Shopping

Är i Stockholm nu, vi shoppar och har varit på Gröna Lund :-) Imorgon drar vi på tre olika ridsportbutiker, o på vägen hem fanns fyra olika! Här ska verkligen shoppas :-D Hinner inte uppdatera er så mycket, men ni ska iaf få veta vad jag köpt sen :-D // Astrid


Svar på kommentar:

 
svar: Alltså nej det tror jag inte faktiskt. Anledningen till att jag inte rider Blix så mycket med den och inte känner mig i krav av en sån är den att han har såpass lätt att gå i en bra form. När jag rider med remontnosgrimman så blir han bara så överdriven och går i form såfort jag tar i tyglarna och det gillar inte jag så mycket då jag vill arbeta till att få honom fin. Jag är inte en sån person som vill få allt gratis! ;) Så i princip blir det som att sätta på han snodd eller graman för mig, haha xD Jag är kanske lite dålig att förklara, men hoppas ni förstår! :D
 
Det finns mycket bra med den nosgrimman så jag tycker den är värd att prova, endel hästar kanske älskar den, endel kanske inte gillar den alls! ;) 

Gårdagens dressyrpass!

Igår red jag ett ordentligt dressyrpass på Blixen för min syster Linnea. Hade tillochmed dressyrsadeln. 
 
Började med att skritta fram honom några minuter. Därefter kortade jag tyglarna och jobbade mycket i skritten. Gjorde ställningar, red serpentiner, volter och gjorde även lite slutor. Slutor var ju svårare än man tror? Jag tänke bara att det var att flytta in rumpan mot mitten men självklart så tyckte Blix det var väldigt jobbigt och svårt så det blev ett ortroligt kämpande.
 
Sen tog jag fram honom i trav och jobbade med att han skulle arbeta med ryggen dvs. att jag red i låg form. Han har blivit ruskigt duktig på det nu så det är väldigt lätt och bra! Red mycket lösgörande även här och tränade lite på att ställa inåt i vänster varv samtidigt som jag är på med ytterskänkel så han inte flyttar ut bogen. I höger varv skulle jag ställa utåt och leda med innertygeln. Tillslut satt detdär och då kunde jag jobba med det under ridpasset.
 
Sen tog vi galopp och jobbade på att han skulle få power i galoppen och nästan explodera i galoppfattningarna så han verkligen går framåt och jobbar med bakbenen. Det gick väl helt okej. I början blev fattningarna inge bra, han reagerade antingen för mycket eller för lite. 
 
Sen på slutet körde jag bara egenom lite förlängd steglängd och gjorde även lite skänkelvikningar.
 
Somsagt kommer det fler bilder om ni vill ha, ska bara välja ut och redigera några av alla 450 bilder, taggad chey!!

Blixens remontnosträns...

...har typ blivit för mjukt vid nosgrimman så den som böjer sig och åker för långt ner även om jag spänner upp den. Jag har köpt en för ett tag sedan till River, men River har ju bighead så den kan inte lilla Blix ha.
Sen fick jag ju med tränset med Blix så det kan ju vara slitet, men det är ändå tråkigt då jag tycker det är jättefint! 
 
Så ett av mina nästa inköp måste bli en remontnosgrimma. En vanlig hederlig frå typ Hööks eller Glada hästen. Sen känner jag heller inte att det är ett måste att ha det på honom då han ändå har lätt att gå i form, men han är söööt i det! :)
Blixis fina träns! :(
 

vill ni se mer?

Blixen skötte sig verkligen kanon idag. Jag red dressyr på ängen och Linnea fotade. Kommentera om ni vill se mer! :D
//Anna

:-(

Det blev ingen bild på Leo, funkade inte att ladda upp o det går inte att redigera inlägg från mobilen :-P


Semester

Nu är vi på väg till Stockholm på semester, så uppdateringen kommer inte att vara bäst, men lite uppdatering får ni :-) Bussar på en bild på Leo i Torsby!


Smakprov


Världens bästa bloggläsare!

Vill bara säga förlåt för att jag inte svarar så bra på era kommentarer. Ska verkligen försöka bli bättre. inte försöka. bli.

Tycker själv inte att svars-alternativet är så bra då endel inte kommenterar "signerat" och då kommer det inte fram till den personen. Sen kanske endel har devote och då får ju kanske inte den personen tbx svaret. Så nu ska jag svara på alla kommentarer och gå in på alla era bloggar! :D

Ni får inte sluta kommentera för det för det är ni så grymma på! :D

//Anna

Spån!

Både Blixen och River står på spån och jag tycker att det är det bästa. Har både mockat i halm och torv och jag tycker det var betydligt svårare. Halm fastnade allt bara i och torv såg man inte skiten i. Dessutom tycker jag det är lätt att hålla rent med spån. Dock har mamma och pappa pratat om att byta över till torv, men såfort dom pratar om det argumenterar jag emot haha! 
 
Har förresten även hört att det finns typ pellets, torvmix och tidningspapper hästarna kan stå på, men det är nog inget som våra hästar kommer få stå på.
Håller ni med mig? Vad står era hästar på? 

Bild lånad från Dressyrmupparna.se :)
 

Otroligt lyckad helg

Shit vad kul helg! Startade med lb på 68% vinst och la på typ 67% 2 à plats på lördag. Idag startade jag regional la och vann på 69% och så debuterade jag lap1 och vann på 65%!! :-) allt detta helt utan bjudning! Snart är vi kavalade till nationellt, se upp i inomhussesången på alla nationella tävlingar nu ;-) // Astrid


Vi kör en till!

Kommentera era bloggar så länkar jag dom 5 bästa och skriver vad jag tycker om dom, inget att missa! Sure? ;)

Världens skönaste sadel!

Alltså, tyck inte jag är konstig nu, men jag ÄLSKAR hårda sadlar. Rivers hoppsadel är favoriten av alla. Världens skönaste sadel helt klart. Ska Blixen någongång få ny sadel ska det bli en sån! Det är en flatbacksadel från Henri de Rivel, dock vet jag inte vilken modell, men otroligt skön är den!
 
Kärlek till denna sadel! (L)

Haha, sööt!

Haha, titta vilken gammal och söt film jag hittade på River. Jag hade tydligen gjort den för ett tag sen. Det var nog då som jag gjorde filmer varje dag typ, HAHA xD
 

I chocktillstånd!

Alltså Hööks nya vinter/höstkollektion är verkligen den dom lyckats mest med under alla år. Har suttit och spanat in lite av deras saker nu och jag vill verkligen ha för mycket, huuuuh :( Sen är jag pank just nu vilket inte är så bra, men får hoppas att jag kanske kan vara lite söt framför mamma eller pappa, haha xd Det brukar inte hjälpa, menmen...
 
Tittaa vad snyyyyygggtt! 
 
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden

Vinnaren av dagens blogg blev...

....
http://polkaponnyn.blogg.se/
http://polkaponnyn.blogg.se/
http://polkaponnyn.blogg.se/
http://polkaponnyn.blogg.se/
 
Kika in på denna söta blogg och släng in en liten kommentar så blir hon nog säkert superglad! :D
 
Det verkar som att ni gillar länktävlingar så det är nog något vi fortsätter med i framtiden! 
 
Slänger in en liten bild på Astrid och Leo som var så grymma idag och vann LB:1 och kom tvåa i LA:1, stort grattis till dej Astrid!! <3
 
 
 

Bra start

I lb:1 vann vi på 68%, och i la:1 blev vi tvåa på 69% :-) Leo har varit väldigt spänd men det släpper mer och mer! Imorgon rider vi la:1 och lap:1 och då satsar vi på blågult i la:1 och så bra som möjligt i lap:1 då vi debuterar :-)


Vinnaren av Eskadron schabraket blev...

...*trumvirvel* ... http://szanelkatjej.blogg.se/
 
Grattis! Du får skicka ett mejl till [email protected] med ditt namn, din adress, vilken färg och storlek på schabraket samt om det ska vara hopp eller dressyrmodell! 
 
Så stort grattis till dej som bloggar på http://szanelkatjej.blogg.se/! :)
 
Vi vill även säga stort tack till Ale ridsport som gav oss denna chans, TACK! 
 
 
 

Dressyr

Sitter i Torsby och tittar på dressyr, snart ska jag börja knoppa Leo! Uppdaterar ett om hur det gick sen :-) // astrid


Idag!

Idag ska Blixen ridas ut hade jag tänkt. Sen ska jag även spela in utmaningarna. Dom jag vågar det vill säga, så om ni vill att jag gör mer är det bara att kommentera detta inlägget.
 
Sen ska jag väl skriva ihop lite åsiktsinlägg eftersom det verkar som ni gillar det mest av allt! ;)

Läsarfråga

Vad tycker ni läsare om att läsa?
Vi har skrivit flera liknande inlägg, och fått max 2 svar, nu vill vi att ALLA svarar. Snälla!
Vad vill ni läsa om?
 

Yey!

Har äntligen fått en till dator. Min syster fick en ny för ett tag sedan så nu har jag fått hennes mini-PC. Håller på att sätta in photoshop och filmprogram och sånt där. Fick nyss tips om ett nytt filmprogram som jag ska prova istället för Movie-maker. Tycker movie-maker är lite tråkigt just nu! 
 
Så förvåna er inte om jag slänger ut lite filmer då och då ;)
 
Därför har min uppdatering inte varit så bra nu på morgonen, bara så att ni inte tror jag glömt er, för det har jag verkligen inte gjort!
Finns det något program jag borde skaffa? 

Nu har dom första anlänt

Nu har dom första fälttävlanshästarna anlänt till Greenwish park (OS). Nu är det bara att vänta tills det hela drar igång, med ridsporten alltså! :-)
 
 

Snart drar vi

Snart drar vi till Torsby på meeting! ;-) Jag kommer att uppdatera ett via mobilen rätt mycket under helgen :-) // Astrid


Hovskägg!

Nu håller jag på att beta av era bloggtips och ett var min åsikt om hovskägg!

Jag tycker som dom flesta att det är absolut snyggast när hovskägget är kort, välklippt och vårdat dvs. Sen beror det ju på vilken häst också. Jag menar hur snygg skulle en tinker vara med rakat hovskägg? kanske fin, men finare med mycket hovskägg. Jag brukar försöka hålla Blixens hovskägg kort då han är lite av det "nättare" typen. 
 
Så för att sammanfatta allt detta, jag gillar klippt hovskägg på "nätta" hästar och långt hovskägg på "maffiga" hästar. Dock har River klippt hovskägg men han är ändå sportmodellen av welsh cob.
 
 

Hiss / Diss?

Antingen älskar man dom, eller så hatar man dom. Jag hatar dom. Jag tycker att det är för mycket med den ljusa färgen längs stöveln, om den hade vart mörkgrå kanske det hade varit snyggare med, usch! :-S
 
Vad tycker ni?
 

utmaningar!

Det var en läsare som ville att vi skulle göra utmaningar. Det skulle kanske vara kul, dock vet jag inte riktigt om jag vågar ta mig ann alla, haha! Tänk så får man jätteläskiga lixom, men aja! Ni får väl skriva några utmaningar här under så kanske jag kan göra några av dom om dom inte är allt för farliga. Är inte helt säker på om jag gör dom, det återstår att se, men! Skriv lite utmaningar här så kanske jag gör dom! :)
 
 

Lite tips!

Idag ska jag göra Blixen riktigt fin. Han ska duschas sen ska jag ta bort all kåda han har på hela halsen. Tänkte tipsa lite om bra hästschampoo och hur man får bort kåda. 
 
Ta bort kådan med:
Jag använder mig av vanligt smör som jag kletar på. Allt som är fett funkar. Har hört att man även kan ta olja. Iallafall så smetar man på smöret, låter det smälta lite och så. Sen tar man en blöt handduk och torkar bort allt. Därefter kan man gnugga lite på kådan om det är mycket. Sen är det klart!
Det kan vara så att man måste göra detta mer än en gång. Efter man haft på det blir pälsen väldigt fet och äcklig så ett tips är att duscha dom efter.
 
Schampoo:
Jag använder mig av ett schampoo som heter Superpoo(översätt namnet om du vill ha ett gott skratt). Det är typ ett lila schampoo som är jättebra. Det gör pälsen jättelen, jätteblank och dessutom luktar det ganska gott. Dock är det viktigt att man sköljer ur pälsen ordentligt(som med alla andra schampon.) 
Det funkar även bra att göra rent man och svans med.
 
        Har någon av er andra tips att ta bort kåda på får ni gärna tipsa mig! :)
 
 
 
 
 

Fint på OS

Stort lycka till till alla svenska OS-stjärnor!
 
 

Leo damp

Leo är lite lustig. När det blir för mycket knott och mygg för honom så börjar han springa som en galning i hagen och bocka och pipa och sparka, tills man kommer och tar in honom ;-)
Igår fick han ett sånt "anfall", jag har bilder från en annan gång som han dampade, dom har ni redan sett men iaf :-)
 
Brukar era hästar göra så?
 

Glad och taggad

Idag fick jag min Iphone, så snart kommer uppdateringen att vara på topp! :-D
Imorgon klockan två ungefär åker vi till torsby på Meeting till söndag, så jag kommer att uppdatera er litegrann via mobilen och några tidsinställda.
Idag ska Leo vila sig i form till helgen, jag är sjukt taggad!!
 
Någon mer som ska till Torsby i helgen? :-)
 

Dagens blogg!

Vi kör igång en dagens blogg, det är bara att du skriver "jag är med"! :)

Blixen måndag, tisdag & onsdag

Måndag: Blixen vilade!
 
Tisdag: Vi tog en uteritt i blåsten, Blixen var pigg. Sen på vägen hem såg han några hästar som sprang, då ville väl  Blix joina och då låg jag på backen. Så kan det gå!
 
Onsdag(idag): Idag tog vi ett myspass åp gräset. Barbacka i strumpor. Flumred nästan bara, filmade lite samtidigt så ska försöka få upp filmen snart. Dvs. imorgon! 
 
 
Såhär snygg och kådig vad Blixen på halsen idag när jag tog in honom...

Nu kör vi igång på riktigt!

Nu tänkte vi verkligen ta tag i bloggen! Det ska inte vara mindre än 5 inlägg per dag, statestiken ska upp till toppen. Ni får inte glömma att besöka och inte minst kommentera. Då blir vi ruskigt glada! Så nu kör vi igång på riktigt och hoppas ni vill följa med, goo!
Nu vill vi att ni bombar oss med massa bloggideer, nästan allt ni skriver gör vi! Så kom igen nuuuuuu!
 
 

Svar på frågestunden

Det var bara två stycken som hade några frågor, men tack till er! :-)
 
Michelle Inerud www.mshastarna.blogg.se

Hur länge har du haft Leo?
Jag har haft Leo i lite mer än två år.
Visst bygger ni stall på gården? Hur går det?
Det var tänkt, men nu kom ponny två "in i mitt liv" och jag kommer förmodligen att ha båda hästarna hos min tränare för bättre möjlighet att rida i vinter då det finns ridhus :-) Så för tillfället ligger stallbygget på hyllan :-)
Hur är Leo att rida?
Leo är jätterolig att rida. Så länge inte jag spänner mig har han den bästa motorn som finns. Jag använder så otroligt mycket kraft från sina bakben, använder ryggen rätt, och då hamnar även formen rätt.
Vårt stora broblem är på tävling. Då spänner jag mig, utan att riktigt känna av det, och då spänner Leo sig. Det gör att han inte får lika bra bjudning som hemma. Men på framridningen är han trippelt så fin som hemma :-)

Så Leo är fantastiskt rolig att rida, men oerhört mycket motor, och en fantastisk arbetsvilja.


 

Vad är målet detta år med Leo?
Målet var att tävla nationellt och SM, men på grund av mig, som spänner mig (Läs frågan ovan) så får han ingen bjudning och vi har inte kunnat kvala. Jag är väldigt besviken på mig själv..
Men jag och min tränare jobbar med detta.
Ska du tävla Leo hoppning i år?
Det har inte jag några planer på, men alla runt om mig tycker att jag ska göra det, så jag vet inte. Jag har tävlat Pay and Jump på 60cm, vilket gick helt ok :-) Det är svårt att säga, men jag tror inte det, då jag inte är lika intresserad.
Bästa tränaren du tränat för?
Dan Aspegren är den bästa!
Han tränar hästarna på kungliga hovstallet, och kommer till vår klubb någon gång i månaden. Han är otroligt duktig på allt som har med hästar att göra, allt blir så mycket bättre efter att jag har tränat för honom! :-)
 
Såhär skrev Maja som ni hittar här om danne, och jag tycker att det stämmer perfekt!:
 
D A N N E
Dan Aspegren

Min Guru, Min dressyr-Gud, Min räddare i nöden!



Utan Danne hade jag inte varit bråkdelen av den ryttare jag är idag.
Jag trodde att jag kunde rida när jag träffade Danne. Jag hade redan då MVG i alla mina
hästrelaterade kurser på skolan, kunde genomföra upp till medelsvåra banor och program på
många olika sorters hästar och hade utbildat några unghästar mer eller mindre på egen hand.
För att inte tala om hur mycket jag kämpat med Kenny...

Egentligen, så kunde jag ingenting.

Danne lärde mig att ridning inte är det man sitter och gör på hästryggen. Det är inte att "få hästen att göra si eller så". Ridning är en känsla, och innan man hittat den känslan kan kalla sig vad man vill - men någon ryttare är man inte, inte på riktigt.

Det har alltid varit det bästa och det värsta jag vet att rida för Danne.
Det bästa eftersom han har lärt mig så fantastisk mycket, och för det kommer jag vara honom evigt
tacksam. Det värsta eftersom man varje gång blir påmind om vilken liten ryttare man är,
och hur mycket det är som man ännu inte behärskar hur redo man än tror att man är för utmaningen.

Danne kan sitta på en stol i ett hörn av ridhuset medan man själv är i andra änden, och ändå veta
precis vad man gör med liltån på sidan som inte är mot honom.
Han kan därifrån säga att man behöver vinkla ut den liltån, eller sitta en centimeter mer på ytter sittben
och så fort man gör det så känns allt helt fantastiskt och hästen rör sig som om den skulle sväva.
Danne är den enda jag vet som kan
ådstakomma mirakel genom en minikorrigering från andra sidan ridhuset.


Konstigt nog har jag inget foto på Danne, så ni kan tyvärr inte få se hur han ser ut.
Men det är ändå ganska oviktigt.
För han ser ut som vem som helst, men jag vet att han är någon helt annan.




Danne är Chefstränare på Hovstallet i Stockholm,
och det är en ynnest att jag fått rida för honom de gånger jag fått.

Han har ett prestgefyllt medaljsystem i sin tränarkonst.
Beroende på hur väl ryttaren rider kan hon/han göra sig förtjänt av en guld-, silver- eller bronsmedalj.
Under alla hans år som tränare har endast två personer någonsin gjort sig förtjänt av varsin
bronsmedalj - längre har ingen nått än så länge.
Jag är inte där än, men jag kämpar på!

Det skulle krävas en roman om jag skulle berätta om de underverk som Danne gjorde tillsammans
med mig och Kenny.
Den förvandlingen vi genomgick kommer jag alltid bära med mig och vara tacksam för ♥


Tack Världens Bästa Danne!
 

Läsarfråga

Om ni fick välja, vad skulle ni vilja läsa om på vår blogg?
Ni får försöka att bli bättre på att kommentera!
 
 
 

Frågestund med Astrid

Alla ni som har några frågor om, Leo och mig, utrustningen, träningsschema eller någonting annat har nu chansen att få svar på era frågor.
Eftersom att detta är en hästblogg är det bara hästiga frågor som tas emot :-)
 

En bra sak med Leo

Den finns många bra saker med Leo. Men en utav dom är hur lättlastad han är.
Det började med att vi fick "lyfta" in honom i transporten, ett ben i taget.
Nu går han in precis hur som helst. Jag lägger grimskaftet över huvuden och han trampar glatt in.
 
Ett hett tips till er med svårlastade hästar är att testa med bomull i öronen. Innan hade inte inte bomull i öronen, och då gick han inte in. När vi började med bomullen går han inte precis hur som helst, då det är ganska högt ljud i transporten.
Såklart måste man visa hästarna att det inte låter lika mycket när man prövar med ludd, dom går ju inte in på löpande band första gången, utan dom måste få utforska det :-)
 

Dagens ridpass

Jag har inte ridit ännu, men jag ska galoppera runt åkrarna i närheten då de är slagna runt om = perfekta galoppbanorna! :-)
 

Panik

Igår kom jag och mamma på att jag bara har 1par vita ridbyxor, och jag ska tävla 4 klasser i helgen. Det betydde att vi beställde hem från horsemeup.se, och såklart blev det lite mer när vi ändå var i shoppingtagen ;-)
 
Skydden och ridbyxorna hittade vi på rean, och skydden har min tränare och dom äger!
 
Bendamask Fram & Bak
Dessa benskydd till alla ben, fast vita 217kr.
 
Innovation Summer Breeches
Ridbyxor, vita 698kr.
 
http://www.horsemeup.se/media/catalog/product/cache/1/small_image/170x170/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/8/2/822220_1.jpg
Hoppspö, svart 75kr.
 
DIST Klassiskt Dressyrspö
Dressyrspö, svart 99kr.
 

Riktigt riktigt kul!

Under helgen var jag och min tränare i Hagfors. Då undrade hon om jag skulle vilja utbilda en 4årig maxad C-ponny vid namn Mahjong. Gissa hur glad jag blev? Jag kommer att ha den hos henne och rida till den för att den sedan ska bli ridskoleponny. Jag ska förmodligen satsa på 6-års championatet i dressyr om jag inte blivit allt för lång! :-)
 
Det är som sagt en stor C-ponny, van med ryttare på ryggen, inget mer. Den är ljus fux med vit man och svans (Mina drömfärger på ponny!), som rör sig otroligt fint, och hade en fin pappa som jag inte minns namnet på.
 
Om ridklubbens bud godtas har jag den om ungefär en vecka, det kan ta längre tid, och det kan ta kortare tid :-)
 
Snart har jag förmodligen 2ponnysar! :-D
 

Hur fin är inte denna ponny?!?

Även fast jag inte är ett riktigt dressyrfreak så måste man ju allvarligt tycka att denna ponny är en av dom finaste i sverige. Jag menar, så liten, men så himlans grym!
 
 

Snyggt!

Såg på Nellies blogg lite av nya hööks kollektionen och jag hittade två saker jag verkligen fastnade för väldigt mycket. En väst och en tröja. Ska höra med mamma sen när det kommer ut i butiken, jag har faktiskt ingen snygg väst att ha i stallet, sen tröjor är alltid bra att ha! 
 

Mini-bloppis!

Luvor tillsalu i storlek ponny, säljs tillsammans för 40kr! Den ena kommer från Agria och den andra från Hööks. 
 

Tävlingsset x4

Här är alla mina tävlingsset, haha, orkade inte ta loss alla pannband för dom satt på tränsen... Men aja, luvor ska skaffas till alla set, men ska först sälja mina som är i fel storlek. Dom kommer upp under dagen! ^^
 
Tillbaks till saken, aja, ni får gärna säga vilket ni tycker är snyggast och vilket jag ska ha på nästa tävling! :) Som ni kanske ser så var inte alla schabraken tvättade, samma sak med benskydden och bootsen, så nu idag är nästa projekt att tvätta dom!
 
1. Hansbo schabrak + luva + flätat pannband + benskydd från Equi-guard
2.Glen Gordon schabrak + boots + benskydd från Equi-guard
3. Schabrak från Horsesaver + benskydd från Tekna + boots från equi-guard
4.Schabrak från John Whitaker + benskydd + boots från Equi-guard
 
Vilket är snyggast enligt dig? Vilket ska jag ha på nästa tävling? 
 

Godmorgon!

Godmorgon allesammans! Har varit uppe i ungefär en timme nu. Idag ska Blixen ridas, tänkte rida ut honom. Antagligen blir det att bara skritta ut, eller så sticker jag ut och galopperar. Det märker jag sen om det är mycket bromsar... 
 
Aja, ska ta tag i dagen nu. Ska faktiskt vara riktigt duktig och städa bland mina grejor i stallet. Sen ska jag även fota mina tävlingsset jag ska ha i höst! :D Hoppas bara att alla schabrak och luvor är rena... 
Är riktigt taggad till tävlingssesongen i höst, nu ska vi ha det superskoj! 
 

Planerar tävlingar med syrran!

Sitter framför köksbordet och planerar lite tävlingar inför hösten, hittills har jag kommit fram till 4 tävlingar, tror sista lokala är i oktober. Sen efter det blir det väl lite P&J så vi inte kommer av oss helt. Sen ska han även få någon veckas vintervila! ^^,
 
12 Augusti - Surahammar, LD - LC
25 Augusti - Fagersta, LD - LC(stil)
1 September - VRS, LC
23 September - Stora Ekeby, LC
(13 Oktober - Fagersta, vet inte vilka klasser, men ev debutera LB)
 

Tänkte vara med i Kungsör, men hinner troligtvis inte träna upp mig tills dess ;)
 

Snyggt!

B Vertigo har riktigt fina grejjor tycker jag, bla. detta!
 
 
Synd att dom inte säljer "hela träns", dom gjorde inte det där jag tittade iaf: på www.horze.se.
 

Läsarfråga

Vilket schabrak på bilden är ert favorit? Mitt är nog det blåa :-)
 

Nu drar jag!

Nu snart åker jag till Hagfors och hjälper min tränare som ska tävla. Som ni kanske redan vet så har jag tappat min mobil i backen = ingen mobilbloggning.. :-(
Hinner nog få upp något tidsinställt!
 
Till Anna: Jag har slut på pengar på min mobil, därför svarar jag inte ;-)
 

Kom ihåg lista

Nästa helg på Fradag åker jag och Leo på vårt första meeting i Torsby. Jag ska trimma honom på fredag kväll, och tävla LB-LA på lördag och LA-LAP1 på sönag. Anledningen till att jag rider så många klasser är att jag vill verkligen få honom avslappnad, vilket är vårt absolut största problem. Leo är i vanliga fall full av energi, världens piggaste.
Håller på att göra en kom ihåg lista, såhär ser den ut än så länge:
  • 2 elr. 3 vita schabrak
  • Två träns inkl. ledträns
  • Nummerlapp
  • Borstar
  • Knoppsaker
  • Mat 
  • Sadel + sadelgjord
  • Stövlar
  • Hjälm
  • Spö
  • Sporrar
  • Täcken
  • Grimma + grimmskaft
  • Sadelbocken + tränshängaren
  • Krokar
  • Handskar
  • Kavaj
  • Ridbyxor 2st
  • Shorta 2 st
  • Plastrong + plastrongnål
  • Hästgodis
  • Lindor + paddar
  • Skydd
  • Ridtäcke
  • Jackor
Oj, det var allt jag kom på nu, blir antagligen en hel del saker till, då vi ska sova borta i 2 nätter :-)
 
 

Mot värmland!

Ikväll styrs bilen mot stugan. Blir där över helgen en sista gång. Ska bli jättekul att få komma dit. Kommer inte kunna blogga nu, men det får ni hoppas att Astrid gör! Ska se om jag hinner göra några tidsinställda, så glöm inte att kolla in! :D

Den smartaste prylen

Denna krok är min absolut smartaste pryl. Den hänger med på ALLA tävlingar. Jättesmart att hänga på boxen och hänga tex. hjälm träns och kavaj på!
Finns att köpa billigt på tex. Hööks.se och Horze.se.
 
Rekomenderas VARMT!
 

Just nu:

Håller på att vaxa transporten för att bli skinande blank till nästa helg. Då är det meeting i Torsby som gäller!
Visst är den blank?
 

Hagfors

I helgen kommer jag att vara i Hagfors som hästskötare till min tränare, är det någon mer som ska dit? :-)
 

Drar ner och rider dressyr på ponnyn!

Förlåt dålig bild, orkade inte byta objektiv på systemkameran, *lat*! ;)

Dagen hittills!

Idag känns det som jag hunnit med väldigt mycket! Började morgonen med att vara ute lite  familjen. Sen drog vi ner på stan och fixade något kort till mig. Sen efter det åt vi på Bellman, det var smarrigt! 
 
Därefter var det glada hästen på schemat, Lelle skulle köpa sin hjälm, men den fanns inte inne, när vi ändå var där tittade jag på någon tröja till mig själv. Hittade många fina, men det slutade med en Mountain Horse Piké som var billig och snygg med många detaljer. Den kommer då användas flitigt! :D
 
Ikväll blir det ett dressyrpass, ska bli kul! Hoppas Blix är taggad! 

Superresultat

Min tränare red Falsterbo på sin 7-åring Frans TH förra veckan. Hon gick till final och red till sig 66,2% vilket ledde till en 5plats!
 
 

Galopp idag

Idag ska jag galoppera på Leo. Vi har en galoppbana på några åkrar, och såklart lite skutt över vägkanten, ca. 0.70m rakt upp på en åker. Här snackar vi full fart ;-)
 
Sugna på bilder? Mamma kanske kan fota.
 
 

Glöm inte!

Ni kan fortfarande anmäla er till vår bloggtävling! :) Klicka bara här!
 
Sen kan ni även kika in på min vanliga blogg, alltså mitt liv utan hästarna, den är nystartad dessutom! :D
http://annaajohanssonn.blogg.se/
 

Blixen Måndag & Tisdag

Måndag: Skrittade ut en runda i kvällssolen, asmysigt. Blixen tyckte det var minst lika roligt! ^^
 
Tisdag: Jag och Elin red ut, Elin red Blixi. Vi skrittade, travade och galopperade och ponnysarna var pigga! :D
 

Hej!

Hallå alla underbara bloggläsare!
Jag och min familj bor i stugan just nu, och nu är vi hemma i någon timme för att elda osv. Igår när jag cyklade tappade jag min HTC mobil i backen så den är helt trasig. Nu är alla mobilnummer raderade, han min farfars gamla mobil nu xD Så Anna, skicka gärna ett SMS till mig, jag kan inte nå dig då jag inte kommer att ha internet på flera dagar, och har inte ditt nummer i min "nya" mobil :-(
 
Men iallafall så har inte tiden till bloggen funnits då jag brukar mobilblogga. Men Leo går bättre än någonsin och vi har inte vart ut på några fler tävlingar. Han går riktigt bra i dressyren nu, riktigt j*vla bra!
 
Jag är hemskt ledsen för att jag inte bloggat någonting på sistone, jag ska förbättre det så fort jag får min Iphone!
(Ska få min mosters gamla iphone, mot min gamla tågbana! xD)
 

Uppfräschning!

Känner att jag behöver lite nya saker i min hästgarderob just nu. Har bara köpt saker till Blixen senaste tiden förutom typ handskar och strumpor. Jag vill typ ha nya tröjor, ridbyxor och sånt där skojjigt! 
 
NU SKA JAG SPARA MINA PENGARRR! 
 
Gemma piké från SchockemöhleAlma träningströja från Kingsland
Hereford bomullströja navy från KingslandJeans ridbyxa med röd JW LOGO från John Whitaker
 
Chester regnjacka + byxor från KingslandJULINE RIDBYXA OSKODD CHARLIES
 
 

Veckans häst!

Förlåt för att det blev försenat, men kom inte in på vår hotmail! :/
 
 
Hej!
Min ponny heter Holsteins Jura och är ett D-ponny sto på 9 år. Hon är väldigt sällskapssjuk, jag köpte henne igår (8 Juli) och hon följer redan efter mig när jag går runt i hagen, stannar när jag stannar, travar när jag springer osv! Helt underbar ponny!
http://hjulstroom.blogg.se/
 
Ni kan fortsätta skicka in bilder med text till [email protected]! ;)

Åhåhåhåhå!

Jag vill också till Falsterbooo! Är så avis på alla som har åkt dit. Tänk vad kul det skulle vara att shoppa loss. Dock skulle det troligtvis inte gå då jag har gjort slut på alla mina pengar, uhhuuu!
 
Aja, nästa år ska jag tamefan dit, hihi! :D
                 
Någon som har varit där i år eller tidigare?
 
 
 

Mot ridhuset

Nu brummar trailern snart mot ridhuset. Idag blir det bommar som det ser ut nu, men you never know, haha! Aja, kameran joinar, film kommer troligtvis! xd

Känns lite konstigt! :/

Jag bloggar typ själv på den här bloggen nu, aja! ;)
 
Har nyss vart och släppt ut hästarna i hagen. Sen nu sitter jag och äter frukost och tittar på roliga videosar. Japp! 
 
Idag ska Blixen ridas ut, vet inte om det blir på vägarna eller i skogen. Det får vi se, det har regnat så mycket så jag tror skogen är för blöt och plaskig tyvärr :(
 
Aja, vi hörs, Kram! 
BLI BÄTTRE PÅ ATT KOMMENTERA! ;)

@bakar hästgodis!

Bakar godis till pållarna nu, om ni vill veta hur man gör kan ni läsa detta inlägget som jag skrev för ett tag sedan! ^^
 
Hoppas ponnysarna gillar det nu, hihi! 
Såhär såg förra baket ut! :D
 

värsta med sommaren!

Det absolut värsta med sommaren är alla bromsar. Våra ponnysar brukar därför få komma in på dagarna och gå ut senare på kvällen då bromsen försvunnit. Idag var dom jättetrötta på bromsarna och bara sprang i hagen så när pappa tog bort undre tråden från hagen sprang Blixen ut, helt lös! Som tur var sprang han in i boxen och ställde sig, sötnosen min! 
 
Man blev lite paff, men tur att han var duktig! ;)

Gästbloggare Josefine Pehrson

Hej på er! Det ska bli jättetrevligt att skriva för er, Annas och Astrids läsare.
 
Vem är jag kanske ni undrar? Några kanske har full koll om jag säger Josefine Pehrson, men de flesta har säkert ingen aning. Jag är en snart 18-årig tjej som oftast ägnar mig åt min häst, datorn & bloggen, kameran, mina vänner och min familj - när jag inte är i skolan då.
 
Jag bloggar alltså. Sen ca 1 år tillbaka på bloggen fantasias.blogg.se, innan dess har jag haft flera andra bloggar, både egna och tillsammans med andra. Var också aktiv på BDB/DV för ett bra tag sedan.
 
I vissa lägen är jag stolt över att vara en bloggare - som när jag får cred och beröm, när jag lyckas tjäna pengar på det eller bara av känslan att kunna påverka andra med mina ord. Men ibland skäms jag nästan för att vara en bloggare - när jag är med kompisar, speciellt killkompisar, och någon nämner min blogg. För att inte tala om när de nämner mina videobloggar. Eller bara av att veta att det finns så mycket SKIT i bloggvärlden. Vet egentligen inte varför jag skäms, jag vet ju själv vad för innehåll just min blogg har och skulle någon vara skeptisk till det finns den ju här för vem som helst att läsa. Jag står för vartenda ord som skrivs/sägs och det är inte just bloggen och innehållet som jag skäms över. Men jag vill inte bli klassad som någon "cha cha bloggen, idag har jag shoppat och nu ska jag platta håret för hundraelfte gången"-bimbo av någon som inte har någon aning.

Jag bloggar för att det ger mig något. Inte för att skryta, visa upp min kropp, klanka ner på andra eller visa hur jag plattar håret. Bloggen och BDB/DV har hjälpt till att forma mig till den jag är idag. Det började som något "alla andra höll på med", sedan blev det mer ett gömställe och nu är det en plats där jag kan dela med mig av kunskaper, erfarenheter, tankar och åsikter samt inspirera andra.
 
När jag säger att det varit ett gömställe menar jag att det var min räddning när allt utanför var skit rent ut sagt. Jag blev mobbad i skolan och internet var den enda plats jag faktiskt kunde vara den jag ville vara. Jag kunde bygga upp min fasad hur jag ville. Men det var som sagt bara ett gömställe, jag var fånge i mitt eget fort. Jag försummade allt bara för att blogga och göra er glada, först då blev jag glad. Jag levde i en bubbla, det visste jag mycket väl och jag ville göra något åt det. Jag var ju tvungen att ta tag i mitt liv. Jag var tvungen att gå till skolan, jobba upp betygen, ge min häst all den kärlek hon behöver och förtjänar – inte sitta där och redovisa mina dagar över internet för mestadels personer jag aldrig träffat? Så varför fortsatte jag utsätta mig för den pressen, varför ”raderade” jag inte mitt ansikte utåt och tog tag i mig själv privat först?
 
Jag vet svaret – För att där hade jag alltid varit någon, vad som än hände i den verkliga livet. Helst ville jag bara släppa det, men eftersom jag känt mig så oduglig i det verkliga livet var detta min räddning. Känslan att få vara någon för andra gav styrkan att fortsätta. Skulle jag sluta med blogg och sånt, då skulle jag inte vara någon. Det ville jag, det behövde jag mer än någonsin då – veta att det finns folk som ser upp till en.
 
Nu mår jag jättebra och jag vet att det är mycket tack vare att jag valde att "finnas till" på internet. Många "gammalmodiga/omoderna" vuxna underskattar internet och avråder en från bloggar, eller internet överhuvudtaget. Internet har ju liksom tagit över vår värd. Men de vet inte vilken nytta de faktiskt kan göra! Man lär sig stå upp för sig själv, man får skinn på näsan och man lär sig kontrollera ilska ;-)
 
Tack för mig, hej!
Josefine Pehrson
fantasias.blogg.se
 

I'm back!

Nu är jag äntligen, eller äntligen och äntligen! Egentligen ville jag vara kvar där hela sommaren. Menmen... Imorgon is it back to reality. Mocka och rida, har faktiskt inte saknat det så mycket haha! Känner mig knazig! Men aja, ska iaf tillbaka på fredag! :D
 
Nu blir uppdateringen bättre från min sida, ha det bra! 
 

I will always love you!


Tips!

Ett tips om man vill att hästen ska lära sig lyfta bra på benen är bommar. Innan när vi stod på ett ställe med ridhus och paddock red jag väldigt ofta bommar och det ger väldigt mycket faktiskt. Det sliter heller inte så man kan typ rida det 3 - 4 gånger i veckan då det bara är bra att dom får väldigt fina bakbensmuskler. 
Btw så har jag fått reda på att jag troligtvis kommer tillbaka på fredag istället, men ni lär ju klara er, hihi! Jag har ju gjort tidsinställda till er som ni kanske märkt! ^^
 
 

Lys vs Budget!

Denna gången är det dessa tränsen, dy'ons och Hööks träns. Jag tycker personligen om Dy'ons mer än Hööks då det lädret verkar mycket finare och hållbarare. Men jag tror säkert att Hööks träns inte är så dåliga dom heller! ^^
 
 
Vad skulle ni välja? :)
 

Förlåt!

Jag har försökt blogga nästan 10 gånger idag och igår, men den där kossan "har kommit in i serverrummet" hela tiden. Börjar få smått damp på den just nu! ;(
 
Har precis dushat och innan det var vi ute och red nya skogsrundan. Ponnisarna tyckte det var roligt att komma ut i skog och mark och gick lite väl fort, haha! ;)
Nu fram till Torsdag kommer jag vara frånvarande på bloggen, så Astrid får helt enkelt blogga nu! :D
 
Ha det kanon så hörs vi, Kram!

Skogstur nästa!

Mammi och pappi har snitslat en skogsrunda förra veckan så nu ska den premiärridas. Ska bli underbart skojj! 
Hovis har nyss varit här oh skott hästarna så nu har dom nya skor också! 
 
Därefter blir det att packa lite inför Värmandsresan. Ska bli skoj att åka dit! :D 
 
Ni får ha det grejt!  Kram! 
oldpic.se!
 
 
 

Hallojsan!

Hej! Shit vad varmt det är just nu, man kan typ inte vara ute, nästan. Nu har vi gäster här och ikväll ska vi kanske till björnön och bada, time will tell. Imorgon kväll åker jag till stugan, taggad som in i h*****e. Ska bli underbart att få komma ut dit. Jag tänker faktiskt inte så mycket på att det är sista gången jag är där, jag menar jag har haft så kul där och sen jag var nyfödd och livet rullar inte alltid på. Jag har Blix nu och bor på gård så man kan inte få ha allt här i världen. ;) Hade jag inte haft Blix hade det vart tråkigt, men jag har ju min solstråle, ♥
 

Kluven

Jag har beslutsångest, verkligen! Vi ska beställa hem lite saker från internet, och jag ska lägga i någonting mer än bara ett pälsglans, dessa står det mellan just nu:
 
Åh, vad hade ni valt om ni bara fick välja en sak?
 

Tävlingen

Igår tävlade jag och Leo i Insjön. Jag red LA:1. Leo slappnade av halva programmet, men travdelen är inte alls bra. Vi fick 63%, men vann iallafall.. :-)
 
Längtar som f*n till inomhussesången, då jäklar ska vi slå vårt personliga rekord 72% :-D
 

Glöm inte!

Glöm absolut inte att anmäla er till vår bloggtävling om ett ESKARDRON SCHABRAK!!
 
Anmäl er HÄR!
 

Hej!

De senaste dagarna har jag verkligen inte haft tiden till att blogga. Jag har varit på tävling, fixat klart vår sadelkammare i stallet, vart och tittat på Vansbrosimmningen och haft det allmänt skönt. Men tiden till bloggen har verkligen inte räckt :-(
 
Jag ska verkligen försöka att planera in tid till bloggen också, jag älskar ju att blogga! Speciellt med Anna <3
 
 

Me wantie!

Jag vill verkligen skaffa ett Swarowskipannband detta år. Men just nu känner jag inte att jag vill lägga ner runt 1000kr bara för ett pannband när man kan köpa ett som ser nästan lika dant un för 200 - 300kr. Men det är troligtvis bättre kvalité på swarowskipannbanden och just därför vill jag ha ett, muuums!
Titta bara på det röd/silvriga och det röda, yammii! 
 

Förlåt!

Förlåt att jag uppdaterat helt kasst nu på morgonen men jag har mått så sjukt dåligt. Kunde inte ens resa mig upp utan att må piss, så har legat och deckat i soffan hela förmiddagen. Nu mår jag kanon igen så jag kommer kunna blogga! :)
 
Nu styr vi bilen mot Hööks. Linnea ska kika på ett hack till River och då hänger jag på för skojs skull, man kanske hittar något på rean, hehe!
 
Idag borde ni hålla alla tummar och tår för Astrid och Leo för dom är ju såhääär grymma!
 
Tror det blir att rida ut idag eftersom att det är grävmaskiner där jag brukar rida just nu, ridbana på g, u know!

Idag

Idag ska jag och Leo tävla i Insjön. Det blir en LA:1a, hoppas verkligen att han kan slappna av, och då kommer ni att få stå ut med mig som sjukt glad och jobbig ;-)  

Veckans häst!

Tänkte börja köra igång med veckans häst. Det är bara att skicka in bilder på era  hästar/foderhästar/medryttarhästar eller ja, you name it! ;)
 
Sen kommer jag dra igång med det redan på söndag, alltså kommer ett bidrag komma ut varje söndag tills jag tröttnat hålla på. Så skicka mer än gärna en bild, gärna med en liten bildtext om hästen till [email protected]!
 
KOM IGEN OCH FYLL VÅR INKORG NUU! :D
 
 

Äntligen ska jag säga!

Nu efter cirka 1 veckas pillande och funderande är nya designen insatt på bloggen. Den känns både somrigare och finare. Denna gång fick det bli en lugn animation också, vart riktigt bra tycker jag! :) 
 
Detta är nog den jag blivit mest nöjd med av alla! 

Skrittur!

Red ut med Sandra idag och Blixen fick sig en skitttur på å-rundan. Vi var ute i ungefär 35 - 40 minuter och han skötte sig kanon, förutom att han vart lite arabig när han såg hästar, haha! Söt som han är!  ;)
 
Nu ska han ut och galopperas imorgon, det ska inte synas att han går på bete... Han har lite mycket fett just nu   :P
 

HEJJA HÖÖKS!!!

Jag har smygtittat på hööks höstkollektion, fan vad snygga saker! Blandat med en hel del riktigt misslyckade saker också, men jaja.
 
Skitsnygga saker:
 
 
Mindre fina saker:
Jag måste verkligen införskaffa ett träns, och självklart västen. Otroligt snyggt enligt mig, riktigt j*vla snyggt!
 

Idag

Idag fixar vi i ordning i sadelkammaren. Nu har vi tagit en liten paus från arbetet. Alla saker ligger utspridda överallt i stallet, otroligt att vi har så mycket saker!
 
Idag ska Leo vila, så ni kommer antagligen att få en rätt dålig uppdatering under dagen, men ni får överleva iallafall.
 

Mina och Blixens nästan 10 månader tillsammans ♥

Under sommaren 2011 fick jag reda på att vår familj skulle flytta ut på en gård med stall. Självklart skulle vi ta med hästarna då och som ni alla troligtvis vet får inte en häst stå själv. Alltså var vi tvungna skaffa en till häst. Först lutade det mot en shettis, sen var det väl storhäst, sen c-ponny och därefter d-ponny. 

 

Först provred vi en ponny som hette Farbror frej. Jag gillade honom jättemycket, men det sa inte riktigt klick mellan oss. Därefter åkte vi till Gävle och provred två ponnysar, en vid namn Rockbitz och en vid namn Apollo. Rockbitz var verkligen en cool ponny som jag gärna hade haft, men det blev inte så. Vi ångrade oss. Apollo föll mig inte i smaken riktigt. Fast det var en väldigt fin ponny som jag gärna hade haft det med.

 

Sista ponnyn vi provred var Blixen. Först ville jag inte provrida honom för att han stod som dressyrponny och jag ville ju hålla på med hoppning. Men mamma och pappa övertalade mig att åka dit. I hagen stod en liten brun gullig ponny med världens snällaste ögon. Egentligen tror inte jag att Blixen var den ponnyn jag föreställt mig ha hemma, han var ännu mer perfekt. Samma dag som vi var där och provred honom sa vi att vi ville ha honom. 

 

Fredagen efter var det besiktning på ATG-kliniken i Täby. Jag hade aldrig varit med på en besiktning innan och ni kan ju gissa om jag var nervös. På böjprovet skakade jag som tusan för jag gillade ju ponnyn redan, även fast jag inte kände honom. Jag kommer ihåg att veterinären sa till mig "Nu kommer du få en fin ponny", då förstod jag att han hade gått egenom och hela jag sken som en sol.

 

Första ridpasset hemma

Tiden gick och vi red och tränade mycket hemma. 5 veckor efter att jag fått hem honom var vi iväg på vår första pay'n jump på  Hamre. Vi hoppade 70cm och var nolla, gud vad jag var glad då. Det var nog inte stiligt. Han rusade genom banan och jag svängde, nåja. Stiligt! 

 

Sen var det uppehåll på tävlingsterminen och vi red ihop oss ordentligt under vintern.

I Februari var vi iväg på en pay'n jump. Hoppade 70 cm och 80 cm.

 

Sen i Mars började vi träna regelbundet för en hopptränare. Därefter var vi på en klubbtävling och hoppade 70, 80. Vi var nolla i båda klasserna. Sen var det dax för vår första lokala start, det var en LD, 80 cm och vi var nolla. Sen var vi även ute på en lokal tävling i Arboga nu i maj, då hoppade jag LD, LC, var nolla i LD:n och fick tyvärr ett pet i LC:n, men det var vår första och ponnyn skötte sig kanon. 

 

Sen nu under sommaren är det ju inte så mycket tävlingar, men vi ska troligtvis tävla nu i mitten på juli och sen blir det mycket tävlande i höst. Hade tänkt starta några dressyrtävlingar och försöka ta oss upp till LB i hoppning för att sedan nästa år starta LA. 

 


Funderingar!

Sitter och tänker lite på vad jag ska sätta upp för mål med Blixen. Just nu känner jag bara att jag vill tävla upp till LA. Förut ville jag SM, men det går 130 med mig och jag vet inte riktigt om jag vill hoppa så högt med Blixen. Och för att komma dit behövs mycket tävlingar. Nästan varje helg. Alltså kommer det slita mycket på honom och det vill jag absolut inte.
 
Sen ska jag försöka ta upp honom till LA eller högre i dressyren. För han är duktig på dressyr och det sliter inte lika mycket. Och såfort jag får en dressyrsadel. Då ska vi fytusan erövra dressyrbanorna, haha! ;)
 
Fast jag får absolut inte fastna för dressyren, för det bästa Blixen vet är att hoppa. :D
 
Vart lite konstigt inlägg, men man måste få fundera sometimes!
 
 
 

28 Juni del 2

Förlåt för att det blev sent, my bad!

Aww :'') <3

 
Är inte mina små skitungar söta? :'') <3
 

Vilken färg?

Vill Ska köpa ett hoppschabrak från Scapa, men vilken färg tror ni att Leo skulle klä sig bäst i?
 

Dagen ridp

Idag red jag och A ut i skogen. Vi galopperade väldigt mycket och Leo var väldigt pigg.
Jag har börjat använda padd under hoppsadeln nu, och det har blivit mycket bättre. Han hoppar rundare, och vågar hoppa av mycket tidigare då han vågar sträcka ut ryggen riktigt. Den har antagligen luggit mot ryggen innan. (Hoppsadeln alltså)!
 
 

Statestiken uppe i taket!

Ni var bäst på att besöka oss igår. Vi fick månadens besöksrekord, yeeah! :D
Hela 120 unika besökare, sjukt vad grymma ni är!
 
Om mer vill anmäla sig till vår bloggtävling är det bara att klicka HÄR!

Im sorry

Jag här också legat på minus när det gäller bloggning idag. Jag har hoppat Leo, blev ingen film men han var riktigt duktig iallafall :-)
Sen har jag vart i stallet typ hela dagen, för vi håller nämligen på med en sadelkammare, sugna på bilder? imorgon blir den klar, och då ska jag och A inreda och rida ut :-D

Förresten, på lördag ska jag tävla i Insjön, L:A1 :-)

Svar på kommentar

Svar: Först så ska man titta så att man har tiden att vara i stallet 7 dagar i veckan nästan 365 dagar om året. Sen är det nog också bra att kolla upp om man har pengarna, för det kostar. En häst ska ha kraftfoder, hö, spån, stallplats, sadel, täcken, träns m.m. Det kostar inte 1kr/st. Det är väl typ det jag kommer på + att det är massa mer. 
 
Sen ett tips är faktiskt att inte köpa en helt oriden och ohanterad ponny med seriösa köpare så man sen inte kommer hem och allt blir kaos. Det går att köpa sånna ponnysar och fixa den lugn och duktig, MEN, då behöver man hjälp av många tränare som dessutom blir dyrt. Alltså blir det i princip dyrare i slutändan.
 
Hoppas du blir nöjd med svaret, är det någon mer som har frågor så är det bara att kommentera, för vi svarar mer än gärna på dina frågor! :D
 
 
 

Yesterday and Today!

Tjolahoppsan på er! Förlåt att jag varit kass på att uppdatera, men jag har inte haft mycket tid till bloggen inte. För det första så tältade jag och två kompisar lördag-söndag och då kunde jag inte blogga. Sen igår var jag med dom hela dagen, nästan, Till typ klockan 5. Sen skrittade jag ut Blix, travade även en kort sträcka. Han lyssnade bra, men var pigg för det blåste mycket... 
 
Sen idag har jag och mamma varit på loppis hela dagen och sålt kläder och så. Nu ska jag gå ner till stallet och mocka och fixa. Sen ska Blixen skrittas ut en kortis bara för att få röra på sej. Bra det med! Sen ska jag gå och lägga mig tidigt ikväll för jag är så j***a trött så ni inte tror det. ;)
 
Hoppas ni har läst bloggen förfullt igår. Dessutom var statestiken grym igår. Runt 100 besökare, yääy! 
 
Sen resten av veckan ska jag ta hand om denna sötnos. Kanske skrittar ut honom lite, han har ju trotts allt vilat i en och en halv vecka nu så han är nog allt annat en trött och seg!

Hoppning idag

Tänkte hoppa / Gymnastisera lite med Leo idag. Mamma kanske kan filma med min mobil, så får ni se! :-)
 
Såhär kommer banan att se ut:
Sugna på film?
 
Glöm inte att anmäla er till vår bloggtävling!
 

Bildbomb

Glöm inte att gå med i vår bloggtävling!

Gårdagens ridpass

Igår red jag dressyr på åkern, och ett litet race på slutet. Underbar ponny jag har!
 
BTW, GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL VÅR BLOGGTÄVLING!

Dear beloved, if you only exist in dreams, don't wake me up!

 
BTW, GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL VÅR BLOGGTÄVLING! 
 

Bloggtävling om ett Eskadron-schabrak

Nu har vi fått chansen tillsammans med Ale ridsport att ha en bloggtävling om ett Eskadron-schabrak. Tävlingen avslutas 28 Juli.
För att vara med i tävlingen behöver du göra detta. Det är inte så svårt! :D
 
1. Gilla Ale ridsport på facebook
2. Gå in på deras hemsida och välj en produkt du gillar som du sedan länkar på deras facebooksida.
3. Lägg ut denna bild på din blogg/facebook och länka till tävlingen.
4. För större chans kan du följa oss på bloglovin.
5. Kommentera detta inlägg att du är med.
 
Kommentaren ska innehålla:
*Namn
*E-post
*Blogg om du har(så vi lättare kan kontakta dig)
*Länk till inlägget med bilden
*Länk till produkten du gillade.
 
När vi avslutat tävlingen kommer vi kontakta vinnaren och fråga den vad för modell/färg den vill ha så skickar vi ett mejl till Maria på Ale ridsport så kommer hon skicka det till dig! :)
Nu hoppas vi verkligen att många anmäler sig. Skulle vara sjukt kul, dessutom. Även fast du inte har häst kanske du kan använda det i framtiden eller ge det till någon i födelsedagspresent? ;)
 
 

RSS 2.0