut även fast det är det första man tänker på när man ser dom, iallafall det första jag tänkte på tyvärr!


Det blir i vilket fall en solklar hiss från min sida! :)
Vad tycker ni?




Min fina!


TÄVLING!


Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)


Vinnare av kvällens blogg blev....

Denna blogg och denna blogg! :)




Kvällens blogg!

Vi kör igång med en kvällens blogg. Hoppas många är med. Avgörs ikväll 00.00, så vill ni se vem som vann kan ni kika in då. Kom igen och var med nu! :D

För större chans kan du kommentera flera gånger, let's go!



Fråga

Är ni sugna på en till matchartävling? :-)





Coolt

Jag håller på att spara ut Leos man och pannlugg. Manen ska bli lite längre än halva hans hals, och ganska rakt avklippt / ryckt. Pannluggen ska vara till ögonen, och vara rakt avklippt :-) Det är så sjukt gulligt!


Hittade ingen bild där rufset syns, kan fota det när jag tar in honom sen :-)

Oooops

Hoppade med Leo idag, tro det eller ej, men vi hoppade 90cm :-)
Snacka om att jag är stolt över min häst!
Vi hoppade även lite studsar för att få upp flåser lite, det gick rätt bra. Studs är inte riktigt Leos grejj, han tar gärna allt på en gång, eller så går han runt "skiten" ;-) Men iallafall så kom vi igenom den till sist, vilket jag är väldigt glad över att vi gjorde, då vet vi hur vi ska fortsätta med hoppningen.


Motivation

Nu när Leo börjar gå så bra på tävlingarna har både jag och mamma blivit väldigt motiverad till att köpa ett tävlingsskåp. Vi har hittat två stycken som vi ska ringa på idag, om inte dom finns kvar ska jag ringa till Hööks, och få reda på mer om deras tävlingsskåp.


Vet ni något om Hööks tävlingsskåp?




High welsh River





Godmorgon!

Nu har jag äntligen stigit upp. Vaknade klockan 10 idag, måste vara ett av mina rekord.
Då kanske ni förstår att jag inte sover länge alls på mornarna (vanligtvis).

Idag ska jag och min syster rida ut ponnysarna. Blir kanske bom-vägen eller något liknande. Ska vilket fall bli riktigt skoj! Sen ska vi kanske fota dom lite också, men det får vi se. Beror mycket på vädret för det är ju inte det roligaste om det öser ner regn och dessutom kan ju kameran förstöras då.

Ni läsare får ha en toppendag så ska jag försöka uppdatera bra idag! //Anna Kanske sånna bilder? ;)

//Anna

Linnea och River!

Film från min systers och Rivers LB:1 idag :)


//Anna

Läsarfråga!

Tänkte fråga er läsare en sak, vad tycker ni om mest för nosgrimmor. Smala, tjocka, lackade, platta, flätade, sånna  med detaljer(strass & clincher osv) eller sånna med mycket vaddering. Svara nu, vill veta vad just DU tycker! :)


//Anna

Resultat

Att rida fram i max 10 minuter var Leo´s grejj! Vi vann båda klasserna.
I första klassen = LC:1 blev vi delad 1:a på 68%, då vad jag jättenöjd, och lät honom springa på.
I LB:1an red jag också fram i typ 10 minuter. Inne på banan vad har livrädd för läktaren, som han inte var i första klassen. Och gick inte på den långsidan över huvud taget. Jag satta mycket krav på honom, men han var väldigt spänd. Ändå lyckades vi vinna på hela 72%. Vi vann med 12% över 2:an :-)



// Astrid

Nya designen!

Nu efter mycket pillande och testande är nya sommardesignen uppe! Själv är jag riktigt nöjd med den eftersom att jag suttit i nästan 2 timmar för att få fram det bästa resultatet och här har ni det. Ser ni den inte är det bara att klicka på uppdatera-knappen eller helt enkelt klicka F5 :)



Så, nu vill jag höra om detta blir en HISS eller en DISS! :D
//Anna

Vinnare av outfittävlingen!

Vinnaren i outfittävlingen vart detta bidrag och hon som har skickat in bilden bloggar på  http://treryttares.blogg.se/. Du får välja på en hel bloggdesign eller gästbloggning här! Det är bara att du skickar ett mejl till [email protected]! :D

//powerponys

Bästa bloggen ever!

Måste ge otroligt mycket cred till denna bloggen. Den är verkligen grym, jag läser den flera gånger om dagen och Rosanna som driver den är sjukt duktig att rida. 

Det är den allra bästa bloggen enligt mig och jag hittar inte något dåligt med den, den är helt enkelt GRYM! :)

www.hastdiggaren.se heter den :)

//Anna

På väg

Nu är vi på väg till Mora :-)

/ Astrid

Nytänkande från Equality line!

Detta träns heter Ariel och kommer ifrån Equality line. Det har en speciell nosgrimma som jag tycker verkar intressant. Dessutom är remontnosgrimman lite böjd så den minskar trycket mot nosryggen. Måste säga att jag blev lite kär i den, dessutom har jag sett denna typ av nosgrimma i verkligheten och den är to die for. 

Detta träns kommer att kosta 999kr när det kommer ut.

//Anna

Blixen 16 Juni och 17 Juni2012

Blixen skrittades ut idag medans mamma, pappa och Jenny(min syster) promenerade med vovven. Vart en riktigt mysig ridtur och vi pratade lite om vad vi ska göra i sommar. Skojsigt!


Imorgon blir det troligtvis uteritt eller konditionsträning, eller bara att rida på vägarna. Känner inte för att rida igenom honom. Han ska få göra roliga saker nu under sommaren, sånt han älskar, dvs. rejsa och lägga in lite rodeo, bara att hålla i sig då....


Självklart kommer jag lägga in arbetspass några få gånger under veckorna, men vi ska mest göra roliga saker så han blir taggad sen när tävlingssesongen drar igång! :)


///Anna


Äntligen

Har inte hunnit med bloggen idag :-( Jag har ridit på Leo, packat och putsat inför imorgon och planerat stall.
Imorgon ska jag iväg och tävla i Mora, bara 2 enkla program för att få fram honom ordentligt.
Vi håller även på att planera ett stall på vår gård, och shit vad bra det kommer att bli!! I många år har jag suttit och målat mina drömstall, och alla stall har på något sätt liknar det vi kanske ska bygga :-)

Vill ni se bilder och ritningar på vår plan? :-)

// Astrid

Hiss!

Måste verkligen ta och hissa dessa schabrak som kommer från Anna Scarpati. Dom är stilrena, snygga och har bara hört gott om dom.


Jag såg dom på Strömsholm, men tyvärr hade jag inte råd med ett och dessutom lovade jag mig själv och pappa att jag inte skulle köpa något mer schabrak. Det fanns väldigt många übersnygga färgkombinationer. Någon gång ska det införskaffas, definitivt! Vad tycker ni om dessa och har någon av er ett?

Denna färgkombination är favoriten, skulle bli supersnyggt tillsammans med ett oranget swarowskipannband, marinblå benskydd och ett par oranga proffesional choice boots. Dreaming!

//Anna

Nydushad!

Nu står ponnyn nere i stallet och torkar, dushade honom nyss och han njöt verkligen. Charmig som han är! :)
Tanken var inte att duscha, men Linnea ska tävla imorgon så då duschade hon så då passade jag på att göra detsamma. Så nu kommer han vara superstilig imorgon!

Detta schampo måste vara det bästa i världshistorien, det är bra för allt, kropp, man, svans, vita ben och ja, allt! Superhiss till det :thumbup:

//Anna

Svar frågestund!

Nu har jag äntligen fått upp frågestunden! Igår försökte jag minst 10 gånger med VideofyMe dampade och laggade jättemycket hur mycket jag än försökte, men idag tog jag nya tag, så titta nu kära läsare! :)


//Anna

i


SOMMARLOV!

//Anna


Den lyckan!

Tänkte att jag skulle ta och skriva ihop ett långt, långt inlägg nu.

Mina ponnysar  dom ger mig en så otroligt stark lycka - kommer jag någon gång ner till stallet och är ledsen eller stressad över något skolarbete så deletar dom exakt allt i mitt huvud. Dom får mig att känna mig så lycklig bara genom att buffa på mig eller vägra lyfta upp sin hov. Bara deras närvaro gör mig sjukt glad. 


Det är nästan bara i hos dom jag känner den känslan, att inte ha nå krav på sig. Den känslan man får är helt magisk. Den går inte att beskriva. Jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan hästar. Hästar är min livsstil, inte min hobby. Jag pysslar och myser med dom varje dag, 365 dagar om året och i 12 månader. Det är mitt sätt att leva nu förtiden och jag skulle inte kunna leva utan dom.


För mig är dom på ett sätt som vatten, försvinner det, överlever inte vi. Så mycket lyser dom upp mina dagar. Och jag kan inte säga något annat än att JAG ÄLSKAR DOM <3

/Hoppas att ni orkade läsa för jag är ganska kass på att skriva långa inlägg, så om ni vill ha fler så får ni väl kommentera! :)

///Anna

Skolavslutning!

Idag får jag äntligen sommarlov, som jag längtat. Under sommaren ska det göras massa skoj, jag ska leva livet helt enkelt! 


Bloggen ska även den tas tag i på allvar och vi ska försöka göra allt jättemycket bättre! :D
Så nu hoppas vi på att sommaren blir grym. Under kvällen ska jag göra ett nytt försök att spela in frågestunden och sedan lägga ut på bloggen, ska även fixa mer videobloggar så ni blir underhållna, hoppas ni uppskattar det iallafall! 
 
Kram!
//Anna

Film från igår

Igår hoppade jag somsagt lite hemma på gräset. Blixen var pigg och stark så fick hålla tillbaka honom lite för att han inte bara skulle slänga över benen. Så till slutet gick det lite bättre, eller mycket bättre. :)


///Anna

Snart

Snart, eller ikväll kommer en vinnare att utses, den som kommenterat mest på sistone :-) Det är inte försent än, kom igen, kommentera de senaste 5 inläggen och ha en stor chans att bli länkad :-)

// Powerponys

Hoppning!

Nu ska jag dra ut och hoppa på Leo. Förmodligen får jag med mig en fotograf! :-D

Sugna på att se bilder sen?

Listen up!

Nu är det såhär att jag har anmält mig till en fototävling som Hööks har anordnat så om ni vill vara extra gulliga kan ni rösta på mig så kanske jag vinner? Fast det är väl ungefär 1% chans, men, men... Kan alltid testa! :D


https://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/775/f354db326e4f34cddf85e8ebab23acba95579433/ nu ville det tydligen bli blått så ni får stå ut ;)

///Anna

Om någon av er läsare är med kan ni kanske kommentera detta inlägg med en länk så kan jag gå in och rösta, hiih, måste ju vara sneel! ;)

Dagens outfit


Hjälm: Charles Owen
Piké: HV polo
Byxor: Granngården
Stövlar: Cavallo Weltmaister
Sporrar: Sprenger

Sadel: Equipe Bocelli
Träns: Knights + Jascon
Schabrak: Equipe
Gjord: Prestige
Lindor: Horze
Paddar: Mias

Dagens ridpass

Dagens ridpass blev ett dressyrpass i det underbara vädret.
Jag började att skritta fram i 10minuter, och efter det joggade jag honom i trav och galopp i en väldigt låg, rund form. Sen fick han skritta några varv, och sen plockade jag upp honom på tygeln. Jag börjar alltid mina ridpass med travarbeta, likaså idag. Jag tränade mycket övningar, utan att öka takten, bara länge steget vilket gick fantastiskt bra! Jag gick igenom några öppnor och slutor också, och det tar sig verkligen!
Efter traven går jag alltid över till skritt. Jag gjorde två bakdelsvändningar som gick super, sen gick jag över till galopparbetet. Jag gjorde enkla byten, ökningar, halter och slutor. Galoppen gick bättre än någonsin tidigare, allt går verkligen skitbra nu!
Efter hårdträningen travade jag av honom i låg rund form, och skrittade av honom, precis som på framridningen.

knåpar på ny design!

Sitter och pillar lite på en ny design, just nu lutar det mot en som byter bilder långsamt och som tonar bort. Absolut inte en som byter fort, sånna får jag panik av och blir snurrig av konstig som jag är. Men det är en bit kvar, denna kommer då få vara hela sommaren, men jag gör så vi kan byta bilder när vi fått lite uppfräschning, så det blir nog bra!

Nu ska jag fortsätta så ni inte får vänta allt för länge, hiih! //Anna

God morgon!

God morgon kära läsare! Jag har precis kommit in efter att ha sprungit 4km samt mockat Leo´s box. Nu har jag en hel underbar dag framför mig, jag älskar sommarlov! :D



Vad ska ni göra idag? :-)

// Astrid

Emot Emot Emot

Någonting jag verkligen är emot är smutsiga boxar. Att hästen ska få lov att stå i sin egen skit, dygnet runt, eller bara i ett dygn. Helt sjukt. Jag tycker att det är djurplågeri, tänk er själva!
Det finns många hästägare som tänker, Äh, jag skiter i det idag, tar det imorgon istället. Och där står hästen, i en smutsig box, och ska dessutom sova i det.
Jag är väldigt nogrann när jag mockar, hästarna ska ha pedantiskt rent i boxen, och i övriga stallet också såklart. Men vissa mäniskor tror att det är skit samma, det är det inte!! För att kunna bli god vän med en häst måste man ägna många timmar med hästen, och många timmar runt om hästen. För att hästen ska känna sig omtyckt och säker av sin ägare. Om man då bara kastar in den i sin omockade box och drar, då blir ingen häst speciellt glad.
Det behöver inte vara pedantiskt rent, men att man iallafall slänger ut skiten, och kisset. Då skulle jag klara mig iallafall.

Det är min åsikt, och jag hoppas att dom allra flesta, eller alla håller med mig, eller?

// Astrid


I promise you, I'll be always there for you! ♥





//Anna

Mysig uteritt

Idag red jag och A ut med pollarna. Vi blev lite blöta av regnet i början, men på slutet var vädret på topp! Nu regnar det igen, och Leo ska snart få komma in från gräshagen :-)



Jag och Anna har väldigt stora planer på bloggen, tsm med en annan underbar person! Det ska bli otroligt roligt att se vart detta bär, väldigt väldigt hjälpsamma personer är det vi snackar om! :-D
Mer kan jag inte avslöja just nu, men ni kommer snart att få veta :-)
En ny bloggdesign är också på G, men jag måste fixa lite sommriga bilder först, men det regnar ju varje gång jag ska rida, så det är inte så lätt x)


// Astrid

Funderar lite....

Känner för att göra Blixen riktigt fin och sedan ta väldigt många jättefina bilder på min plutt, men vi får se. Har inte någon som fotar i nuläget, men det kanske går att fixa? ;-)
//Anna

Tävling om en länk

Alla som vill få en länk till sin blogg kommenterar detta inlägg :-)
(Endast en lott / person). Avgörs ikväll!



// Powerponys

Min dag

Så här ser en vanlig vardag ut för mig ungefär:

08.30 - Vaknar - äter osv.
09.30 - Springer 30min
Ledig tid
16.00 - Ridning
18.30 - Fiskar

Alla min dagar ser likadana ut, och jag älskar det, haha! :D


Hur ser er dag ut?

// Astrid



Gårdagens ridpass

Igår när jag packar på Leo all utrusting och precis skulle sätta på mig hjälmen kommer världens regnskur. Men det skiter ju jag i tänkte jag, och gick ut, i bara T-shirt. När jag hade skrittat fram började det hagla, j*vligt mycket också! Om ni bara kan ana hur jäkla ont det gjorde på armarna :-) Men ponnyn har nog aldrig gått bättre än han gjort de senaste dagarna :-D

I eftermiddag blir det en supermysig uteritt med A :-)


// Astrid

spelat in frågestunden!

Nu har jag äntligen spelat in frågestunden (del 1+del 2) så nu ska jag bara redigera den lite i moviemaker och klippa bort alla fail. Sen lägger jag ut den här på bloggen. Det blir nog troligtvis framåt helgen då jag har mest tid då, men vi får se. Håll ögonen öppna helt enkelt! :D
//Anna

Gårdagens mysritt!

Igår red jag och Linnea ut å-rundan. Vi genade genom en hage så vi inte skulle behöva rida runt allt. Tanken var den att vi bara skulle skritta, men sen sa Linnea, nu travar vi lite. Så så började det, och då var Blix så himlans fin så jag smyggalopperade lite, oups! Men Lelle kom på mig så vi båda galopperade då och det var riktigt härligt eftersom att vädret var superbra!
//Anna

Bilder till Alma



//Anna

Mums!

Igår när jag var på strömsholm tittade jag lite på kavajer och jag vart helt förälskad i en speciell. Den var sjukt snygg och skön. Det var en Animo i marinblått med beige/brunt foder. Dock var inte priset att leka med, men gud vad jag vill ha den! Får försöka spara ihop lite pengar så kanske det går? ;)
Hur snygg är den INTE? ♥

//Anna

Pinsamt

Vårat Internet har vart trasigt och då har det heller inte fungerat att skicka några sms, vilket gjorde ätt jag inte kunde smsa till Anna. Sms funkar inte nu heller, men nu är jag iallafall tillbaka! :-D // Astrid

Strömsholm 2012 del 1

//Anna

Shopping @ Strömsholm

- Stövelstrumpor, ett par ceriserosa och ett par ljusblå.

- Silikonsnoddar i silver, samma nyans som mitt nya pannband
- Fårskinnsludd till transportgrimman eller till tränset




- strasspannband ifrån Kings i svart/silver, tänkte pimpa upp mitt fula aachenträns :)
//Anna


Hemma från Strömsholm

Nu har jag äntligen landat efter en kanonskoj dag på Strömsholm. Vädret har inte varit en succé men det gick väl med regnjacka, paraply och regnrock. ;)
'
Först på morgonen tittade vi på förklassen(?!?) till ponnyallsvenskan, det är alltid lika kul att titta på alla dunderpigga och galna ponnysar och asgrymma ryttare. Sen efter det gick vi till mässan och shoppade lite. Efter det kikade vi lite på lilla Grand prix-hoppningen för storhästar, sen shoppade vi ännu mer och sen gick vi runt lite bara och shoppade och tittade på dressyren.
'
Sen började det regna enormt mycket när finalen av lag-SM skulle avgöras så alla som satt och tittade på typ sprang till mässan och fick regnkappor som räddade ganska många så att säga. :) Det var lite läskigt att kolla på finalen då det var så halt, men det var inte en enda ponny som gick omkull så det var tur.
'
Nu ska jag fixa bilderna från dagen och även ta bild på det jag köpte och lägga ut på bloggen, alltså kommer ni få lite inlägg ikväll, kram!
//Anna

Kika kanske in?

Ni borde ta en titt på min storasysters blogg så kanske ni vet lite mer vem jag menar när jag säger "syster". Hon ska med mig till Strömsholm idag så då kan ni kika in så blir hon kanske gla? ;) För min skull!
http://www.buspollen.blogg.se
'
Nu ska jag iallafall åka, ni får ha det gött!
snyggingen River och syster! :D
//Anna

Strömsholm idag!

Idag ska jag och mina två systrar iväg till Strömsholm för att titta och för att shoppa lite. Jag har inte med mig så mycket pengar, men eftersom att jag nästan varje år brukar köpa schabrak brukar jag inte ha råd med så mycket mer, men i år är det asbra. Jag var ju somsagt på Glada i onsdags och köpte ett schabrak så detta år kommer jag kunna köpa mycket mer saker (om jag nu inte förälskar mig i något dyrt...).
'
Kameran hänger på så kanske bjuder er på lite bilder senare under dagen eller imorgon, det ser vi då helt enkelt.
Hoppas ni får en lika rolig dag som mej så uppdaterar jag mer när jag kommer hem. :)
//Anna

Hästskötare

Är det någon mer än mig som brukar vara hästskötare? Det är bland det roligaste som finns tycker jag! Jag hänger med min tränare Marianne landet runt med hennes två hästar Frans och Salsa på dressyrtävlingar. I sommar är det även tänkt att jag ska följa med till Falsterbo och ta hand om Frans :-)

Startnr 2 - Marianne Westberg - Frans TH - Hästnr 348 -
Någon mer som varit hästskötare någon gång?

// Astrid

FINAL I MATCHNINGSTÄVLINGEN!

Nu är det final i matchningstävlingen, vem tycker ni hade matchat bäst utav dessa tre ekipagen?

BILD 1: http://treryttares.blogg.se/


BILD 2: http://ponydays.blogg.se/



BILD 3: ww.jessiicasofiia.devote.se


VEM RÖSTAR DU PÅ?
Vilken ska vinna?



Free Questionnaires


// POWERPONYS

Bildbomb

Här kommer bilderna jag tog på Leo i hand nya gräshage! Snacka om att trivas!


Vilken bild är din favorit?

// Astrid

Trött

Idag ska jag försöka rida lite dressyr på Leo, jag kom hem klockan 03.00 inatt, och vaknade klockan 08.30 ungefär :-S Vi har iallafall haft en otroligt rolig dag / natt i Leksand / bussen :-)
Ska försöka att få med mamma som fotograf!



// Astrid

Blixen 7 Juni del 1


Samlar

Ni vet hur det är när man hittat någonting som man blivit tokkär i? Så känns det för mig nu, jag ska bara sälja min cykel och sen blir det ett nytt träns till Leo! :-D



Sjukt snyggt va?

// Astrid

Bloggdesigner


Många har undrat om jag säljer bloggdesigner och det gör jag :)

* En header
* Informationstext i menyn(om du vill)
* Bloglovinknapp(unik för just din blogg)
* Bilder i menyn om du så vill.
* Kodning
* + eventuella extra detaljer
'
Alltså får du ganska mycket för priset så en bloggdesign endast kostar 40 - 50 kr beroende på om du bara vill ha en enkel eller en mer avanderad.
Är ni bara intresserade av en enkel header kostar det 20kr och då lägger jag ner mycket tid på dom.
'
Är det så nu att du är intresserad är det bara att du skickar iväg ett mejl till [email protected] där du skickar alla bilder och beskrivning till designen.

Obs! Har jag börjat på designen måste du köpa den, dock fixar jag den tills du är 100% nöjd.


Vill du köpa en bloggdesign? Vad väntar du på?!

// Powerponys

Namnbrickor?

Hiss eller diss till namnbrickor? Solklar hiss från mig iallafall :-D

Vad tycker ni?

// Astrid

Min åsikt om hjälptyglar!

Har fått en fråga om detta så jag kan ta upp det i ett inlägg tänkte jag.

Jo, det är såhär. Jag är inte ett jättestort fan av hjälptyglar som gör att hästen går ner i form. Nu tänker jag på ridningen. Jag har aldrig i hela mitt liv ridit med en gramantygel, dock har jag ridit med snodd några fåtal gånger. Dock bara provat en gång på Blixen. Han klarar det inte alls, han blir bara stressad av att inte kunna ta upp huvudet så det går bara inte.
'
Sen när jag har haft sitsträning med longeringslina på volt så har jag brukat ha inspänningstyglar dels så hästen får jobba i rätt form och dels för att annars kan det bli lite hackigt med hästarnas huvun vilket gör det svårare för mig att sitta still. Det är samma sak när jag longerar, då använder jag inspänningar, men vem gör inte det? ;)
'
Just nu rider jag ALDRIG med hjälptyglar då jag tycker att jag kommit till det stadiet i ridningen då jag kan få en häst att gå i form utan massa tyglar till hjälp. Men det beror ju också på vilken häst jag sitter på, skulle jag skaffa en häst som inte alls ville söka sig neråt kanske det skulle vara bra att ta hjälp av någon hjälptygel?
'
Det är min åsikt!

//Anna

Skolavslutning idag

Idag slutar jag skolan för denna termin! Shit vad skönt alltså :-D
Vi slutar här i skolan klockan 11 senast, och klockan 17 åker hela skolan till Leksands Sommarland och badar, bussen därifrån går klockan 00.30, vilket betyder att jag knappt inte hinner blogga någonting under dagen.


Hoppas att ni får en superbra dag, för det ska jag ha!

// Astrid

Skolavslutning

Idag slutar vi skolan! Gud vad underbart! Står och väntar på bussen just nu, och gud vad skönt det är ute :-)
Ps. Det går inte att hoppa över en rad i inläggen när jag bloggar från mobilen :-S När slutar ni skolan? // Astrid

Bildbomb?

Vill ni se värsta bildbomben? :)

Min syster har fotat jättemånga fina bilder på mig och Blixen på ängen, om ni vill se så får ni kommentera här under!


//Anna

Hiss eller diss?

För mig är plastig hästutrustning en klar diss, jag förstår bara inte varför man inte kan hålla sig till de mer normala sakerna.


Hiss eller diss?

// Astrid

Vad vill ni läsa om?

Är det någonting speciellt ni läsare vill se mer av här på bloggen? Nu har ni chansen att påverka våra inlägg!




// Powerponys

Redo för en bildbomb?


Vill ni se fler bilder?

// Astrid

Nu är jag tillbax

Nu är jag äntligen tillbaka på bloggen, som jag längtat! Ni som är nog uppmärksamma kanske såg att jag skrev att jag skulle komma tillbaka på fredag, men jag kan inte hålla mig längre ;-)


Nu kör vi gärnet!

// Astrid och Leo

Glöm inte

Glöm inte att rösta på outfittävlingen!

Tips!

Måste verkligen ta och tipsa om detta hästglans. Det är otroligt bra och gör svansar och manar superfina, lena och glansiga, iallafall Blixens. Dessutom så blir det mycket lättare att borsta manen och svansen om man sprayar i detta hästglans.
'
Dessutom är det ekologiskt så jag brukar även spraya det på länden om jag ska tävla eller åka och träna så han bli extra fin. Så detta hästglans är verkligen ett tips, har ni inte provat det så borde ni helt klart göra det! :thumbup:
Finns att köpa på det flesta hästbutiker. Jag köpte mitt på Glada Hästen för 159kr ;)
Har ni testat detta någon gång?

//Anna

Gårdagens ridpass

Igår tog jag ett dressyrpass på gräs-ridbanan på Blixen. I början stretade han emot lite i formen och tyckte jag var lite väl jobbig. Sen började jag rida mycket lösgörande, dvs. serpentiner, skänkevikningar, åttor, volter och fram och bakdels-vändningar. Då lossnade han och vart jättefin och supermjuk.
'
Då kunde jag även lättare samla upp honom och för skojs skull provade jag en travökning och shit, alltså! Den ökningen var nog den bästa vi gjort hittills. Det kändes faktisk som att han svävade fram, då menar jag det verkligen. Det var en sån här WOW, känsla! Den kommer jag kunna leva på ett tag.
'
Jag är så himla lycklig just nu, ponnyn flyter på, skolan flyter på och nästa fredag får jag sommarlov, hur awesome? ;)
Såhär såg mitt hjärta ut igår, puss på honom!
//Anna

Dags att rösta

Nu är fem deltagare med i matchartävlingen, och nu ska ni läsare rösta på den outfit ni gillar mest.
Ni får bara rösta på en outfit / person, och kom ihåg att vara ärliga!
På fredag kväll klockan 18.00 koras vinnaren! (Om vi fått in ett gäng röster förståss, annars fortsätter tävlingen tills söndag).
Ni som hann att anmäla er till hot or not är automatiskt med i tävlingen :-)

Bild 1: www.jessiicasofiia.devote.se


Bild 2: http://treryttares.blogg.se/


Bild 3: http://ponydays.blogg.se/


Bild 4: http://slowmotionphoto.blogg.se/


Bild 5: www.ponnylover.blogg.se
Vilken är snyggast?





Free web poll


Ni får gärna "lotsa" andra människor till vår blogg för att rösta :-)


KOM IGEN, RÖSTA NU!


// Astrid och Anna - POWERPONYS


Shopping!

Vi svände ju som sagt förbi Glada Hästen idag då dom hade ett erbjudande och jag är himlans glad att vi svängde förbi för jag gjorde ett riktigt kap. Hittade ett Glen Gordon schabrak för 100kr istället för 449kr, kap or whut? ;)
'
Himlans nöjd! Kommer bli überrsnyggt tillsammans med mitt rosa strasspannband och mina gråa benskydd. Nu har jag en ny tävlingsoutfit!
//Anna

Godmorgon!

Nu ska jag, mamma och Linnea åka till Glada Hästen och på vägen ska vi släppa av min syster någonstans. Dom skulle tydligen ha något erbjudande så får väl titta om jag hittar något till lillen min! :)
'
Sen efter det så blir det att åka hem och rida ut Blixen med min syster. Får hoppas att det inte regnar så kanske vi kan galoppera å-rundan! Den är himla mysig den, speciellt en solig och varm kväll. Skulle vara kul om vädret erbjuder det ikväll!
'
Sen på söndag blir det att åka till Strömsholm och titta på hästtävlingarna och troligtvis shoppa lite. Jag älskar verkligen strömsholmstävlingarna! Kärlek till dom! ♥
Hur söt är inte min bebis? ♥
//Anna

Två kvar

När två skycken här skickat in en bild till matchningstävlingen så kommer alla fem att hamna på bloggen för att läsarna åka kunna rösta, kom igen nu :-)

Matchningstävlingen

För att vara med skickar du en bild på dig och din häst med en outfit du gillar. När 5 läsare har skickat in en bild kommer alla bilder att hamna i ett inlägg här på bloggen. Då är det dags att samla röster. Fram till klockan 18.00 på finaldagen har du chansen att be dina vänner och bloggläsare att rösta på just din outfit.( att tvinga någon att rösta leder till diskvalificering). Några frågor? Bara att kommentera då! Mejla din bild till [email protected], och glöm inte att skriva din bloggadress (om du har någon blogg) och hästen och ditt namn :-) // powerponys

MATCHARTÄVLINGEN

Hot or Not byts ut mot matchartävlingen!
Alltså är det ungefär som veckand outfit, men nu ska du skicka in en bild på dig och en häst, när ni lyckats matchat som bäst!

Alla får en länk, och efter ungefär en månad så kommer en vinnare att utses av våra läsare, som får en fin present :-DHoppas att så många som möjligt vill vara med!


// POWERPONYS

Bildbomb - River - 30/5 - del 2

Sorry att det blev lite sent, men bättre sent än aldrig, right? ;)

Var bilderna söta? :thumbup:
//Anna

Dagens outfit

Tröja: Kingsland
Ridbyxor: Horselife
Strumpor: Kingsland
+
Charles owen hjälm och mountainhorse chaps + ridskor


//Anna

Fynda?

Såg nyss på facebook att Skara ridsport kommer rea ut Tretorn Falsterbo under strömsholmstävlingarna. Det var ett riktigt fyndigt pris, 999kr istället för 4999kr! :thumbup: Dags att fynda kanske?
//Anna

Fråga på nu!

Kom igen och fråga massa frågor nu. Svaren kommer ut i en videoblogg när jag får sommarlov, dvs ungefär nästa helg. ;) Då svarar jag även på gamla frågestunden som jag inte svarat på.

//Anna

Jag är kvar!

Ni som tror att även jag tar bloggpaus har lite fel, självklart stannar jag kvar här på bloggen även fast jag har en annan på sidan om som troligtvis kommer få ett inlägg i månaden. Det ska fixas ny layout, roligare inlägg och även småtävlingar, om en bloggdesign t.ex. Skoj va? ;)
'
Nej, nu ska jag inte avslöja aldelles för mycket, då blir det ju inge roligt!
//Anna

Bloggpaus

Jag tar paus med bloggandet fram till sommarlovet, alltså på fredag. Då kommer alla Hot or Not upp, jag lovar er en oerhört bra uppdatering!
Jag är redan nu sjukt sugen på att blogga, men ska hålla mig tills på fredag, för då är det sommarlov, och just nu håller jag och Anna på att smida planer för bloggen, för att göra den bättre för er läsere, så på sommarlovet kommer jag tillbaka, starkare än någonsin!

// Astrid

yoo ;)

Nu har jag faktiskt fixat mig en blogg som inte handlar om horsisar så kika gärna in den ;)
www.annaasofiaa.blogg.se
//Anna

Blixens veckoplanering, v. 23

Måndag: vila
Tisdag: dressyr
Onsdag: uteritt
Torsdag: dressyr
Fredag: vila?
Lördag: konditionsträning
Söndag: uteritt
'
Vanligtvis brukar inte Blix vila två dagar, men eftersom min syster tar studenten på fredag så kommer typ massa folk så då hinner jag inte rida ;)
//Anna

♥♥♥


//Anna

Städat stallet, check!

Under nästan hela morgonen har jag varit nere och städat stallet. Shit vad det var behövligt, det var ju lixom inte lite stökigt och dessutom väldigt smutsigt. Bara foderboxen tog 1,5 timme att städa, dock möblerade jag om lite så kan ju ha berott på det.
'
Men nu har dom vilket fall riktigt prydligt i stallet så det lär ponnysarna uppskatta! :)
//Anna

Det bästa med Blixen!

Han är så otroligt snäll - Han är verkligen supersnäll. Han skulle aldrig göra något taskigt. När jag gråter är det honom jag vänder mig till, då som känner han på sig att jag är ledsen så han ställer sig brevis mig och vill mysa, bara den personligheten är underbar.

Han ger en bättre självförtroende - Han gör verkligen det. Visst, vi kanske råkar riva ett hinder, men han ger en ändå bra självförtroende, för han får mig att känna mig BÄST! Nästan efter varje hopptävling/träning går jag ut med ett leende på läpparna.

Han är lätt, men endå svår - När man ser filmer på honom ser han ut att vara jättelätt, men sanningen är att det är tvärt om. Jag har kämpat otroligt mycket. Speciellt i hoppningen. Första hoppträningarna var nog inte så vackra. Jag var nästan kass på att hoppa och det såg nog väldigt flängigt ut. Han drog sig mot mitten och allt blev pannkaka. Men nu några månader senare har jag lärt mig så otroligt mycket. Såfort han försöker dra lite mot mitten vet jag hur jag ska göra.
//Anna

Punk pony!

Hur söta var inte dessa nya schabrak från Hööks? Dom skulle nog sitta supersött på små ponnysar, men dock tror jag inte det skulle vara lika charmigt på större hästar.
'
Hade jag haft Cliff nu skulle han definitivt fått ett rosa, hihi! ♥
Vad tycker ni om dessa? :)
//Anna

Dressyrpass!

Idag vart det en genomkörare på Blixen. Red ett rejält dressyrpass på 50 minuter. Jobbade på formen på det sättet Gunnel tipsat mig och det funkade kanon. Han vart riktigt mjuk i sidorna och bogarna så jag är väldigt nöjd. Har tränat två gånger och jag har redan börjat rida honom bätte så det är väl super! ;)
'
I vilket fall skötte han sig galant min lille prinsiiiii! :D
//Anna

Dagens outfit

Jacka: Kyra K
Fleece: North bend
Ridbyxor: Mountin Horse
Ridstrumpor: Kingsland
//Anna

My Åkesson's blogg!

Denna bloggen är verkligen grym och därför tycker jag att ni borde kika in. Ni kommer verkligen inte ångra er, det lovar jag. Så kika in på hennes överfina blogg nu och lämna en värmande kommentar så blir nog hon jätteglad! ;)
http://myakesson.blogg.se/
//Anna

En liten idé

Jag och mamma försöker få pappa att bygga ett stall här hemma. Vi ska förmodligen snart börja med det, sjukt roligt! Men först ska vi bestämma oss vart vi vill ha stallet. Jag har hittat drömstället, i ladan! Där finns möjlighet till två jättestora boxar, och en sån här sadelkammare!

Inte helt fel va?

// Astrid

Min ridhistoria!

När jag var 5 år började min syster och min pappa rida på ett ställe där det fanns lite olika sorters hästar. Jag och mamma brukade alltid stå och titta på. Pappa och mamma bestämde att jag skulle få börja rida när jag var 7 år. Då fick jag alltså vänta två år innan jag fick börja.
'
Två år senare började min syster på Salaortens ryttarförening, och då skulle jag också få börja rida så då började jag där jag med. Jag förälskade mig i en häst vid namn Tosca, hon var en sån där perfekt läromästare som verkligen var supersnäll.
När jag hade ridit på ridskolan ett år vart Tosca sjuk tror jag, och då fick hon tas bort. Jag vart självklart jätteledsen, men det var bara att bita ihop. Jag förälskade mig i en ny ponny vid namn Albin.
'
Tosca
Albin                                                                                                                                  Tosca
Under tiden jag red på Sorf skaffade vi oss en liten, gul, långhårig b-ponny vid namn Cliff the hang. Jag var superglad då. Tänk er en liten, glad 9-åring som fått sin allra första ponny.
'
Tiden gick, jag hoppade mitt första hinder i galopp, det låg nog på 20cm, men jag var överlycklig. Jag och Cliff utvecklades enormt, från att vi skrittade över ett hinder på 30cm från att vi i galopp kunde hoppa hinder på 70cm. Visst, ni kanske inte tycker det är mycket, men för mig var det stort.
'
Sen kom jag in i en svacka där inget funkade. Då gjorde jag ett uppehåll på ett halv år och under den tiden hann Cliff byta ägare. Han flyttade upp till Dalarna till en superbra familj, där han även bor nu. Han hade inte kunnat komma till ett bättre ställe.
Jag bestämde mig att jag aldrig mer skulle rida någon annan häst än Cliffen, men det höll inte länge. En dag i mitten av Maj 2010 tog pappa med mig till stallet, jag skulle få prova rida våran andra ponny River. Han var stor, han var pigg och enligt mig läskig. Men när jag satte mig på honom förändrades allt. Jag hade hittat tillbaka till det jag gillade, ridning.
'
Jag och River fortsatte utvecklas, vi vågade göra mer och mer saker tillbaka. Rida barbacka, hoppa, rida ut och bara ha skoj. Han drog upp mitt självförtroende otroligt och han fick mig att känna mig duktig. Vi klarade det jag aldrig trott jag skulle kunnat göra i hela mitt liv, jag hade hoppat ett hinder som var 1m högt.
Tiden gick och min familj skulle flytta ut på en gård, vilket betydde att vi behövde köpa en ny ponny. Ett tag var vi inne på att köpa shettis och ett tag var vi inne på att köpa storhäst, men det slutade med att vi kollade på d-ponnysar. Tillslut hittade vi ponnyn som förändrat mig så otroligt. Blixen. Världens underbaraste varelse.
'
Vi har hittills utvecklats enormt. Från att inte jag har kommit runt en pay'n jump på 40 cm(med cliff) till att ha kommit runt en lokal LC.
Det var väl allt, hoppas ni orkade läsa! ;)
//Anna

Hot or Not

Ska dra igång hot or not nu, skicka in en bild till [email protected] :-)

Nu har ni chansen!

Ikväll har jag all tid i världen att skriva ihop ett väldigt långt inlägg, så det som får mest röster blir det helt enkelt. Så var snälla och rösta nu, så får ni ett välskrivet långt inlägg ikväll, känner att jag måste skriva av mig lite, haha! :D

Vad vill ni att jag skriver om?





RÖSTA, RÖSTA, RÖSTA!! ;)
//Anna

Kärlek


Har man inte alltid letat efter den perfekta ridsportsbutiken på nätet? Den finns faktiskt nu, www.horsemeup.se heter den!

Dom har verkligen allt, om man letar efter fårskinn, så finns det allt, massor verkligen. Det finns flera olika varianter, det finns till benskygg, grimmor, förbyglar, sadelgjordstunnlar, allt!

Det finns olika flikar att klicka på, beroende på om du vill leta efter saker som hör till dressyr, hoppning, fälttävlan, körning, distans, island, monté, polo, för ponnyryttaren, trav, western, working equiatition och stall. Det är väldigt enkelt att hitta rätt, vilket det inte är på många andra hemsidor.

Här finns allt du kan tänka dig, en enkel hemsida, där du lätt kan hitta vad just du söker till just din gren!
Showjumping

Dressage.

Military


// Astrid

RSS 2.0