Hemma igen

Nu är jag hemma efter träningarna. Det gick jättebra att rida, och sadeln passade jättebra!
Jag red fram i ett lugnt tempo, i låg form. Han var väldigt avslappnad, jätteduktig. Jag travade några öppnor samt några skänkelvikningar. I galoppen gjorde jag några hörnlinjer, som är en jättebra övning för raktiktningen, sen gjorde jag mycke tempoväxlingar innan jag plockade upp formen. Det viktigaste att träna på sedan dagens träning blir att i halterna ta mer tid på mig, så att hjälpen inte kommer på en gång, och innan ryggningen ska jag räkna till tre, och sedan börja rygga. Jag har väldigt brådtom när jag rider, vilket jag måste bli mycket mycket bättre på.
Jag red igenom Lagtävlansprogrammet, och det gick skitbra.


Vad är det bästa med Powerponys enligt dig? ALLA SVARAR!

// Astrid

Blix kommer bli en stilig man!

Jag följde med Mamma in till stan idag och efter det svängde vi in förbi på Glada Hästen och då fick jag med mig hem det här schabraket. Det är ruskigt mycket snyggare i verkligheten! :)
//Anna

Danne inställt

Även denna gång blev Danneträningen inställd. Jättetråkigt, jag hade verkligen sett fram emot att få träna för honom igen. Men istället blev det träning planerad klockan 16 för Nan, vilket är lika bra enligt mig! Och det är ju hon som har sadeln min, så jag får ju inviga den iallafall.
Nu börjar jag på att blir riktigt nervös, tänk om den inte passar?! Men det borde den göra då vi mätt så många gånger och allt har visat samma resultat. Sadeln är skapad efter just Leos rygg, så den måste ju passa?


Vad ska ni göra idag?

// Astrid

Man kan alltid drömma...



Världens gladaste!

Idag är nog jag världens gladaste tjej! Min sadel har äntligen kommit!!! :-) Den är hos min tränare nu, jag får inviga den ikväll på Danneträningen, snacka om att jag längtar.. :-) Jaja, efter att ha väntat i 4 veckor på den där sadeln är den äntligen här, eller den är hos min tränare, men hon ska också träna för Danna ikv, så hon tar med den dit. Snacka om roligt.

MIN Equipe Bocelli <3

Bocelli

Vad tycker ni om Equips sadlar?

// Astrid


GPA

Tittade runt lite på internet, och hittade en tröja från GPA, med en dalahäst på. Ganska coolt tycker jag, eftersom att jag bor i dalarna. Jag tycker att tröjan var jättesnygg och stilren. Dock kan jag inte ha tröjor med resor i midjan, jag hatar såna tröjor, dom bara åker upp och knölar sig, hihi.


Hiss eller diss från er?

Ha en bra lördag!
// Astrid

Fixat gilla-knapp

Nu har jag suttit och pillat lite med bloggdesignen och jag har bland annat fixat en gilla-knapp så ni kan gilla bloggen på facebook! Ni hittar den under varje inlägg, Kram!
//Anna

Vinnaren av bloggtävlingen + veckans blogg vinnaren

Det var kul att ni uppskattade tävlingen som vi hade och nu har den tagit slut, vinnaren är ingen mindre än den här tjejen!
Du får skicka iväg ett mejl med beskrivning + bilder till [email protected] så ska jag fixa den såfort som möjligt!
'
Snart dyker det kanske upp en till tävling här på bloggen, det verkade som ni uppskattade det! :)


Dessutom har vinnaren av veckans blogg avgjorts och vinnaren där blev ingen mindre än den här fina bloggen. Den var fin och dessutom hade den läsvärda inlägg!

Typiskt

Hade precis tänkt ut att jag skulle lägga ut en silver svart outfit och när jag tittade till bloggen hade Anna redan gjort en silver svart outfit, haha :-) nu tittar jag på lets dance , ganska tråkigt enligt mig.. Får ta och fixa en annan outfit till imorgon, så det kan ni se fram emot! I helgen är det även Danneträning, båda dagarna, sjukt taggad! // Astrid

Silver & Svart outfit

Stövlar: De niro
Boots: Catago
Hjälm: Gpa Speed Air
Schabrak: John Whitaker Metallic?
Pannband: Swarowski
'
Tycker ni jag ska göra mer outfits?


Free polls
//Anna

Nya bilder på Leo

Nu ska jag gå till stallet och putsa Leo, samt rycka manen ;-)
Kanske tar med kameran, tror inte det.. Fotade lite ute tidigare idag, såhär såg Leo ut då.

Som det kanske syns på pannluggen är det blåsigt hos oss.
Hur är vädret hos er?

// Astrid

Snyggt jobbat Hööks!

Jag tycker verkligen Hööks har lyckats med sina nya produkter, visst var det väl lite som var härmat, men Hööks har ju en tendens till det, men jag tycker bara det är bra för sånna som inte vill lägga flera tusen på saker. Go Hööks!





Lugnt att jag ska införskaffa dessa, supercoola!


//Anna

Påsklov!

Jag trode att detta påsklov skulle bli pisstråkigt, jag tror det kommer bli tvärt emot det. Det kommer bli dunderkul, har en sak på g. med bloggen, ska rida mycket och vara med kompisar. Vi ska verkligen satsa på bloggen nu när vår statestik ändå går uppåt. Sjukt kul att få så många snälla kommentarer också, vill bara säga, NI ÄR BÄST, DÄRFÖR BORDE NI FÅ DET BÄSTA PÅSKLOVET EVER! :D ♥'

Hemma

Nu är jag äntligen hemma efter en kort dag i skolan.
Kommer nog en hel del inlägg ifrån mig under dagen, då Leo ska vila. Just nu har jag ingenting speciellt att skriva om, ska fundera ut någonting spännande till sen :)
Kanske alla mina stövlar, bloppis eller alla min träns?


Kom med idér, vad vill ni läsa om under dagen?

// Astrid

Diss!

Jag har inte tänkt på det så mycket innan förens nu när jag ska börja tävla. Det är dötrist tycker jag att dom nästan bara tillverkar juniorsporrar(som är tillåtna på tävling) i typ silver. Jag menar, det skulle ju vara mycket roligare om dom gjorde nya modeller, kanske neonfärgade? :)
//Anna

Hoppträningen

Hoppträningen gick riktigt bra. Förutom att han reste sig och höll på att tippa över :-S annars hoppade vi studsar, och 3 andra linjer, med tre ganska stora oxrar. På Leo är det enda som gäller just nu att han är ordentligt framför skänker, annars stannar han. Det är riktigt lurigt, för om jag rider rätt hoppar han allt, om jag gör minsta lilla felet tex. Råkar lägga handen löst mot halsen så hoppar han ingenting. Så jag har lärt mig en hel del på den ponnyn ;-) Men jag är jättenöjd över Leo idag, han skötte sig exemplariskt, haha!

Vi har världens bästa bloggläsare!

Gud, hur glad blir man inte när man ser att någon har skrivit en sån här fin text om vår blogg på sin blogg. Ni ska bara veta hur bäst ni är, det är för er vi bloggar, det hade inte gått så bra för oss som det gjort utan era snälla och värmande kommentarer! ♥
Denna tjejen får helt klart en länk --> http://www.nattstad.se/saraceciliaolsson <---

Hoppträning

Idag är det faktiskt hoppträning, ska bli jätteroligt att få hoppa, som vi inte gjort på 2 veckor. Jag tror att vi skulle vara där lite innan 18, så vi åker vid ungefär halv / kvart i. Vi får se om det blir några bilder, min kamera, eller mamma är inte bäst på att fota inomhus, och filmerna från filmkameran fungerar inte att ladda upp på datan. Så vi får se hur det går, kanske kan mamma försöka fota.
Det är några grupper innan mig, så det blir en riktig bana, förmodligen med kombination igen! Det har ju gått skitbra de senaste 6 gångerna, så det borde ju göra det nu :-)


Vad ska ni göra idag?

// Astrid

Bilderna jag lovade er!

Här är bilderna sen ridpasset igår, ett utav de bästa med Leo tror jag. Iallafall utan tränare :-)


Vilken är din favorit?

// Astrid

Vår tansport

Tänkte visa vad vi har för sorts transport. Vi har en Christ Comet, pricis som den på bilden nedag. Vi trivs skitbra med den, den är verkligen jättebra! Så letar ni transprt är detta verkligen någonting ni borde titta lite extra på.


Vad för sorts transport har / vill du ha?

Ha en skön torsdag!
// Astrid

Hur jag bygger upp ett ridpass, del 2 hoppning

Såhär bygger jag upp ett hoppass(om jag inte hoppar för tränare) Dessa pass brukar oftast bli lite längre än dressyrpassen.

5 minuter: framskrittning på långa tyglar
5 minuter: Skritta och plocka upp honom och försöka få honom att gå framåt, inte bara släpa benen. Men även att få honom mjuk.
10 minuter: Travar fram, låg form, tempoväxlingar, ställer honom.
10 minuter: Galoppera frami fältsits på låg form, tempoväxlingar även i galoppen. Sedan brukar jag plocka upp honom lite.
2 - 4 minuter: Skritta lite så han får pusta.
25 minuter: Börja hoppa, det är olika övningar nästan varje gång.
Avskrittning i 5 - 10 minuter :)


Nu får ni en film istället! ;)

Hoppträningen idag på River

Idag var det lill-River som fick följa med på hoppträning.
Dock började inte dagen perfa. Det började regna och då tänkte jag att jag skulle ta in dom för River gick utan täcke och då skulle ju han bli dyngsur. Då skulle jag hämta dom, men då sätter dom av i full fart och börjar busa massor. Sen ropar jag på dom och dom bara fortsätter, sen hämtar jag en hö-tuss och dom bryr sig inte ens... Då gillade jag dom inte direkt jättemycket. Sen som tur var kom mamma och Linnea hem och hjälpte mig ta in dom, skönt dä!
'
Iallafall, tillbaks till ämnet. Hoppträningen gick bra. Vi hoppade först på volt och då vart River jättefin, tycker jag iallafall. Sedan hoppade vi en kombination längs en vägg. Det gick inte lika bra. Fick några stopp på andra hindret men tillslut fick jag över honom så då funkade det iallafall. Sen hoppade vi en liten bana. Första gånger gick det sådär, hade fel tempo dessutom stannade han på det där andra hindret i kombinationen. Men sen när jag bara hoppade om den gick det finfint. Sen hoppade jag hela banan igen och det var helt underbart så fin han var. Kom perfekt på alla hinder, till och med kombinationen. Så supernöjd i helhet eftersom det slutade bra! :D

Förresten så ska jag troligtvis träna terräng på lördag, Sofia har typ dragit in mig i det där ;)
//Anna

Smygtitt på världens bästa ridpass

Oj vad bra det gick att rida idag, Leo var fantastiskt duktig, laddar upp flera bilder sen, ikväll eller imorgon, vi får se. Men ni får iallafall en smygtitt :-)

Vad tycker ni? Är ni sugna på att se mer bilder? // Astrid

Mot hoppträning

Nu laddar jag om för hoppträning på denna ponny! ;)
Fett taggad, heheh! :*

Hur jag borstar

Skrev ju att jag skulle visa er hur jag borstar Leo i måndagt, det kom jag på nu när jag tittade igenom bilderna på kameran, så här kommer det!

1.

Jag borstar igenom tovorna i svansen med den rosgröna borsten, och manen med den gråa.

2.

Efter det borstar jag hela kroppen (+ Svans och man) med denna borste, som är ganska hård. (Inte ansikte och benen)

3.

Nu är det dags att pälsglansa hela kroppen, gör jag ca. 2 gånger i veckan. (Inte ansiktet)

4.

Näst sista steget är att borsta kroppen, inte ansikte, man, svans och ben. En lite mer sträv rycktborste, med längre strån än den vanliga.

5.

Sista steget är att borsta ben och ansikte med min gigantiska oranga borste. Den är perfekt för benen med sina långa strån, som kommer åt överallt. Och den är väldigt mjuk, så funkar lika bra till ansiktet också.


Hur borstar ni?


// Astrid


Åsikter

Måste titta om jag är ensam om att tycka att svängda pannband endast passar på vissa hästar. Ni som äger dessa hästar får absolut inte ta illa upp!
Stora flotta dressyrhästar som är bruna är den enda hästen som klär sig i det tycker jag, som den under.


Däremot om denna jättesöta ponny har ett likadant som hästen ovan har, då skulle det inte alls vara lika fint.
Jag hittade verkligen inte någon annan bild på en ponny med svängt pannband än den nedan. Dock var hela tränset J*vligt fult, men ponnyn var söt :)


Vad tycker ni?

Ha en jättefin Onsdag!
// Astrid

Hur jag bygger upp ett ridpass, del 1 dressyr

Jag kom på en lysande sak att blogga om, nämligen hur jag bygger upp ett ridpass. Ett ridpass för mig brukar vara 45 minuter - 1 timme.
5 minuter: framskrittning på långa tyglar
5 minuter: Plocka upp honom och försöka få honom att gå ner på tygeln(på lite längre tyglar)
10 minuter: Framtravning, låg form, tempoväxlingar.
5 minuter: Galoppera frami fältsits på låg form
25 minuter: Plocka upp honom och köra mycket volter,serpentiner, galopp - halt, osv.
(Det är det jag brukar räkna till själva ridpasset)
Sedan brukar jag skritta av honom i 5 - 10 minuter, men om jag rider hemma brukar jag skritta 2 varv runt gården.
Gammal bild, innan han klipptes. Nu kanske ni ser varför Blix är klippt ;)

Hiss!

Anna Scarpati schabrak, Hur snyggt som helst!?! Jag hade nog ägt ett om inte priset legat så högt, men någon gång kanske jag köper ett och då blir det denna färgkombination :D
Charlies egna schabrak, dom är faktiskt snygga tycker jag, snyggast i rött dock,men eftersom att jag inte tycker Blixen passar så bra i rött så skulle jag ha köpt denna färg (fast jag har inte planerat att köpa det)

Ändrade planer

Imorgon var det tänkt att jag skulle hoppträna Blixen för Monica, men idag när jag skulle borsta honom såg jag att han hade tappat en sko. Så imorgon blir det att hoppträna River. Sån tur är har min syster och min kära mamma varit och skaffat ett nytt bett så då behöver inte han dra runt med mig :D .
'
På torsdag kommer iallafall vår hovslagare och slår på tappsko på Blixen så jag får väl hoppa när vi åker till ridhuset istället, lika awesome det! :)
Gud, tur att det har hänt något på vägen...ser ju inte precis fint ut ;)

Dagens ridpass

Idag tränade jag dressyr på ridbanan. Till att börja med ville han absolut inte gå på tygelt, varken i skritt trav eller galopp. Men det gör inte så mycket, huvudsaken är att han är lösgjord och går frammåt. Han var lite stel också, men efter mycket lösgörande arbeten fick han en jättefin form, och blev mjuk och fin. Samma sak i traven. I galoppen gjorde jag min favoritövning, hörnlinjerna. Det är en skitbra övning som är perfekt för att träna rakriktningen. Jag tränade också några skänkelvikningar, öppnor och slutor, som gick bra. I galoppen (speciellt på volterna) gick han inte alls fram. Då tog jag spöt, och utan att ens peta lite på honom reagerade han, och jag lade ifrån spöt igen, då blev han fin kan jag säga!
Så ett superpass för mig iallafall :-)

Och som Anna skrev, det var massor utav myggor här också, redan i Mars!


Har ni ridit idag? Skriv och berätta för mig hur det gick!

Hoppas ni haft en underbar tisdag, oj vad veckan går fort, snart är halva veckan avklarad och då är det inte långt kvar till Påsklovet!

// Astrid

Wut?

Alltså världen måste skojja. Eller rättaresagt himlen. Det är Mars och finns myggor och flugor. Blixen hade runt 20 myggor på sig och kanske 5 flugor och det är bara MARS. Sommaren kommer bli: myggig, bromsig, flugig och ja... Känn er extremt ovälkommna flyfänfan. Så imorgon blir det väl kanske dax att ta fram flugmedlet ;)
Det allra bästa, enligt mig! :)
//Anna

HV Polo

Igår satt jag och bläddrade i Hööks tidningen och ett mindre blad (på ca. 10 sidor) ramlade ur. Det var från HV Polo. Först struntade jag i det, då jag sett väldigt lite av deras sortiment i bla. hööks och horze. Och hur många gånger har man inte bläddrat igenom hööks utan intresse. Så jag bestämde mig för att bläddra igen katalogen ifrån HV Polo. Det gjorde jag rätt i. Den lilla del av deras sortiment jag sett, var absolut den värsta. Det jag inte sett innan var deras ursnygga täcken, grimmor och gummistövlar! Oj,oj oj vad snyggt!


Gillar ni HV Polo?

// Astrid



Nyss hemkommen!

Hejsan! Har nyss kommit hem från skolan. Idag blir det vila för Blixen, så mycket mys, och godis. haha! ;) Nej, men han vilar idag så han blir pigg på hoppningen imorgon, jag längtar supermycket eftersom att det inte var hoppträning förra veckan. Dessutom har jag lite läxor jag ska hinna göra, men det brukar gå snabbt. Har ju redan gjort den till morgondagen!
Kingen in my life! :*

Diss

Diss till detta träns som fans på hööks för en tid sedan. Ser man ens nosgrimman?


Vad tycker ni om smala nosgrimmor?

Ha en fortsatt jätteskön tisdag!
// Astrid

1 månad, jisses!

Bloggen har varit aktiv i ungefär en månad och vi har haft som minst 50 besökare på dessa 10 närmsta dagar, hur awesome? Vi har runt 60 - 70 besökare per dag dessutom helt underbara läsare som bara peppar en hur mycket som helst. Man blir SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR glad när man kikar in på bloggen och ser: 8 nya kommenterade inlägg. Ni ska veta hur mycket det betyder, fortsätt i samma stil så ska vi försöka fixa en bloggtävling med fina priser, det lär ni uppskatta! ;)

A questian

Jag har en fråga till er! :)
Vilken färg tror ni Blixen skulle passa bäst i?



Allround schabrak Champion från Schockemöhle
Jag älskar verkligen marinblått, och rosa, men han är ju en PÖJK! :*

//Anna



Om jag hade..

.. Varit hoppryttare hade jag lätt valt att köpa en kavaj ifrån GPA. Jag tycker att dom är sjukt snygga, jag älskar kragen som är i annan färg, riktigt stilrent enligt mig!
Den finns att köpa på bla. www.bodahastsport.se för runt 3500kr.


Vad tycker du?

Min blivande sadel

Visste ni att jag beställt hem en sadel för snart 4 veckor sedan? Vi har provat, testat och funderat med hjälp av min tränare Nan. Efter flera månaders tänkande har vi nu snart fått hem min älskade sadel ifrån Italien. Så fort vi beställt den började dom att göra den för hand, så billig är den inte. Tyvärr är det nog den dyraste som går att få tag på.. Men Leo går så många gånger bättre med den sadeln, än någon annan vi provat. Så vi vill ju att han ska prestera bäst, så snart j*klar, snart är vi igång. Förmodligen kommer den till veckan, annars nästa vecka.

EQUIPE BOCELLI♥, världens bästa sadel!
Pris: Piiiiiiiiiip (Jävligt mycket)

Bocelli

För er som är intresserade/nyfikna finns den på www.equipe.se.

 

// Astrid


Hallo

Har precis kommit hem ifrån skolan och tagit in Leo. Innan vi åkte passade vi på att gå in på sporttältet nu när dom hade halva reapriset. Hittade en hel del.
Nu ska jag äta mat och ikväll ska jag ryckta Leo, så ska ni få reda på hur jag borstar, intressant? :-)


// Astrid

Blixens veckoplanering v. 13

Såhär kommer Blixens vecka se ut :)
Måndag: Dressyr
Tisdag: Vila
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Dressyr(ridhus?)
Lördag: Ängen, galopparbete
Söndag: Uteritt
My heart!♥
//Anna

Måste ha

Nästa år under Göteborg Horse show, som kommer att hålla VC-finalerna i april måste jag verkligen köpa detta schabrak ifrån schockemöhle. Jag stod länge och funderade på det iår, men av någon väldigt konstig anledning kunde jag inte ta det i handen och betala, så det blev inget. Jag hatar mig själv i sånna lägen, man ångrar sig så otroligt mycket!


Så jäkla snyggt, eller hur?!

// Astrid

TÄVLING!

http://teamjumpers.se/2012/march/tavling-om-en-kingsland-troja.html

Påminnelse av Utlottningen

Om 5 dagar avgörs utlottningen av en header, har du inte anmält dig så kan du passa på att göra det nu! :)
Klicka HÄR så kommer du till utlottningen.

Veckans Schema

Måndag: Vilodag, kommer förmodligen att göra en film / Fotoguid över hur jag borstar Leo.
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Hoppning
Fredag: Dressyr
Lördag: Uteritt
Söndag: Dressyr

Iallafall så kan ni förvänta er en massa inlägg ifrån min sida under veckan! Säkert ifrån Anna också :-)


Ha en superbra ny vecka!

// Astrid

Veckans blogg

Nu kör vi igång med en veckans blogg!
Reglerna är mycket enkla och det ända du behöver göra är att kommentera "jag är med".
För större chans:
  • Följa oss via bloglovin
  • Kommentera andra inlägg
Nu kör vi, lycka till! :)

Hiss

Hissar verkligen JW´s täcken. Speciellt detta stalltäcke med matchande hals. Jag älskar när ett annan färg / mönster finns vid vecken vid frambenen, det är sjukt snyggt. Samma sak på halsen, väldigt häftigt, absolut någonting jag måste skaffa någon gång!
Täcket kostar 1299kr
Halsen kostar 699kr
Allt finns att köpa på www.ponnyprakt.se.

Vad tycker ni?

// Astrid

Dagens ridpass i bilder (Hoppning)


Åter igen, VILKEN ÄR DIN FAVORIT?

// Astrid

Min garderob

Såhär se min garderob där jag har mina kläder m.m. i. Den är väldigt stökig på bilden, eller ja, stövlarna är väldigt lortiga, haha. (Hade precis ridit)


// Astrid

Då - Nu

Jag tänkte att jag skulle skriva av mig lite, så detta blir ett långt inlägg med mycket bilder om min ridhistoria, hope u like it!

När jag var fem år började min pappa och min syster rida hos en person med ganska många hästar(vad jag kommer ihåg). Lite senare började min syster också rida där. Då ville jag självklart också börja rida, men pappa och mamma tyckte jag skulle vänta tills jag vart sju år.
När jag sedan hade fyllt sju år började jag och min kompis rida på en ridskola - Salaortens ryttarförening. Där red jag i ungefär två år. När jag hade ridit på ridskolan i ungefär ett år skaffade min syster och min pappa en d-ponny vid namn Orage.
<3
Denna bilden är den enda jag har på Orage, sånna bilder tog man då, hahah! :P
Orage var för stor och för svår för mig att rida så det var min pappa och syster som red honom. Jag fortsatte på ridskolan ett tag och fick en favorithäst - Tosca. Några månader efter det fick dom ta bort henne från ridskolan och jag var jätteledsen.
'
Tiden gick och mamma och pappa tyckte jag och min syster skulle få en lite mindre ponny som vi kunde rida på. Mina systrar var och tittade på en ponny vid namn Cliff the hang - vår blivande söta lilla b-ponny.
Jag kommer ihåg den dagen när Cliff skulle komma till oss. Jag hade aldrig sett ponnyn innan så jag längtade supermycket. Dagen efter så red jag och min syster Cliff och det gick jättebra, jag var verkligen superglad.
Jag fortsatte på ridskolan, men jag hann inte både rida på ridskola och rida Cliff så jag slutade på Salaortens ryttarförening.
'
När vi hade haft Cliff ett kom han på hur han kunde testa mig, han började busa med mig och jag tyckte inte ridning var så kul då så jag gjorde ett uppehåll tre månader eller något sånt. Eftersom att jag och min syster växte började Cliff blir förliten. Dessutom red jag honom inte så mycket. Vi bestämde oss för att sälja honom. Jag var superledsen, men Cliff hade inte kunnat kommit till något bättre ställe, han har det kanon och i år blir han 19 år.
Sista sommaren med Cliff var vi och tittade på ganska många ponnysar. Vi bestämde oss för att skaffa oss en ponny som inte var så ung. Ändå slutade det med River, en ponny på sex år.
När vi hade sålt Cliff sa jag att jag aldrig mer skulle rida. Det skulle vara Cliff och ingen annan, men en dag i Maj frågade pappa om jag ville komma med ut till stallet och rida River, jag var lite osäker, men jag provade.
Jag tyckte det var roligt och började rida igen. River lärde mig supermycket och det finns ingen ponny som har lärt mig så mycket. Han lärde mig grunderna i dressyr, hoppning och så lärde han mig också att våga rida ut och galoppera.
I somras fick jag reda på att vi skulle flytta ut på en gård vilket betydde att vi behövde en till häst/ponny. Ett ag var vi inne på att köpa en shettis, ett tag var vi även inne på att köpa en storhäst, men det slutade med att vi köpte min prins, Blixen.
'
Blixen lär mig nya saker varje dag och om några veckor ska jag ut på min allra första lokala tävling, dessutom med världens bästa ponny, Blixen! ♥

Tobacco

Nu är Tobacco färgen tillbaka inom ridsporten. Den var mest populär under 1990-talet men sedan försvann färgen inom ridsporten. Nu efter 10 år är äntligen tabacco tärgen tillbaka vilket många ryttare uppskattar, bland andra jag. Jag skulle nog inte vilja ha färgen på sadel eller träns, men på grimman skulle jag gärna ha Tabacco istället för de vanliga klassiska svart och brunt.




Vad tycker ni om Tabaccofärgen?

// Astrid

High welsh River

Ni vet nog inte så mycket om vår andra ponny High welsh River som jag rider ibland. Honom red jag jättemycket innan jag fick Blixen så här kan ni få en bildbomb på oss, hoppas ni uppskattar det! :)
Världens bästa River, jag älskar dig! ♥

God morgon

Idag är det söndag. Jag gillar söndagar, det blir alltid så myckat att göra och fixa med + att det brukar bli hoppträning som det borde bli idag också. Leo har precis fått komma ut i solskenet och jag har nästan precis vaknat. Var det idag man skulla ställa om klockan, eller?
Hihi, det kan ju vara en fördel att komma ihåg att ställa om klockan, annars blir det nog ingen hoppning alls. Idag ska jag fota, massor till er. Skriva många inlägg, och föresten! Idag kommer elektrikern och drar in ström i stallet, vi har haft en orange ful stående lampa i ett hörn där innan, men idag får vi riktiga lampor både på in och utsidan av stallet.


Vad har ni för er idag?

Ha en skön söndag!
// Astrid

hmmm

Nu börjar jag förstå mig på er läsare. Som jag uppfattar er, så gillar ni mycket bilder, vad ni skulle välja av typ 2 alternativ, vilket av mina schabrak ni gillar bäst osv. Är det så ni tycker? Hade ni skrivit det när vi frågat er vad som ska förbättras med bloggen hade vi ju blivit bättre för länge sen eller hur? Men nu har ni makten, hur vill ni att våra inlägg ska vara uppbyggda? Mycket eller lite bilder i varje inlägg, långa eller korta, ja hur vill ni ha det? :-) Och kom ihåg att ni får kommentera själva inlägget, även om ni svarar på en kommentar av oss, så är det mer än okej att kommentera tex. Vilket schabrak som är ert favorit, vilken bild ni gillat mest osv.
Hade 6 kommentarer, vilket är rekord tror jag, alltså på samma inlägg, och inget hörde till själva inlägget, snälla försök ;-)
Klagar inte på er, ni är asgulliga som besöker och ar så trevliga, men vi vill att ni ska bli ännu bättre! // Astrid

En fråga till er!

Jag får verkligen ont i benen och knäna när jag rider och extra ont när jag hoppat av. Jag tror det kan vara att jag spänner knäna när jag rider och så tror jag det också kan vara att stövlarna trycker. Har ni något tips till mig? :)

Equi Ping

Ny smart idé ifrån Equi Ping. Detta är en ring som man enkelt fäster i stallet, boxen, spolspiltan eller transporten tex. Om hästen eller ponnyn får panik och reser sig eller om någonting annat händer, då öppnas ringen, när en viss styrka har uppnåts. Detta tycker jag är en jättebra lösning som går att använda om och om igen! Kostar endast 79kr och finns att köpa på www.ridsportonline.se




Vad tycker ni?

// Astrid

Uteritten i bilder


Så vilken är din favorit?

// Astrid

Klargör lite för er!

För er som blir lite förvirrade ibland om vi inte skriver i slutet vem inlägget är ifrån kan jag berätta hur ni annars kan se det. :)
Längst ner där kategorin på inlägget står så står det antingen "Annas inlägg, "Astrids inlägg" eller "Gemensamma inlägg"

Nu hoppas jag att ni ser det lite lättare om vi glömmer skriva namn! :)

Bakat eget hästgodis

Har nyss bakat klart hästgodiset jag hållt på med ett tag nu. Det vart mycket pickel eftersom att jag ville forma dom som hjärtan. Nu är dom iallafall klara så vi får se om Blixen och River gillar dom, men dom tycker alltid om just det receptet så varför skulle dom inte tycka om det? ;)
Receptet:
- 1½ dl Grovmjöl (funkar även med vetemjöl, men grovmjöl = bäst)
- 2 dl Havregryn
- ½ - 1 dl Sirap
- Rivna morötter, äpplen eller mosad banan. (om du vill ha tex morötter, ta bara en morot, annars kan den blir för lös)
- Blanda allting, blir degen för lös tillsätt havregryn, blir den för hård tillsätt lite sirap eller vatten. bestäm själv!
- Forma degen till antingen små kakor eller den form du helt enkelt känner för, men se till så alla blir lika tjocka :)
- Grädda dom i ungnen i 180 grader. Ta ut dom när dom är tillräckligt hårda!

(ogräddade↑)

//Anna

God morgon

God morgon! Jag har precis kommit hem ifrån stallet. Jag hade stallet tillsammans med mamma nu på morgonen. Snart ska jag åka till min kompis, dom hämtar mig klockan 08.00.
Har snorat och nysit hela morgonen, hoppas att det går över, jag brukar vara såhär på morgonen men det brukar bli bättre ju längre in på dagen man kommer.
Idag blir det nog en uteritt, så ni kan nog vänta er några mysiga bilder till kvällen! :-)


Vad ska ni göra idag?

// Astrid

Bett

Jag tänkte efter lite vad för inlägg jag kunde skriva och då kom jag på att jag kan skriva ett om vilka bett Blixen rids på.

Tredelat eggbett:
Det sitter på mitt vanliga träns, använder det vid uteritt, dressyr osv. Det funkar blixen kanonbra på.
Tvådelat eggbett:
Det har jag på mitt hoppträns, alltså hoppar jag mest med det, det gillar han väldigt mycket och det fungerar bra.
Tredelat tränsbett:
Det fungerar han till och från bra på, rider inte med det superofta, bara när jag vill variera lite.
Novabett:
Det rider jag med lite då och då, han kan bli lite stark på det vid uteritt men annars trivs han super på det, bra för honom att variera lite.
Gud, det här med bett är olika. Dock har alla ponnysar vi haft fungerat på vanliga tränsbett och eggbett, skönt! ;)

Förlåt för den dåliga uppdateringen!

Gud, jag måste verkligen säga förlåt för den urusla uppdateringen från min sida idag. Tur att Astrid är så duktig att blogga iallafall! ♥ Fick slutat 10 idag så då drog jag ner med några kompisar på stan och sedan var jag med Linnea nästan hela eftermiddagen. Riktigt skoj! Min söta syster har haft hand om Blixen idag och så har jag varit nere och pussat lite på honom, hihi! Imorgon blir det troligtvis att rida ut eller så blir det att bara mysrida, kul det med! :)
Ni får ha en fin fredagskväll så bloggar jag mer senare, Kram!

Dagens ridpass

Red ett mysigt ridpass ute på ridbanan idag. Jag är jättenöjd över hur bra Leo har skött sig, han är bäst!
Det blir ingen tävling imorgon, det känder inte helt rätt att åka och starta en LA:P1 när träningarna innan inte gått alls så bra som jag hoppats på att dom skulle göra. Så då blir det uteritt + foton imorgon istället.




Visst är han söt?

// Astrid

Nu!

Fick upp några bilder sedan tidigare idag nu. Så jag bjuder på dem nu på kvällen!



Ha en jättetrevlig fredagskväll!


Han är så söt, eller hur?!

// Astrid

Fan!

Får snart panik på denna jävla dator, det går inte att få upp bilderna på bloggen! Vad är det för fel, någon som vet? Jag sparar bilderna i JPG formatet, men endå håller den på i ett halvår, och efter det står det att det är nått fel.. Fan vad trött man blir, jag som hade fotat så mycket nya fina bilder på Leo..
Är det någon som vet, jag måste verkligen få in bilder på bloggen! Snälla hjälp mig


// Astrid

woho!

Nu är jag och Blixen anmälda till vår allra första lokala tävling. Denna gång hoppar jag bara LD (80 cm), men det är vår allra första lokala och då tar vi det lite lugnt! :) Sjukt taggad och väldigt nervös, men det ska blir superkul!

Dagens ridpass (ängen)

Idag var det tanken att jag skulle rida ett dressyrpass (seriöst) på gårdsplanen även fast det säkert stod något annat på planeringen, haha! Det började med att jag skrittade några varv runt gården, sedan skrittade jag ett varv på ängen och då kände jag att det var någolunda bra underlag där för att rida. När jag sedan tog upp honom i trav kände jag att han var hyper, (han var på rejshumör). Han bara körde sån här supersnabb trav och ville inte köra långsammare vad jag än gjorde, haha! Så då bestämde jag mig för att låta honom galoppera av sig idag så han kanske blir lite mer sammarbetsvillig imorgon. Ja, sen fattade jag galopp och la fram händerna lite så han skulle galoppera på lite, lite... Det vart såhär: woho matte, nu kör vi, glädjeskutt, glädjeskutt, ännu snabbare kan vi, kom igen! Typ... Så körde jag mycket galopp så han skulle kunna galopppera av sig och han var fin till slutet så vi kunde sammarbeta lite iallafall. Supernöjd för att bara vara ett flummpass! ;)

Ängen i vintras! :)

Leo som problemponny

Visste ni att Leo varit en halvt problemponny? Han vägrade gå in i transporten, tog ibland timmar att få in honom, han var inte alls arbetsvillig, hoppade ingenting, gick iväg när man skulle sitta upp och stack när man skulle tränsa. Efter ca. 2 år är allt detta borta. Han lastar sig själv båda i och ur transporten, han stickar aldrig iväg vid tränsning eller uppsittning, han hoppar allt och är världens mesta arbetsvilliga ponny. Vi har fått så mycket mer förtroende för varandra, det är helt sjukt hur den saken kan göra så mycket.


Har ni varit med om detta?

// Astrid

10 saker jag vill göra innan jag dör!

♥ Vara med i typ Wipeout - Eller typ nån annan rolig sån där grej som man ska hoppa på grejer och ramla ner i vatten, how awesome?

♥ Rida in en häst - tänk vad coolt att få rida in en häst precis som man själv vill ha den!

♥ Rejsa barbacka på en åker - med klänning på sommaren och bara njuta, dock känns det som att jag kommer ramla av då... ;)
Få shoppa loss hästprylar - typ få 10.000 att shoppa massor med hästprylar för!
Äga en collie - det skulle vara så mysigt, tänk deras päls att luta sig mot! ♥
Åka till spanska ridskolan - coolt?
Se Moorlands Totilas - kommer troligtvis inte hända, men man kan alltid drömma!
Äta en hel Marabou choklad - nu lär ni tycka jag är konstig, men jag hatar choklad och då skulle det va coolt om jag överlevde att äta en hel chokladkaka!
Få rida en galopphäst - ingen kommentar, bara kul!

♥ Få rida ett ponny-sm eller få rida GP-ponnyn - Det tror jag dom flesta ponnytjejer drömer om, även jag...

Bloggtips

Måste bara tipsa er om min favoritblogg, jag läser den varje dag flera gånger om dagen, kika in där. Jag lovar ni kommer inte ångra er! :)
Besök den fina bloggen HÄR ;)

Mini-shopping

Idag svänge jag förbi in på Hööks för att bara titta lite, men jag kunde inte gå ut utan att ha köpt något så jag inhandlade mig en sadelgjordstunnel att ha så man kan rida även om han är lite fuktig under magen och sen köpte jag även två urgulliga tvättsvampar, eftersom att jag frös fast alla mina i vintras och så skulle jag dra loss dom, vips trasiga... ;)

läsarfråga

Det är väldigt svårt för oss att veta vad ni vill att vi ska förbättra med bloggen. Här hat ni chansen att komma med er åsikt, för att trivas ännu bättre här. Så är det någon sorts tävling, utlottning eller någonting annat ni vill ha har på powerponys, säg till här och nu då! :-)

förlåt

Förlåt mig.. är jätteledsen för min dåliga uppdatering de senaste dagarna. Vi har mycket läxor och prov de kommande veckorna men jag lovar att förbättra mig från och med imorgon eftermiddag. // Astrid

Ridpasset...

... gick jättebra! Vi började med en enkel övning, att rida med så små hjälper som möjligt. Om Nan kisade lite med ögonen skulle hon inte märka någonting av mina hjälper, bara se en fin Leo. Det gick bra efter en stunds trix. Efter det gick vi över till galopp, han var jättelugn och fin, och hade en fin rund galopp, den jag alltid strävar efter. När jag galopperat i båda varven tränade vi på övergången mellan galopp och skritt, som också den gick riktigt bra efter en stund. Han sjunker ner med huvudet i en på tok för djup form, men det löste vi enkelt.
Sen red jag några öppnor och slutor i traven innan jag red LA:P1. Inridningen blev nog bäst, tillsammans med övergången ifrån galopp till trav. Det blev super.
När jag travade av Leo sprang han i en djupare form, och då fick vi till riktigt fina öppnor!


Jag tyckte att han var så söt på denna bild, så ni får se den igen.

// Astrid

Träningsdags

Idag ska jag och Leo träna lektion hemma hos Nan. Jag har precis kommit hem ifrån skolan, och ska äta, för att sedan ta in Leo så han får äta. Jag ska träna vid fyra ungefär, vilket betyder att det fortfarande är ljust ute, och att mamma kommer att kunna fota!
Såg att några läsare önskat filmer, för min del går det inte att ladda upp, eller kanske! Om vi tar gamla digitalkameran och inte filmkameran, hoppas att det fungerar! Det lovar jag att vi ska pröva idag.
Nu ska jag äta, och plocka ihop en outfit tills träningen, uppdaterar er lite senare.



// Astrid

Nu är tävlingssesången igång!

Nu är äntligen tävlingssesången igång igen. Detta år kommer att bli bättre än något annat. Jag ska försöka att kvala till SM i sommar, och redan på lördag börjar jag med kval till Nationellt. Det är så jäkla roligt att tävla. Jag älskar att ha mycket planerat, vi har ju redan startat 2 klasser, och på lördag startat vi bara LA:P1, så vi satsar stenhårt i Filipstad då!


Är det någon mer än mig som redan startat sesången?

Magic Brush

Tänkte höra med er läsare vad ni tycker om dessa borstar, har funderat på att köpa dom ett tag, men har helt enkelt inte gjort det än! Är dom bra? :)


Blivande tävlingsoutfit

Såhär kommer kanske jag och Blixen se ut på hoppbanorna i vår, jag är tror Blixen kommer vara sjukt snygg i det, eller jag vet redan att han kommer det, har ju testat det, hihi! ♥

Gårdagens ridpass + videoblogg från ridpasset

Igår bestämde jag mig för att ta ett dressyrpass på gårdsplanen. När jag kom ut och skulle hoppa upp såg Blixen att River var ute på en promenad och började gnägga och trampa runt på stället och så. Inte bästa starten på ridpasset men whatever...

Sen bestämde jag mig för att inte bry mig om att han gjorde så och då slutade han.
Efter det plockade jag upp tyglarna och det var verkligen som att rida med sytrådar. Han gick i form på lösa tyglar, den känslan har jag aldrig känt innan. Sen provade jag det i traven också och han var samma, shit vilken känsla jag hade. awesome ♥ Sen började jag arbeta ordentligt och satte mig ner i traven och flyttade ut för innerskänkeln. Sen började jag med att lägga till ställningar på det, så dvs. ställa inåt, flytta utåt, ställa utåt, flytta inåt. Sen slutade jag när det kändes så perfekt, så i helhet är jag supernöjd över min lille plutt! :*

Mina schabrak






Vilket är ditt favorit? Alla svarar!!

// Astrid

Grimma + kedja

En läsare frågade vart man kan hitta kedjor och lädergrimmor. Så jag tänkte rekomendera lite.

Min kedja är bara en sån här, lös kedja som man knäpper fast vanliga grimmskaftet i. Kostade 65kronor där jag köpte det. Kedjor finns att köpa på tex. Hööks.


Nu ska jag berätta vad jag rekommenderar för lädergrimmor. Det är min smak, kom ihåg det.
Jag tycker att dom ska vara mjuka, och inte hårda och stela. Dessa grimmor är oftast lite dyrare, med verkligen värda priset. För om man tänker använda den i transporten, så hästen tex. äter hö samtidigt kan ju grimman åka upp och ned på hästens huvud, då är det bekvämare med en mjuk grimma.
Även grimmor finns att köpa på tex. Hööks.
Grimma med "hårda" kanter                                  Mjukare grimma, som jag rekomenderar!                


Hoppas att ni fick lite mer tipps på kedjor och grimmor. Men hööks har allt! (nästan)

// Astrid

.

Alltså om man tänker efter lite hur mycket tid man lägger ner på just hästarna är det verkligen supermycket. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan hästar, jag tror jag skulle bryta ihop. Det är lixom Blixen jag går till dom tillfällena jag är ledsen eller bara är depp. Vem skulle jag annars gå till lixom, han är lixom den personen i mitt hjärta, han håller inne allt, berättar inget. Det finns ingen som bertyder så mycket för mig som honom (förutom min familj), han är mitt allt, han har en stor plats i mitt hjärta, han är min ponny, min bästaste Blix! ♥♥♥


Tävlingsoutfit

Detta använder jag på tävlingar (Benskydden, bootsen och spöt går bort på tävlingsbanan).



Saknar ni någonting, eller har ni några frågor? (Fail på texterna på slutet, jag vet)!

Varför så snyggt?!?

Dessa träns är verkligen TO DIE FOR,  Jag tror Blixen skulle passa jättebra i något av dom, dock har inte min plånbok ekonomi för dessa, men någon gång i framtiden kanske? ;)

Läsarfråga

Om vi börjar sälja bloggdesigner för 30 - 50 kr, hur många skulle vara intresserade av att köpa en då?


// Astrid och Anna

Bloglovin

För att underlätta lite för alla som vill göra bloglovinbyte så kan vi göra såhär:
Kommentera här att du följer oss när du gör det så följer vi dig också, vi säger till! :)
Men vi gör INTE bloglovinbyte om du slutar följa mig dagen efter, så, Kram!

Precis tagit in min kära lilla ponny

Har precis tagit in Leo ifrån hagen. Nu står han inne och mumsar på sin havre, och ska snart börja på höet. Efter det ska han få vila en stund, sedan blir det ett dressyrpass på ridbanan ca. 100 meter härifrån. Det blir tredje gången Leo är där, spännande då de förra gångerna var för ca. 4 månader sedan.
Nu har jag ingenting alls att göra, glömde att ta med mig läxorna hem och vi har prov på torsdag, typiskt!
Passade på att fota lite i stallet nu, bla. på mina schabrak och kedjan som någon kommenterat om. Men det får ni lite senare, nu får ni en bild på Leo när han tvärstannade i backen mot stallet för att titta på någon som åkte cross i skogen, coolt!


Visst är han söt?!
// Astrid

Bildbomb fortsättning..


Alla mina grimmor

Tänkte göra ett inlägg med alla mina grimmor, samt min favorit + motivering. Kanske inte det mest intressanta inlägg, men alltid något.

Min vardagliga favorit: Den röda!
Det är en jättemysig grimma med bra passform. Den är inte allt för dyt heller.


Bucasgrimman.
Använde den förut, men sen fick jag min röda. Jättefin, med Smart ringsom gör att "käkremmens" knäppe inte ligger emot hästens huvud.


Och så lädergrimman som jag använder när jag åker bort på tävling. Annars gillar jag inte lädergrimmor.

Så min favorit som jag absolut kan rekomendera till er är den Röda grimman. Om någon är intresserad av pris och vart jag köpt den så kan jag försöka ta reda på det.
Till detta har jag ett rött grimmskaft med guldig kedja.

// Astrid

Blixen v. 12


läsarfråga

Vi tänkte ställa en viktig fråga till er läsare. Vi tänkte fråga om det finns någonting, och isåfall vad som är dåligt, fult eller negativt med powerponys. Det gör ju att vi kan bättra oss och bloggen för att göra er läsare ännu mer nöjda. Och förresten slog vi nytt besöksrekord på flera dar idag, tack och fortsätt så. Men som sagt, finns det någonting ni inte gillar med bloggen, skriv då!!

Ny header/bloggdesign

Som ni kanske ser har jag ändrat lite på bloggen, det är ju faktiskt vår nu! Kan du inte se den klicka f5, annars får ni stå ut med den gamla! ♣

Veckochema



Ses vi i Filipstad?

Blixen 16 Mars

Ida var supersnäll och filmade när jag red i ridhuset i fredag, ni borde förresten besöka hennes blogg: www.idanordmarck.devote.se :)


Trevliga motståndare

Det som är absolut roligast med att tävla är nog alla jättetrevliga människor som man träffar. Alla är så himla snälla :-) Då spelar det liksom ingen roll vilken placering man hamnar på, eller hur många procent man rider på, huvudsaken är att man har jätteroligt! Och det är precis vad jag haft idag. Riktigt riktigt roligt!
Jag vill även gratta Christine på hennes jättefina Kiko, som blev 2:a i LA:1, grymt fina! Christine finns på LEKSANDSRYTTARNA.BLOGG.SE. (Besök henne!!)



// Astrid

På väg hem

Nu är vi på väg hem från tävlingen. Första klassen LB:1 gick jättebra. Där vann jag på hela 72% på en ganska seg ponny. I LA:1 gick det ännu bättre. Han var mer framåt, och även där vann vi på 71% :-) så jag är minst sagt jättenöjd över min ponny! Vi vann 4kg knäckebröd totalt, två borstar och ett ridspö. Så nu får vi äta bröd när vi kommer hem. Pappa filmade, men det är inte helt säkert att det går att ladda upp på datorn, men jag ska försöka :-) // Astrid

Bildbomb

leriga ben, ohja!












Morgondagen!

Imorgon ska min syster iväg till Fagersta och tävla så då ska jag självklart med och titta! Sen ska dessutom Astrid tävla, men uppdateringen kommer vara super ändå. Jag har fixat tidsinställda, bland annat kommer bildbomben komma upp + filmen från fredagens ridpass. Ni får hålla tummarna för dom båda, Kram! ♥

Skittrött

Nu äntligen har jag krupit ner i min säng efter en väldigt lång dag med bara hästar. Dagen började för min del klockan 06.30 ungefär. Då åkte Jag med E och hennes mamma till ridklubben (Vansbro ryttarsällskap) för att fixa alla 20 hästar. Efter det kom jag hem vid 10 typ, då fortsatte Jag att packa. Sen åt vi en supergod middag. Klockan 16.30 åkte Jag tillsammans mebud mamma och Leo åter igen till ridklubben för att först rida, bada och frisera Leo. Efter det mockade+ fodrade alla 20 pollar igen. Nu äntligen är Jag hemma, och imorgon klockan 07.15 åker vi igen. Och då lovar Jag er bättre uppdatering :-)

Vill ni se bildbomb?

Min syster har fotat massvis med fina vårbilder på mig och Blixen, skulle ni vilja se en fet bildbomb? ;)

Äntligen hemma

Imorse hade jag stalljour tillsammans med 2 andra på ridklubben. Det fixade vi på rekordtid : 25minuter. Efter det stannade jag en stund och tittade på storhästarna när dom tävlade. Nu är jag hemma och ska fortsätta packa, för ikväll åker vi ju till ridklubben. Kameran hänger självklart med! Nu har jag blivit ännu mer taggad inför imorgon!
Nu ska jag ta och svara på några frågor ni skickat via kommentarer.


åsiktsinlägg...

Jag kikade in på min gamla blogg på arkiv från 2011, då hittade jag detta inlägg som jag skrev då. Men alla ni som läser denna blogg kanske inte har läst min gamla så vad gör det om jag publicerar det här igen! :)

Egentligen så ser ju ganska många hästar som en leksak. Dom typ rycker dom i munnen, sparkar dom i magen, piskar dom med all kraft dom har och det är så synd. För dom flesta hästarna kanske inte förstår för att ryttaren gör fel, men varför ska då hästen få skäll för det…?

 

Dom ställer ju alltid upp. Har du bestämt dig för att rida i spöregn så hänger hästen på, ska du rida ut i snöstorm, förbi något läskigt, göra något livsfarligt. Hästen ställer alltid upp även fast den kanske inte vill. Då är det faktiskt fel att vara dum mot den, för vad har den gjort dig annat än inte förstått dig? Istället för att bråka om stora loggor på tävlingar borde dom sätta upp en regel om att visa respekt för hästen, för det viktigaste är väl ändå att ha hästar som mår bra?


Love can touch us one time, and last for a lifetime!


Uvex ♥

Första gången jag såg dessa hjälmar gillade jag dem inte alls, men nu är jag bokstavligen helt KÄR i dom. Tycker dom är döläckra, både i dressyr och hoppning vilket är ett stort plus. Skulle inte göra något om någon av dessa blev min! ♥
//Anna

Glad hest gå på fest, äta äpple dricka lesk!

Hej! Förlåt för den otroligt usla uppdateringen. Jag har varit med Ida och ridit, men under kvällen kommer jag blogga mer, fixa tidsinställda och lite annat smått och gott! Det kommer även komma upp filmer från dagens ridpass eftersom Ida var så snäll och filmade, kanske ikväll kanske imorgon?
Måste bara ge tummen upp till er för att ni besöker så ofta, fortsätt så! ;) Ni får ha en bra fredagskväll bästa läsare! :* ♥
Gud, jag kommer ihåg när jag alltid gjorde sånna här bilder, är inte Cliffsi söt? ♥♥♥
jag saknar dig bara mer och mer, världens bästa b-ponny!

//Anna


Nya bilder

Min bror tvingade mig med ut för att fota Leo lite, blev väldigt förvånad över hur duktig har var, bilderna blev ju jättefina! Ska snart ut på promenad med Leo, då kanske någon ställer upp som fotograf också :-)
Ni blir sämre på att besöka tycker jag, bli inte det. Bli bättre :-)
Leo är så himla söt, imorgon ska mamma fota när jag tränar innanför dressyrstaketet, innan tävlingarna drar igång. Och på söndag kanske hon kommer att fota.
Visst var bilden fin?

// Astrid

Laddar inför bästa helgen någonsin!

För det första så är det mycket bättre i örat, men nu är det värre i halsen istället.
Jag håller på att packa allt som behövs inför helgen, städar transporten och planerar lite. Våra planer för helgen ser ut såhär:

Lördag
(Ca.tider)
16.30 - Vi åker med Leo till ridklubben. Klockan 16.30 slutar tävlingarna för stor häst.
17.20 - Jag rider på tävlingsbanan. Perfekt för att Leo ska vänja sig. Jag rider igenom LA:1.
17.50 - Leo Badas och friseras
19.00 - Leo sover över :-)

Söndag
(Ca.tider)
LB:1
07.00 - Jag och mamma åker till ridklubben och börjar knoppa m.m.
08.00 - Börjar knoppa m.m.
10.10 - Jag börjar rida fram (Ska inte rida fram längre)
10.28 - Tävlar

LA:1
11.30 - Börjar med Leo igen
12.05 - Rider fram igen
12.15 - Tävlar


Sjuk idag

Idag är jag hemma och är sjuk. Jag har varit förkyld ganska länge, och nu har förkylningen satt sig i mitt ena öra. Jag har extremt lock i örat, och hör nästan ingenting alls med det. Jag har haft det en gång förut, men Jag vet inte hur Jag fick bort det? Så det kommer att bli mycket nya bilder under dagen, och massa inlägg. Men är det någon som vet eller har några tips på hur man får bort locket i örat?

Läsar fråga

Tänkte fråga om någon av er läsare skulle vara intresserade av ett länkbyte ungefär. Att man sätter in en bild någonstans på bloggdesignen, som länkar till varandras bloggar. Jag har inte pratat med Anna ännu, men nu har ju ni lite makt att övertala Anna om inte hon gillar min idé.
Så alla som skulle vara intresserade kommenterar!




//Astrid

Hoppträningen

Har jag inte berättat för er att jag skulle hoppträna idag? En liten chansning då jag ska tävla på söndag och han ska vila imorgon. Men han har ett bra sinne och vet skillnad på dressyr och hoppning, så det borde gå bra.
Iallafall så red jag själv idag också, Jenni hoppade inte Leo någonting. Det är andra gången vi kör så, och det går bättre och bättre. Idag hoppade vi efter 1 stopp en bana felfritt på 80 cm med kombination. Gud vilken ponny jag har! Så nu blir det till att köpa ett nytt träns till hoppningen, och jag har ju bara 1 schabrak till hoppningen, kanske 1 till inte skadar?



Så har ni någonting att rekomendera som träns eller schabrak? Skriv då, för jag måste ha nytt!

// Astrid

Gårdagens hoppträning + dagens uteritt

Igår: Var det hoppträning som gällde. Eftersom jag inte tränade förra veckan hade hon glömt bort min tid lite så fick hoppa med dom lite mindre ponnysarna, men det var kul det med! Vi fick hoppa lite banor och kombinationer. Var inte så många speciella övningar, mest tränade vi på vägarna, men det är bra att träna och nöta på grunderna! :) Vart tyvärr ingen film, men nästa gång blir det nog en film, hoppas jag (?!?)


Idag: Var det uteritt i det finfina vårvädret. Vart mycket konditionsträning, det vill säga mycket galopp. Ökat bortåt och kontrollerad tillbaka. Blixen och jag hade lite blandade åsikter om att köra kontrollerad galopp, han tyckte att ökad korsgalopp var mycket roligare och inte lika jobbigt, knasboll! Jag är i vilket fall supernöjd med honom, nu får jag försöka sticka ut och galoppera såhär en gång i veckan så blir nog magen riktigt fin, jag älskar vår/sommarnär man kan galoppera ute efter skolan utan att det är bäcksvart. Love ♥
Gammal bild på söten, hur söt?!? ♥

Friluftsdag

Idag har vi friluftsdag. Vi ska först gå till skogen och äta mat (och det var INTE min idé).. Sen ska vi ut på uppdrag i byn, som en tävling (det var min idé)! Efter det ska en klasskompis pappa lära oss att dyka i badhuset. Så vi ska få testa såna där tuber att ha på ryggen och andas under vatten, sjukt coolt!
Iallafall så ska det bli asroligt, och jag kommer hem vid halv fyra ungefär, och då ska jag åka iväg till ridhuset och rida, sista riktiga ridpassad innan tävlingen. För imorgon (fredag) ska han vila, och på lördag ska han bara joggas på tävlingsbanan med dressyrstaketet och allt, så han vänjer sig tills på söndag :-)
(Förlåt för bilden, har absolut inga bilder kvar, ska ut och fota mer nu. Den är iaf på min hund Betty i sommras).


Utlottning av en header

Vi får ju ganska många frågor angående om vi gör headers och bloggdesigner, men vi har inte tiden till att göra flera gratis, så detta är ett perfekt tillfälle.

Ja, nu har du chansen att vinna en fin och kodad bloggdesign efter egna önskemål. Det är hur lätt som helst att anmäla sig och det kanske är du som vinner?
För att anmäla dig måste du göra följande, lätt som en plätt:
* Kommentera "jag är med"
För att få en extra lott:
* Följ oss via bloglovin
* Lägg ut denna bild på din blogg med en länk till detta inlägg
* Kommentera flera gånger, 3 kommentarer = 3 lotter
Glöm inte att skriva i kommentaren vad du gjort! ;)

Jag kan BARA koda in detaljer på blogg.se, har du devote, blogspot, nattstad o.s.v. får du bara en header och bilder du själv får sätta in.

AVGÖRS 31 MARS!



Utlottning

Imorgon kommer det att komma upp en utlottning Har på bloggen. Vi kommer inte att avslöja vad som kommer att lottas ut i förväg, det får ni se imorgon! Vad tror ni att vi kommer att lotta ut? Tycker ni att detta är en rolig grejj? // Anna och Astrid

Jag har en jättefin ponny!

Jag precis varit och tränat i ridhuset. Jag red LA:1, och det gick jättebra. Leo var som vanligt pigg och glad, men det gick iallafall skitbra! Ännu mer taggad inför tävlingen på söndag. Nu ska jag på 10års kalas hos min kusin, så jag måste byta om. Hörs sen!



// Astrid

Nu rullar bilen!

(tidsinställt) Nu åker jag på hoppträning med ponnyn min, hihi! :* Ska bli riktigt kul eftersom det inte var hoppträning förra veckan, hoppas på en pigg och glad Blixen! Såhär ser jag ut idag:

Fleece: Mountain Horse
Ridbyxor: Mountain Horse
Strumpor: Kingsland
+
min ridutrustning & jacka från Hööks
//Anna

Enkel fråga

Har ni svårt att se vem av oss som skrivit inläggen? Isåfall kanske vi ska börja att skriva det på slutet, eller vad tycker ni? Annars syns det längst ner i inläggen, där står det tex. "Astrids Inlägg". Är det allmänna inlägg så är det ifrån oss båda.


Så vad tycker ni, ska vi skriva vem det är ifrån i inlägget? (Såhär):

// Astrid

Diss

Insåg igår kväll att jag aldrig har dissat någonting här. Det är ju svårt att komma på någonting som man inte gillar, när man måste komma på någonting. Så jag tittade lite på bland annat Hööks och kom på det! Jag avskyr att Hööks nästan alltid har knoppade hästar på sina bilder. Jag tycker att det ser rent ut sagt bättre ut när hästen är utan knoppar. Titta själv!
En sjukt stor skillnad, tänk er bilden på hästen med tränset utan knoppar, så snyggt!



Vad tycker ni? :) Alla svarar!

Vårkänslor

Varje dag när jag kommer hem ifrån skolan är det mer och mer gräs framme. Jag bli alltid lika glad, det är skitroligt när man älskar våren och sommaren. Nu väntar vi bara tills allt vatten kommit bort, och sen är det snart sommarlov. Oj vad det ska bli skönt, bara rida och tävla! Det bästa är att det ser ut att hålla i sig tills på söndag, då får jag rida fram tidigt på morgonen när solen precis gått upp, gud vad jag längtar!


Vad har ni för väder?

Inför en tävling

Jag tänkte titta om några läsare skulle vilja få lite tips på hur man kan förbereda sig och sin häst innan tävlingen. Jag har många olika knep som jag brukar göra dagarna innan tävlingen och självklart också på själva tävlingsdagen. Så om du behöver lite tips som hjälper dig att plocka ytterligare några procent på dressyrbanan, eller få lite mer koll innan hopptävlingen, kommentera då för annars blir det inget!

Dagens ridpass 13 Mars

Sammanfattning: Shit, vilken fin ponnie jag har! ♥

Idag red jag dressyr på ponnyn min. Tränade på att han skulle gå i fin form i traven och att han skulle trampa på bra, han har lätt att bara dra fötterna efter sig ibland, men det gjorde han inte idag. Idag gick det verkligen super, han har nog aldrig gått så fint med mig. Men det behövs lite mer träning i vänster varv, han trampar under sig bra men formen sitter inte där riktigt ännu. Om det fortsätter såhär ser ni nog oss snart på dressyrbanorna också! :)
Förresten så fick jag hem schabraket jag vann i vintras idag så provade det på Blix, han passade super i det! ♥
Träns: Ihopplock (chetak & Hööks)
Schabrak: Copperfield
Sadel: Santa Cruz
Ridtäcke: Showmaster

Tack!

Jättestort tack till läsarna när ni redan börjat kommentera själva inläggen. Jag klagade lite på er för några minuter sedan, och ni är redan bättre! Tack så jättemycket, fortsätt så så ska ni få se att en tävling med FINA priser kommer upp!


Vad jag Köpt

I förra inlägget skrev jag att jag köpt hem lite saker. Nu ska ni få veta vad.

Ett Bucas tävlingsschabrak (Det vita)


Vita (framridnings)boots ifrån Hööks

Vad Tycks?

Bästa Häst

Jag var ju i ridhuset och tränade idag. Fan vad bra det gick, jag red både LB:1 och LA:1 som jag ska tävla på söndag, och han var lika pigg båda programmen. Enligt mamma var det ett utav våra bästa pass någonsin. Så det blir jag ju självklart ännu mer taggad att tävla för! Så på söndag ger vi gärnet.
För övrigt så köpte min bästa kompis mamma med sig några saker vi "beställt ifrån henne" ifrån Hööks och Färjestads idag, blev mer än nöjd med sakerna. Det kommer att komma ett nytt inlägg med vad jag köpt lite senare.


Vad tycker ni om bilden? Ni är dåliga på att kommentera någonting ur ett inlägg, prova det också, det går nog bra!

Lerig häst = glad häst, lerig häst = sur ryttare

Haha, ni lär ju förstå vad Blixen gjort... När vi skulle ta in dom körde dom fullt rejs i den asleriga hagen, jag kan säga såhär. Han bytte färg! Då blir man ju såhär glad: WOHO! nej, men jag hade tänkt att linda honom och göra honom fin och det känns inte så kul längre, ah, men nu ska jag ner och titta om han har torkat så jag kan rida, KRAM! :*

Äntligen hemma

Äntligen är jag hemma från skolan. Tisdagar är den jobbigaste dagen, blää. Men nu är det avklarad och snart åker jag till ridhuset och tränar med Leo. Jag kommer under Tisdag, onsdag och torsdag be mamma filma mig och Leo, för att se precis vad jag måste förbättra innan tävlingen på söndag. Så om vi fixar det med att ladda upp filmen på datorn kommer ni att få se mycket filmer de kommande tre dagarna.
Hinner inte ladda upp någon bild nu, så det får bli en gammal.




Tips

Igår la jag upp en sorts Bloppis, så jag tänkte fortsätta med det. Och tipsa er om att vi säljer en jättefin Dominus dressyrsadel. Jag har haft den i ca. 1år och gillar den skarpt. Nu passar den inte till Leo längre, så då säljer vi den. Jag tänker inte sälja den här på bloggen, jag tipsar bara om den ifall någon är intresserad.
Samma sak här, om du är intresserad eller har frågor om storlek osv, kommentera då.


Svar på kommentar:

Lizette om Frissan!:
jätte fin blogg och intressant! Undrar om ni gör designer? Kram :)

12 Mars, 22:30
Svar: Innan har jag gjort designer till ganska många, men eftersom att jag går i skolan har jag även läxor och sånt + att jag ska ta hand om hästen varje dag, så kan det vara skönt med lite frittid också. Så just nu gör jag inte, men jag ska höra med mamma om hon kan hjälpa mig skaffa kort och bankkonto så kanske jag såsmåningom kan börja sälja bloggdesigner för 30-50 kr? ;)

Frissan!

Ikväll gjorde Blixen ett besök hos Frisör-anna, haha! Nej, men ikväll passade jag på att frissera honom eftersom att han skulle vila. Klippte bara manen och sen toppade jag även svansen lite. Sen efter det var han så fin & söt så jag passade på att fota lillpysen lite. ♥
FÖRE:

EFTER:








my eyecandy! ♥

Veckans schema


Bilderna

Som jag lovade så ska ni få bilderna ifrån uteritten idag.  Vissa är redigerade på grund av att mamma var vrång och skulle ha våran digitala kamera som är rätt dålig.






Hoppas ni uppskattar bilderna även om dom inte var de bästa.. :-)

Du är så söt, min kära lilla ponny!

Ska snart bege mig ner till min lilla glädjespridare, kameran hänger på, så förvänta er lite bilder på världens sötaste! ♥ Har redan fixat maten så ska bara mocka & mysa med honom, alltså är en av höjdpunkterna kvar, hihi! Sen vill jag bara säga att ni blir bättre och bättre på att besöka och kommentera, sånt blir man jätteglad av!
Sen lovade jag ju att visa Blixens veckoplanering och här kommer planeringen för denna vecka:
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Dressyr
Fredag: Ridhus, konditionsträning
Lördag: uteritt/ängen
Söndag: Vila, Linnea tävlar! eller kanske ängen, iofs...


Superhärlig vårdag

Oj vad skönt det var ute idag! Det går bara inte att motstå att träna dressyr ute på åkern, med mamma som fotograf. Så ni kan vänta er några härliga bilder fram emot kvällen. Jag har precis tagit in Leo, jag kom hem ifrån skolan klockan halv fyra ungefär. Typiskt att när jag gick på vägen mot stallet med Leo kom M på sin hingst ridandes. Gissa vilken ponny som bockade när hans matte gick med honom? Leo såklart. Hihi, önskar att brorsan fotat den sekunden, men han hade ingen lust att följa med.
Nu ska jag äta, och efter det blir det ridning!!


Vad har ni för väder idag? ALLA SVARAR!!

Halv Bloppis?

Tänkte titta om någon av er läsare skulle vara intresserad av att köpa mitt jättefina Dressyr Classic träns? Jag säljer det då det bara hänger i garderoben. Har använt det vid hoppning 5 gånger, men idag hittade jag ett annat träns som vi fick med när vi köpte Leo, så då tankte jag kolla om det finns intresse för det.
Mitt träns som jag säljer är absolut inte slitet dock är en liten del av nosgrimman är avklippt för att inte en bit ska sticka ut från sidan. (Dålig förklaring)
Skulle det finnas något intresse, kommentera i första hand.

Såhär ser tränset ut:

Godmorgon!

Godmorgon bästa ni!
Idag är det skola som vanligt, snart ska mamma köra mig till bussen så jag har lite bråttom nu, hehe! Men iallafall idag slutar jag klockan 4 så då blir det vila för Blixen. Veckoschemat kommer upp lite senare under dagen. Så när jag kommer hem blir det att gå ner och pyssla med Blixen, kanske tar lite bilder? ;)
Baby you light up my world like nobody else! ♥

TACK

ni har blivit riktigt duktiga på att besöka och kommentera nu. Vi tar besöksrekord varje dag nu, även idag! :-) vi vill bara förvarna er om att ifall ni fortsätter att slå besöksrekord kanske en tävling med fina priser kan dyka upp här på bloggen! Och för att göra allt bättre för er läsare så ställer vi frågan till er: vad vill ni läsa eller se i film och bilder om här i bloggen? Kom ihåg att vi bloggar för er skull, så nu har ni chansen att få Powerponys mer intressant och roligt att läsa genom att enkelt kommentera detta eller annat inlägg :-)



Hur snyggt!?!


Jag vill verkligen ha ett Horseware-täcke. Dom är verkligen sjukt snygga, speciellt newmarket fleecetäckena! Vad tycker ni om dom, är det någon av er som har ett? :)

Nu är vi Skogsmulle-Anna-och-Blixen

skämt åtsido! Idag var det uteritt, ganska lång dessutom, haha! Nej, men jag kände mig bokstavligen som en skogsmulle idag. Mjukisbyxor, omatchat & utan nosgrimma! Jag kände mig inte vacker direkt! Men iallafall började vimed att rida upp i skogen och sedan red vi ut på skogsvägen och sedan grusvägen. Då red vi förbi fåren som dom alltid har varit rädda för, idag reagerade dom inte alls, nästan! Sen red vi ut på assfalten och sedan grusvägen igen. Det blir nog fina muskler på ponnysarna! Nej, men det är super när dom får gå på många olika underlag! ;)

Låsarfråga

Jag tänkte kolla om det finns någon som är intresserad av att få lite tips inom dressyren utav mig. Jag kommer då att tipsa om tillexempel utrustning, övningar och tavlingsförberedelser. Detta kommer att komma upp några gånger i veckan. Så om du skulle vilja lära dig liiite mer om dressyren kan jag kanske ge dig några bra tips att tänka på. Om du är intresserad men ändå inte kommenterar så blir det ju inget. Så skrivm du vill läsa om detta, det är enda chansen.

Träningshelg

Jag har ju som ni vet tränat hela helgen. Igår red jag ensam och det gick riktigt bra. Vi började med att träna på tempo, att jag ska få en perfekt arbetstrav, och en perfekt arbetsgalopp och att jag inte byter tempo hela tiden. Sen gick vi igenom några öppnor, skänkelvikningar och slutor i både trav och galopp. Det gick sådär, i traven "Dör han" mitt i slutan och det går inte riktigt att få fram honom. Men till det hittade Danne en jättebra övning som gjorde det mycket bättre. I galoppslutorna var han skötsam, men har tyckte att det var väldigt jobbigt.
Idag gick det lika bra, kanske bättre. Vi började på samma sätt men la till några skrittpiruetter som gick lysande! På slutet fick han något konstigt energianfall och blev jättepigg, så det blev lite svårt att konntrollera honom, men annars är jag riktigt nöjd!
Det känns jättebra att tävla nästa helg. Mjukstart med Lb:1 och La:1 på söndag! :-)
Mamma filmade när jag red idag, dock går inte filmen att ladda upp, så jag kände min skyldig att springa ut och fota Leo så ni får lite nya bilder iallafall!


Svaren från frågestunden

När/Varför började ni rida?
Anna: Jag började rida när jag var 7 år och det var därför min pappa och mina systrar red.
Astrid: Jag började rida när jag var ca. 6år. Det var för att min bästa kompis hade en ponny tillsammans med en annan tjej, därför började jag rida. Så då lånade jag en svart shettis som hette Isabella :-)

Första favorithästen?
Anna: Det var en ridskolehäst vid namn Tosca
Astrid: Det var nog min halvt egna shettis Isabella
Favoritgren inom ridning?
Anna: Hoppning såklart!
Astrid: Dressyr

När började ni rida?
Anna: När jag var 7.
Astrid: När jag var 6år

Varför började ni blogga tillsammans?
Jag vet inte riktigt, vi trodde att vi skulle passa att blogga tillsammans, mest det!

Hur gamla är ni?
Vi båda är födda år 1998, alltså är vi 13.

Vad är det bästa med att blogga?
Anna: Alla snälla komentarer.
Astrid: Det är kul att blogga för någon. Jag hade inte alls velat blogga så mycket som idag om inte ni läsare fanns!

Var i Sverige bor ni?
Anna: Jag bor i Västerås
Astrid: Jag bor i Dalarna

Vad är det bästa med ridningen?
Anna: Att få samspela med ett så stort djur.
Astrid: Säger som Anna. Att få samspela med ett så stort djur, och att följa utvecklingen och att förbättras.

Vad är det för ras på era ponnysar?
Blixen är korsning mellan arab & welsh
Leo är en Welsh Cob

Favorit färg på ponny/häst?
Anna: svart med vita tecken
Astrid: Jag gillar fuxar med bläs.

Favorit ridklädes märke?
Anna: HV Polo & Kingsland
Astrid: Pikeur

Mål med bloggen?
Att bli hur stora som helst och få .se ;)

Mål med ridningen?
Anna: Att komma så långt som möjligt
Astrid: Att komma så långt som möjligt, och att efter Leo börja tävla stor häst.

Tävlar ni något? Isf vilka klasser?
Anna: Inte just nu, men till våren ska jag och Blixen debutera LC/LC
Astrid: Jag tävlar La till FEI just nu.

Är ni duktiga i skolan?
Anna: Nej, det kan jag inte påstå!
Astrid: Nja, beror på vilket ämne. I So har jag typ D, och i matte mellan B och A :-)

Favoritämne?
Anna: Rast?, haha!
Astrid: Jag gillar gymnastik.

Favoritblogg?
Anna: Vet inte, många...
Astrid: Fokis eller Dressyrmupparna gillar jag

Vad skulle ni göra om ni vann en miljon?
Anna: Jag vet inte, troligtvis bygga ridhus och om det vart över då skulle jag köpa en fett snygg hästbuss!
Astrid: Som Anna skrev!

Något speciellt ni vill göra innan ni dör?
Anna: Det skulle vara coolt att få rida ett SM eller kanske typ GP-ponnyn!
Astrid: Vinna OS :-D Haha, nej men komma så långt som möjligt, jag skulle vilja rida en Grand Prix.

Hur länge har ni ridigt?

Anna: 6,5 år ungefär
Astrid: I ca. 7år

Vart började du rida på ridskola för första gången Anna?
Salaortens ryttarförening, (Sorf)

Vad är Blixen för ras?
Står högre upp

Hur gamla är båda hästarna ?
Blixen är 9, blir 10 iår.
Leo är 8 år iår

Hur gamla är ni?
Står högre upp

Vilken är din favorit färg Anna?
Marinblå & brun

Vilken är din favorit färg Astrid?
Jag gillar fuxar med bläs.

Vem var din första ponny Anna ?
Min första egna som jag red var en liten borkfärgad b-ponny vid namn Cliff, världens sötaste & snällaste. Kan göra ett inlägg lite senare om honom.


Hur många tävlingar har du ridit ungefär Astrid?
Oj, svår fråga. En hel del. Jag började att hoppa några tävlingar på en klubbhäst. Den red jag bla. ponnyallsvenskan på. Sen efter det är jag inne på mitt tredje år i dressyren. Så jag vet inte.

Hur länge red du på ridskolan innnan du skaffa egen häst?. till anna denna fråga!
1,5 år tror jag

Hur gamla var ni när ni fick er första häst?
Anna: Jag var nog 8 - 9
Astrid: Jag tror jag var 10år

Hur skulle din dröm kille se ut?? Till båda.
Hahah, vet inte, brukar inte tänka på sånt, kanske blond med blåa ögon
Ingen aning, bryr mig inte om sånna nu :D

Vem var din första kille, anna ?
Aldrig haft något seriöst förhållande, bara på dagis ;P

Favoritfärg på häst?
Står högre upp


Hur gammal är Leo?
Leo är 8 år gammal iår, alltså född år 2004

Högsta du hoppat?
Anna: Jag har hoppat 110
Astrid: Jag har också hoppat 1.10 på klubbhästen Rabalder som jag även tävlade ponnyallsvenskan på.


Varför började du och Anna blogga?
Detta står också högre upp. Vi tyckte att vi var lika, och passade bra tillsammans!

Bästa egenskapen med Leo?
Oj! Leo är väldigt arbetsvillig och speciell. Han har mycket egna idéer, som inte jag alltid uppskattar ;) Eh, han är väldigt känslig, så jag vet inte riktigt, det är så mycket som är bra hos honom.


Är det två som blogg här på denna bloggen?
Ja det är det, en som heter Astrid & en som heter Anna

Vad är dit/era mål med din häst/ar?
Anna: Jag vet inte riktigt, nu är det att ha kul under ponnytiden!

Tävlar du/ni? Vilka/en gren/ar? Hur mycket har du/ni tävlat sen ni/du köpte din häst?
Anna: Har inte haft Blixen så länge, men nu till våren ska vi debutera LC/LC

Hur länge har du/ni haft era hästar?
Anna: Jag har haft Blixen ungefär 5 månader

Hur gammal/gamla är era/din häst/ar?
Blixen är 9 & River 8, dom blir 10 & 9 detta år, men har ej fyllt ;)
Vad kul att vi fick så många frågor, nu vet ni troligtvis lite mer om oss!




Dagens ridpass på Blixen & River

Idag åkte vi till ridhuset. I början red jag igång Blixen och försökte få honom mjuk och fin + att jag ville att han inte skulle springa ifrån mig. Sen körde jag samma sak i traven och galoppen. Sen körde jag lite skänkelvikningar. Sen började vi hoppa igång lite och jag började hoppa Blixen, men River vart lite stark för Lelle så då fick jag ta över och hoppa honom. Han var allt annat en seg och ostark. Nej, men han var überpigg och sparkade backut i varje galoppfattning bara för att han tyckte det var superkul. Hoppade lite övningar som verkligen var bra för honom. Jag säger det, jag har aldrig suttit på en ponny som visar så mycket kärlek till att hoppa. Han är så söt!! :) ♥ Åhh, är jättenöjd!
Ni får inte mobba min ridning på filmen, han var pigg och stark och sen hoppade jag honom senast i Augusti.
Det skulle vara superkul att tävla denna lilla sötnos lite, han skulle ju vinna på tiden i omhoppningar iallafall! ;)

Dålig uppdateting

Jag får be om ursäkt för att det blivit snålt med bloggning från min sida idag. Jag har som ni säkert redan vet varit på dressyrträning sedan klockan 15, kom sedan hem vid ca. 20.30. Därefter åt vi mat och tittat lite på melodifestivalen. Så nu ska jag försöka att somna, och imorgon åker vi klockan 07.00. Leo sover kvar vid klubben inatt, så slipper vi köra honom så tidigt. Imorgon kommer mamma att filma, och då ska ni även få veta hur det gått under båda dagarna. Jag kan iallafall avslöja att det gick skitbra, och att jag lånar min tränare Nans equipe sadel :-) Kan avsluta med att säga att jag verkligen hoppas att Loreen vinner ikväll, för hon äger!

I say jump, you say how high?

Jag vet inte ärligt hur ful min hoppsits är på andra bilden, men, men...
Ikväll blir det att åka till ridhus och hoppa, pappa kanske kan filma, hihi! Åhh, det känns som att det var år sen jag hoppade bara för att det inte vart hoppträning denna vecka. Så ikväll blir det kanske att hoppa någon rolig övning, ni får gärna komma med tips! Vi kör nog på marinblått idag, han passar sjukt bra i det! :) Kram!

åhh!

Jag hatar verkligen mina ridstövlar, dom tjorvar sig där nere + att dom är väldigt korta + att dragkedjan åker ner varje gång jag använder dom. Funderar på att spara till ett par Mountain Horse Venice High Rider eller ett par Bocaj. Nu är frågan, har någon av er dessa? Eller vilka tycker ni är snyggast? :)

FRÅGESTUND


Fråga så svarar vi, sista chansen att fråga är 11 Mars 2011 klockan 10.00
Kom till frågestunden HÄR

Morgonuppdatering

Har varit vaken sedan 07.00. Då möblerade jag om på mitt rum, och åt frukost. Nu tog jag en paus ifrån transportstänandet och packandet inför ikväll. Mamma har lovat att filma lite när jag tränar, så den ska ni få se sen. Kanske tar några kort senare, om jag får tid. Ska frisera ponnyn innan vi åker också, det var ett tag sedan!


Hissar!

Måste verkligen ta och hissa lite saker just nu, sånt som jag tycker ni borde köpa om ni är ute efter den prylen. Skriver en liten text om varje sak också.

Tekna Framskydd

Dessa är mina finskydd, bara för att dom är så himla snygga och bra. Dom går loss för 455 kr och finns att köpa HÄR.

Strasspannband

Eftersom att riktiga swarowskipannband går loss för ungefär 900kr så kan man istället köpa detta lite billigare alternativ. Jag tycker faktiskt att det är riktigt snyggt, visst, swarowskipannbanden är lite snyggare, men dessa är också snygga! Finns HÄR för 199 kr.

Showmaster ridtäcke

Köpte det för inte alls länge sedan, men det är snyggt, stilrent & bra! Har haft ett till innan till lillCliffen och jag ser inget dåligt med dom. Ett tips! Går loss för 299 kr HÄR


Charles owen Wellington

Det är nog världens skönaste hjälm någonsin. Jag kan nästan inte rida utan min. Ser inget dåligt med den, jag köpte min på en rabattdag men jag tror domkostar 2500 kr utan bling 2900 med Bling, finns iallafall HÄR.

 


Måste säga förlåt!

Gud, förlåt för min dåliga uppdatering, kan berätta för er att det inte direkt har varit lätt att blogga. Internet har vart av typ hela kvällen/eftermiddagen, fick igång det nyss. + att min mobil har haft slut på pengar så då kunde jag inte blogga därifrån vilket är väldigt surt. Men nu under kvällen kommer uppdateringen vara på topp, likaså imorgon! Det är så himla kul att ni har börjat kommentera och följa! Superkul, fortsätt i samma stil! :)

HJÄLP

Jag ska faktiskt beställa hem lite saker ifrån Hööks idag. Bland annat ett par vita ridbyxor. Dom har ett erbjudande just nu, om man handlar för 500 kronor får man 100 kronor rabatt. Mina ridbyxor kostar 499, så jag måste köpa någonting mer, undra vad. Någon som har någon idé på något bra att ha, men inte allt för dyrt?
Tacksam för ALLA svar!


Hahahahha, titta inte på min min!

Gina Tricot Grand Prix

Nu finns äntligen kollektionen ute på internet så nu kan även dom som inte besökte Borås shoppa dessa ursnygga saker! Själv älskar jag mest långärmade pikén.




Helgens Schema

I helngen är det återigen träning för "Danne". Gissa om jag längtat, det var väldigt länge sedan sist då han varit sjuk. Men nu är det iallafall meningen att han ska komma. Leo vilar idag, då blir det krut imorgon. För en som inte kunde lista ut det så är "Danne" en dressyrtränare.
På lördag rider jag klockan 16.30 och på söndag rider jag tillsammans med en annan klockan 08.30. Förmodligen lyckas jag övertala mamma om att filma.
Föresten så pratade jag med Anna. Hon har lite problem med internet på både datorn och mobilen, så kanske lite dålig uppdatering ifrån henne.


FRÅGESTUND!


Fråga så svarar vi, sista chansen att fråga är 11 Mars 2011 klockan 10.00

Hiss till JW Bälten

Satt och tittade lite på internet och hittade dessa underbara bälten ifrån JW. Dock kanske det borde finnas i svart också? Jag brukar inte gilla deras plagg, men detta tyckte jag var skitsnyggt! Så om det blir hoppekipage av mig och Leo är detta ett måste i min inköpslista.


Vad tycker ni om JW?

att blogga!

Jag bloggar inte för att jag har blivit tvingad, utan för att jag har valt det. Det verkade vara roligt att få skriva av sig då och då och att visa världen lite vem jag är. Nu ångrar jag inte en sekund att jag började blogga, det är verkligen superkul och visst, man har funderat på att sluta, men jag tror inte jag skulle kunna, bara för att det peppar en att ha en blogg. Man får fina komentarer, snälla mail av folk som gillar ens blogg! Det är det som gör att jag bloggar, en liten komentar som tar 1 minut att skriva kan betyda såhäääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär mycket för mig. Så tänk på det, 1 minut av ditt liv kan du lägga ner på att komentera och vips har du kanske gjort någons dag! ♥

Träningshelg

Jag är sjukt taggad till helgens "träningsmeeting" för Dan Aspgren (Danne). Jag har bara ett litet problem. Undrar vilken sadel jag ska ha? Har ingen lust alls att träna dressyr för en A tränare som tränar de Kungliga Hovhästarna i en hoppsadel? Nan sa att jag kunde låna hennes Equipe Bocelli (! :D), eller en sadel ifrån ridklubben. Hoppas på Bocellin! Det borde ha blivit en väldig skillnad sen tidigare, då det var ett tag sedan. Han var sjuk förra inplanerade gången..

Idag är det vilodag för både mig och Leo, så jag kommer hem klockan 13.00, då ska jag blogga massor!


En vanlig stalloutfit för mig

Detta är nog min vanligaste outfit, jag älskar den och den är riktigt skön att ha nu när det är lite kallare ute!
Ridbyxor: Horselife
Ridskor: Mountain Horse
Strumpor: Kingsland
Mössa: Kingsland
Jacka: Mountain Horse

Hoppträningen

Ni som redan läst idag vet redan att jag var på min 5 hoppträning idag. Det gick riktigt bra.
Jag började med att rida fram honom ta några varv i räsergalopp till halt och ny räsergalopp, haha en jättebra övning om hästen inte riktigt lyssnar på hjälperna. Efter det var det meningen att min tränare skulle rida, men jag fortsatte att rida, och det ångrar jag absolut inte. Han hoppade hur som helst, jätteduktig. Vi hoppade en bana två gånger, med tre oxrar på 70 - 80 cm höga och normalt långa, det har vi aldrig gjort förut! Gissa om jag är nöjd idag!


Dagens ridpass 8 Mars

Idag vart det ytterligare ett dressyrpass,(red ju dressyr igår också). Ville jobba lite med min sits + att få honom rund och fin. Först tänkte jag rida med snodd så jag kunde fokusera på min sits men när jag satte på den funkade ingenting, Blixen tyckte inte alls om den, haha. Han gjorde inte som dom flesta(sänker nacken) utan han började vifta på nacken, naww, söten! Så då fick jag ta bort den, då tränade jag lite på min sits också fast då fick jag ju tänka lite på hans form också. Sen galopperade vi lite granna och efter det fick han igång traven lite mer, han vart riktigt rund och fin dessutom. Pärlan min! Sen satte jag mig ner och tränade skänkelvikning. Det var allt, här får ni dagens outfit:
Träns: ihopplock (Hööks & Chetak)
Schabrak: Sjöhagen wear
Benskydd: Eskadron
Sadel: Ideal

Leos vardag

Tänkte lite snabbt visa er hur Leos vardag ser ut. Jag skriver inte in ridningen någonstans här, den klämmer jag in där det passar.

07.30 : Morgonfodring 0.5kg krafft pluss och 1kg hö
08.00 : Utsläpp + 1kg hö
11.00 : Lunchö 1kg
15.00 : Insläpp 0.5kg havre 1kg hö
20.00 : Kvällsfodring 0.5kg havre 1.5kg hö

När jag ridit tilläggs ytterligare 0.5kg havre till nästa fodring eller på en gång om jag rider på eftermiddagen så han får stanna inne efter ridningen.


8 Mars

Idag är det 8 Mars, ingen speciell dag igentligen. Jag tänkte tala om för er vad jag och Leo pysslar med under denna härligt iskalla Torsdag.

15.00 : Pappa tar in Leo och Leo får mat
17.30 : Jag ger Leo lite extra havre
18.45 : Åker till ridhuset och hopptränar
20.00 : Kvällsmat

Som ni redan har läst så ska vi hoppträna idag igen. Vi är verkligen på gång med hoppningen nu, så jag är väldigt taggad och förväntansfull. Jag hoppas verkligen att det går lika bra så de senaste 3 eller 4 gångerna!
Ni får reda på efteråt hur det gått!


Har under tiden här på bloggen märkt att på alla bilder ifrån denna tävling har jag väldigt långa tyglar :-S Men det är någonting som jag jobbat stenhårt med, så det är borta nu!

Hissar Equipe

Letar du efter en fantastisk dressyrsadel, som passar perfekt till den mer musklade hästen? Då rekommenderar jag Equipes sadlar. Dom tillverkas för hand i Italien och är minst sagt välgjorda och passar till den lite mer kräsne ryttaren som satsar långt. Min personliga favorit är Equipe Bocelli, man kommer väldigt nära hästen och iallafall Leo och tre andra hästar jag vet om älskar att arbeta med denna sadel. Det är absolut inte den billigaste sadeln, tvärt om, Kanske är det den dyraste du kan hitta? Denna extremt sköna sadel går på 35000 kronor.

Jag ♥ HV Polo

Jag vill verkligen ha ett HV Polo schabrak, dom är så sjukt snygga och stilrena även fast det är mycket detaljer. Mitt nästa schabrakköp ska bli ett  HV Polo! :)

Hur en dag för Blixen ser ut

Många brukar ju göra ett inlägg med hur en dag för just den personen ser ut, men detta är ju en hästblogg så varför inte hur en dag för Blixen ser ut? :)
06.10 - morgonfodring
07.30 - utsläpp
12.00-13.00 - Lunchfodring
16.00 - 17.00 - Insläpp + intagsmat
17.00 - 20.00 - ridning ( vi rider inte 3 timmar, men någon gång mellan 5 & 8)
21.30 - kvällsmat

Nyckeln till framgång

Jag tror faktiskt att mycket av det man gör på marken med hästen påverkar ridningen. Myser man mycket med hästen eller kanske promenerar med den så blir det mer och mer tillgiven till en. Man får som ett band mellan hästen och ryttaren. När jag inte hade haft Blixen så länge så var inte ridningen så bra, han litade nog inte lika mycket på mig då, jag kanske inte la ner lika mycket tid på mys. Nu sen vi har flyttat ut på gård kan jag gå ner till honom oftare och i ridningen går det mycket bättre, han litar mycket mer på mig nu. Det är ganska häftigt att en sån liten sak kan göra väldigt mycket.
23 september, dagen du blev min, min dröm gick i uppfyllelse ♥

Ridsport på tv?

Läste för ett tag sedan att en tv - firma har planer på att lansera en tvkanal som enbart sänder ridsport. Kanalen skulle tyvärr skulle jag vilja säga, ingå i ett kanalpaket som man måste köpa. 12 till 18 timmar om dygnet med bara ridsport, vilken dröm! Dock skall det inte bara sändas ifrån världscupen, utan allt ifrån "my Little pony" till WM kommer att sändas. Jag tycker att detta är ytterligare ett stort steg inom ridsporten då massor utav reklam kommer att spridas bland alla soffpotatisar, haha. Dock är ingenting bestämt ännu. Vad tycker ni om detta?

Dagens dressyrpass på Blixen + dagens outfit

Idag så red jag dressyr på Blixen på gårdsplanen. Hade dressyrsadeln så då kunde jag fokusera på honom istället för på min sits. Tränade på att han skulle vara mjuk och lyssna bra för skänkeln. Först så försökte jag få honom mjuk i skritten och sedan rullade jag på med samma sak i traven. Jobbade i en låg form och han trampade under sig riktigt bra då. Sen plockade jag upp honom lite och satte mig ner i traven och då började jag flytta för skänkeln så att jag red in som i mitten av volten och red rakt upp och flyttade honom åt vänster och sedan höger o.s.v. Tillslut behövde jag inte visa så mycket, då förstod han bra vilket var skönt. Sen travade jag bara av i låg form och han var riktigt mjuk då och sänkte sig superfint! :D Nu ska jag visa mina paintskillz på övningen på volten.
Kan förklara lite mer detaljerat nu, man rider upp vart man vill egentligen och i mitten av volten gör man halt, sedan börjar man trava och flyttar ut hästen i skänkelvikning. Det kan vara lite svårt i början att få hästen direkt från halt till skänkelvikning i trav, men när den väl klarar det lyssnar den super på skänklarna. Det är en evighetsövning. :)
Dagens outfit:

Lite dålig bild men...
Schabrak: Hööks
Lindor: Globus
Träns: Claridge Hause
Sadel: Santa Cruz
Skrittäcke: Showmaster

Allting klart, nu kör vi!

Nu är allting färdigkodat och nya designen är uppe, hoppas detta gör så att ni läser bloggen oftare. Ser ni den inte klicka F5. Ni får gärna komentera vad ni tycker om den, KRAM!
/Powerponys -  Anna & Astrid

Ny start!

Vi hade tänkt börja om helt på denna blogg. Vi har tagit bort alla gamla inlägg och nu ska vi bara lägga upp välskrivna inlägg, inte bara "åker till skolan nu, hejdå" utan åsiktsinlägg, dagens ridpass, dagens ridoutfit, hiss&diss och veckans blogg m.m. Hoppas att ni uppskattar detta och att det gör att ni gillar bloggen ännu mer, för nu ska vi satsa på just denna blogg! LET'S GO!

Allting är under uppbyggnad, header, bloggdesign och annat skoj ska fixas, därför kan det se lite kaos ut när just DU tittar in, men snart är allt klart!

/Powerponys - Anna & Astrid


RSS 2.0